«Заставили людину звільнити жінку»: як засідала комісія облради щодо конфлікту інтересів на водоканалі

«Заставили людину звільнити жінку»: як засідала комісія облради щодо конфлікту інтересів на водоканалі
  • Два роки під прямим керівництвом директора «Вінницяоблводоканал» працювала його дружина. Ця ситуація створювала потенційний конфлікт інтересів, на який звернуло увагу Нацагентство з питань запобігання корупції.
  • Врешті свою дружину очільник підприємства звільнив.

Нещодавно НАЗК адресувало голові облради Анатолію Олійнику припис із вимогою усунути порушення, яке стосується конфлікту інтересів.

Через прес-службу облради ми звернулися за коментарем до Олійника. Запитали про те, про який саме конфлікт інтересів йдеться в приписі від НАЗК.

Службове розслідування

Виявилося, що в отриманому документі йде мова про керівника комунального підприємства «Вінницяоблводоканал» Олександра Чернятинського. Усе через те, що в його прямому підпорядкуванні працює його дружина Валентина Чернятинська.

Відео дня

В агентстві вважають, що це могло вплинути на об’єктивність прийняття рішень її чоловіком Олександром — потенційний конфлікт інтересів.

Почалося службове розслідування.

Читайте також:

Валентина Чернятинська виконувала обов’язки начальника інспекції водних ресурсів. Паралельно жінка є приватною підприємицею, яка займається монтажем водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування; відведенням і очищенням стічних вод, будівництвом трубопроводів. Також їй належить частка бізнесу в ТОВ «ЖЕО».

Згідно з декларацією за 2017-й рік, Чернятинська отримала понад 300 тисяч гривень прибутку від підприємництва.

Засідання дисциплінарної комісії

Обласна фракція партії «Свобода» опублікувала відео розгляду питання дисциплінарною комісією.

  • Сам директор обласного водоканалу сказав, ще у 2016-му повідомляв про цей конфлікт інтересів голову облради та самоусунувся від безпосереднього керування дружиною.

  • Додав, що його дружина не отримувала ніяких додаткових преференцій, ніяких виплат, крім заробітної плати. Валентина Чернятинська працює більше 12 років на підприємстві. На посаду виконуючої обов’язки начальника інспекції водних ресурсів її призначав не Олександр.

  • Директор водоканалу підготував наказ про звільнення своєї дружини. «Сім’ю розбивають…», — відреагував на таку новину голова комісії облради з питань регулювання комунальної власності та приватизації Олександр Масленніков. «Що от вона йому дома зробить? Заставили людину звільнити жінку».

  • «Свободівець» Андрій Вигонюк запропонував розірвати угоду з керівником «Вінницяоблводоканалу». Обгрунтував це тим, що підприємство неналежно працює. Підтверджується це, зокрема, тим, що у квітні цього року облрада не схвалила звіт Чернятинського про роботу на посаді.

  • Інші члени комісії не підтримали Вигонюка. Вирішили тільки попередити Олександра Чернятинського, щоби надалі він був уважнішим.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Іван Буткалюк

    Чому в нас такі люди скрізь сунуть свого носа.Якщо винні,то хай отримають покарання.Наскільки знаю  вона раніше прийшла працювати на підприємство і в сфері своєї діяльності вона компетентна.І краще рахувати свої гроші,а не чужі.В нашій країні багато таких ситуцій де сидять чиїсь родичі,куми,знайомі які мають кришу і при цьому нічого не роблять тільки важность свою показують.
  • Игорь

    Правила и законы работают только для простых людей, а никак не для чиновников, которые плевать хотели на народ
  • Антон

    Ні одна срана сім’я не варта тієї гидотної води, що п‘є 450 000 людей
  • Aleksei Vlasenko

    Кіно і коні
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят 19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам 18:07 Дванадцять класів та три роки профільної освіти: як зміниться навчання у вінницьких школах 17:46 Додому «на щиті» повертається Андрій Коценко, який понад рік вважався безвісти зниклим Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:44 Моделі морських дронів і корвету «Вінниця». Фінішував чемпіонат з судномодельного спорту photo_camera 16:33 Через низький рівень вакцинації на Вінниччині зростає кількість хворих на кашлюк 15:50 Найцікавіші відео про Вінницю. Яким наше місто бачать у різних популярних проєктах? play_circle_filled 15:24 До лав Небесного війська приєднався Геннадій Шуліков з Вінниччини 14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби 12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up