Заберуть субсидії та арештують майно. Тепловики грозять санкціями боржникам

Заберуть субсидії та арештують майно. Тепловики грозять санкціями боржникам
  • У «Вінницяміськтеплоенерго» звітують, що за спожите опалення та гарячу воду вінничани винні 67 мільйонів гривень.
  • Їхня служба по роботі зі споживачами постійно веде роботу з боржниками: пропонують укладати договори на реструктуризацію боргу.
  • Утім, якщо боржники не йдуть на діалог — тепловики застосують радикальні дії. Серед яких позов до суду, арешт майна та заборона на виїзд з України.

На сайті комунального підприємства «Вінницяміськтеплоенерго», що є найбільшим постачальником тепла у Вінниці, виклали інформацію про поточні борги городян за спожиті послуги.

Як йдеться у повідомленні, загальний борг вінничан складає 67 мільйонів гривень, які накопичилися на 20 тисячах особових рахунків. Тепловики скаржаться, що такі боржники «з року в рік нехтують платіжками за спожите».

Хоча цим людям і пропонують укласти договори на реструктуризацію боргу. Тобто, виплата боргу частинами за узгодженим графіком між підприємством та споживачем. Утім, якщо діалогу не відбувається: комунальники йдуть «вибивати» гроші з боржників у суд. І додали перелік можливих санкцій для злісних боржників:

Відео дня

ШТРАФИ. Разом із розміром боргу зростатимуть і штрафні санкції, які потрібно буде  додатково сплатити. Для прикладу, наведемо цифри.

Якщо сума заборгованості приблизно 5 000 гривень, то відповідно постанови Кабміну №630 штрафні санкції нарахують у розмірі 3%, відповідно штраф зросте до 150 гривень. У найбільшого боржника підприємства сума боргу 275 тисяч гривень. Від його заборгованості 3% — це 8 250 гривень.

СУДОВИЙ ЗБІР. При позові до суду підприємство сплачує судовий збір. Після прийняття рішення судом на користь позивача судовий збір стягується з боржника. Його розмір становить 1921 гривень.

ВИКОНАВЧИЙ ЗБІР. Після прийняття судом рішення про стягнення заборгованості справа передається до державної виконавчої служби. Відповідно до законодавства з боржника стягується виконавчий збір — 10% від суми боргу, що підлягає стягненню.

ЗАБОРОНА ВИЇЗДУ ТА АРЕШТ МАЙНА. До боржників може бути застосовано заборону виїзду за кордон та накладено арешт на все рухоме та нерухоме майно.

ПЕНЯ. Законом «Про житлово-комунальні послуги» передбачено пеню за несвоєчасну оплату комуналки. За кожен день прострочки нараховується пеня в розмірі 0,01%. Нарахування пені починається з першого робочого дня після 20 числа кожного місяця. Ця норма починає діяти з травня 2019 року.

НЕМОЖЛИВІСТЬ ОТРИМАТИ СУБСИДІЮ. За наявності двомісячної і більш тривалої заборгованості з оплати комуналки, яка перевищує 340 гривень (20 неоподаткованих мінімумів громадян) — субсидію знімають і на наступний період не призначають, поки боржник не сплатить борг.

Нагадаємо, з 1 січня підвищили тарифи на опалення та гаряче водопостачання.

Читайте також:

Фото: stock.adobe.com

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Вася

    Такие в Европе не нужны!
  • Eliseya Kolosovskaya

    А что есть такие люди у которых субсидия и они не платят комуналку?
  • Виталий Добровольский

    Хай дадуть нормальні зарплати,і непотрібна ця срана субсидія нікому,і боргів не буде..

    Поpошок reply Виталий Добровольский

    Чого тобі хтось має щось давати? Іди шукай більш оплачуєму роботу, а не сиди і скиглити. От що ти виробляєш, що входить в твої робочі обов'язки, хто ти за фахом?

    Вася reply Поpошок

    Ото по-нашому!
    Спочатку стій на Майдані за краще майбутнє, а потім - шукай роботу!
  • Mykola Vashchuk

    А каким образом люди должны платить, у большинства половина зарплаты уходит на коммуналку зимой, а ещё оказывается жить за что-то нужно, пускай не обманывают людей своими субсидиями, а делают адекватный рассчет оплаты за коммуналку...

    Поpошок reply Mykola Vashchuk

    Не маєш чим платити, оформлюй субсидію
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня постраждали всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up