Забудова півострова Бригантина. Вінничан кличуть на громадські слухання

Забудова півострова Бригантина. Вінничан кличуть на громадські слухання
  • У Вінниці обговорюватимуть плани забудови півострова Бригантина. Містян запрошують долучитися.

Про це інформує Департамент правової політики та якості Вінницької міської ради.

Громадські слухання з обговорення містобудівної документації «Детального плану території обмеженої вулицями Чорновола, Київська, площею Героїв Чорнобиля, річкою Південний Буг» відбудуться 2 серпня.

Початок о 17.30 за адресою: вул. 600-річчя, 21 (підземні приміщення — спортивна зала).

Відео дня

Будівництво на Бригантині

З минулої осені на Бригантині триває будівництво. Наприкінці листопада ми побачили, що робітники розбирали цегляну башту, яка була частиною першого міського водогону. 

Інша бригада будівельників взялася за перебудову захаращеної будівлі, що також на узбережжі річки, ліворуч від церкви. Місцеві жителі розповідали, що тут раніше була катамаранна станція і часто стояли рибалки.

Навколо обох споруд робили новий металевий каркас і ставили великі панорамні вікна. А от яке призначення матимуть будівлі? Незрозуміло. Паспорту об’єкта не вдалося знайти, а робітники казали, що «і самі не знають, що роблять». 

У міськради нам також не дали зрозумілого пояснення. Мовляв, треба розбиратись, що це за об’єкти. Бо щодо забудови на Бригантині є тільки два дозвільних документи — на будівництво ТРЦ біля вулиці Чорновола і містобудівні умови та обмеження, які видані на реконструкцію колишньої водонасосної станції, що знаходиться за церквою.

Вже цього року, 2 лютого, знову прийшли на будівельний майданчик. Попри мінливу погоду в грудні-січні, тут встигли повністю зібрати цегляні «коробки», висотою під три поверхи та засклити їх. Робітники виконують внутрішні ремонти у самих будівлях.

У міськраді на наш запит відповіли, що ці два об’єкти є закладами громадського харчування. Одна з них вказана на проекті Детального плану забудови Бригантини як кав’ярня.

Чи не є порушенням законодавства, що будівлі частково знаходяться у воді річки Південний Буг? Виявляється, що ні. Адже відбувається не будівництво нових об’єктів, реконструкція існуючих! 

«Реконструкція, реставрація та капітальний ремонт існуючих об’єктів у прибережних захисних смугах дозволяються відповідно до вимог статті 89 Водного кодексу України, — йдеться у відповіді міських посадовців на наш запит. — Відповідно до вимог Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» після завершення будівництва, об’єкт будівництва приймається в експлуатацію шляхом подачі визначених чинним законодавством документів».

Детальніше про забудову півострова, його історію та власників території дізнавайтеся у наступних матеріалах:

 

Читайте також:

Вінницький туристичний хаб майже готовий. Які послуги там можна буде отримати

Віддати пішоходам чи залишити водіям? Думки вінничан про пішохідну вулицю Грушевського

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (32)
  • Andrij Kostanda

    Жлобство вінницький бариг задовбало
  • Лина Закусило

    Бомбосховища для людей будуйте!
  • Ковтун Петро

    Церква російська, а кафе чи ресторан на Бугу, чий він? Вже скоро всю річку перекриє.
  • Макс Кирилюк

    Задрали
    Вже продали землю і тільки зараз слухання
    Ніякого трц ніякої приватизації берега !

keyboard_arrow_up