В облраді проводять службове розслідування щодо директора «Вінницяоблводоканалу»

В облраді проводять службове розслідування щодо директора «Вінницяоблводоканалу»
  • Нацагенство з питань запобігання корупції звернулося до голови облради Анатолія Олійника з приписом про порушення антикорупційного законодавства.
  • Виявилося, що мова йде про директора «Вінницяоблводоканалу» та його дружину, яка прямо підпорядковується чоловіку на роботі.
  • Ще жінка є приватною підприємицею, яка займається роботами, пов’язаними з водовідведенням.

Національне агентство з питань запобігання корупції оприлюднило список топ-порушників антикорупційного законодавства за листопад. У цьому списку є два прізвища вінничан — нардеп-«радикал» Сергій Мельничук та голова облради Анатолій Олійник.

Щодо Олійника, то НАЗК направило йому припис про те, щоб посадовець усунув якийсь конфлікт інтересів.

Через прес-службу облради ми зверталися за коментарем до Олійника. Запитали про те, про який саме конфлікт інтересів йдеться в документі від НАЗК, адресованого посадовцю. Тоді журналісту порадили написати запит, щоб отримати відповідь на питання.

Відео дня

Читайте також:

Ось ми отримали відповідь на запит. Дізналися, що в приписі НАЗК йде мова про керівника комунального підприємства «Вінницяобводоканал» Олександра Чернятинського. Тепер на нього чекає службове розслідування.

 

Про це ж повідомило й саме НАЗК на своєму сайті. Зазначається, що Олійник отримав припис стосовно Олександра Чернятинського, у прямому підпорядкуванні якого працювала його дружина. В агенстві вважають, що це могло вплинути на об’єктивність прийняття рішень Чернятинським — потенційний конфлікт інтересів.

Згідно з приписами, Національне агентство вимагає усунути порушення, провести службові розслідування та розглянути питання про притягнення винних до відповідальності.

Приписи Національного агентства є обов’язковими до виконання. За невиконання цих приписів керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 адмінкодексу.

Валентина Чернятинська виконує обов’язки начальника інспекції водних ресурсів. Паралельно жінка є приватною підприємицею, яка займається монтажем водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування; відведенням і очищенням стічних вод, будівництвом трубопроводів. Також їй належить частка бізнесу в ТОВ «ЖЕО».

Згідно декларації за 2017-й рік, Чернятинська отримала понад 300 тисяч гривень прибутку від підприємництва.

До речі

Раніше журналісти програми «Схеми» дізналися, що у 2008 році, коли Володимир Кістіон, нинішній віце-прем’єр, був головою Вінницького обласного водоканалу, підприємство вирішило віддати частину своїх земель під приватну забудову.

Частина земель водоканалу дісталася безоплатно Юрію Пиндику, який був водієм адміністративно-господарського відділу міської ради Вінниці.

А от сам будинок на ньому звела родина колишнього голови водоканалу, а тепер віце-прем’єра України. Маєток офіційно оформлений на його сина Дмитра Кістіона.

Уже за керівництва водоканалом Олександра Чернятинського, фірми Дмитра Кістіона, який став заступником директора підприємства, отримували підряди на виконання різних робіт для підприємства.

Нагадаємо, у 2019 році комунальне підприємство «Вінницяоблводоканал» планує вдвічі підвищити тарифи на водопостачання та водовідведення, не гарантуючи поліпшення якості води.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Vikylya Ykr

    А еще там полный водоканал хамов и истеричек! Даже ходить туда больше ее хочу!

    Николай Энэми reply Vikylya Ykr

    Ходил сдавать счётчик на поверку месяц назад, никаких хамов не заметил, единственное что находится эта контора в самой жопе города
  • Владимир Ваколюк

    Проверьте еще руководство облэнерго и фирмы через которые идет закупка материалов в течении долгих лет, там таже фигня.

    Николай Энэми reply Владимир Ваколюк

    75% принадлежит корешу Пороха, русскому бизнесмену Косте Григоришену, а 25% и вовсе самому Порошенко, так что сорян, но проверок там не будет никогда...

    Елена Павловская reply Владимир Ваколюк

    ...меня всегда мучил вопрос, платит ли Вінницкое МЕМ за свет, а то в жаркий солнечный день во всех кабинетах горят все люстры и маслают кондиционеры... в каждом кабинете по четыре человека минимум и везде очередь... а договор подписать времени займет  не меньше пол года
  • Vadim Minov

    Семейный подряд
  • Андрей Верич

    А що хтось здивований так у нас все так працює.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up