«За вашу і нашу свободу». Вінницька молодь підтримала білоруських демонстрантів

«За вашу і нашу свободу». Вінницька молодь підтримала білоруських демонстрантів
  • Сьогодні, 26 березня о 18:00 кілька людей вийшли підтримати мирних демонстрантів і затриманих активістів Білорусі
  • На акцію зібралося всього шість вінничан, які вигукували гасла, на кшталт «Жыве Беларусь»

 


У Вінниці, як і в інших містах України пройшла акція проти репресій білоруських активістів. У сусідній країні протестують проти «Декрету про дармоїдів», який зобов'язує людей, що не працюють сплачувати збір, розмір якого близько 200 євро. Дармоїдами вважають навіть молодих матерів, людей з хронічними захворюваннями, жителів сіл, які ведуть натуральне господарство, солдатів-строковиків та інших.

У мітингів мирний характер, проте білоруська влада сприяє переслідуванню їх учасників: лідери і активісти політичних партій, громадських організацій, правозахисники, блогери та журналісти незалежних ЗМІ, звичайні громадяни.


Previous Next


У країні зафіксована велика кількість свавільних затримань, масових адміністративних арештів, обшуків в офісах демократичних сил і приватних приміщеннях, штрафи.

Відео дня

— Ми вийшли на вулицю, тому що проти репресій, які зараз відбуваються в Мінську та інших містах Білорусі, — каже координатор вінницької акції Максим Бондарев. — Там затримують людей, які мають право висловлювати свою думку і вільно збиратись на вулицях. Люди відстоюють свої громадянські права. Саме тому, ми вирішили показати, що ми разом з білорусами і ми також хочемо, щоб вони мали та користувалися своїми громадянськими правами. Стояти будемо 30 хвилин.





Починаючи з 3 березня за участь у мирних зібраннях були репресовані близько 300 осіб, понад 100 із них зазнали адміністративних арештів. Представники силових структур використовують грубу фізичну силу. До затриманих не допускають адвокатів. Днями (21-22 березня) стало відомо про затримання 26 громадян у кримінальній справі про підготовку масових заворушень. А вчора, 25 березня, в День Волі, тисячі білорусів вийшли на вулиці своїх міст. Тільки в Мінську, за попередніми даними, затримано понад тисячу осіб, в тому числі — журналістів і правозахисників.



 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Алекс

    Это как же нужно ненавидить Беларусь, чтобы хотеть ей такой же судьбы, как и Украине..
  • Sviatoslav

    кто нибудь может объяснить какой смысл это было здесь устраивать?

    Иванов Иван reply Sviatoslav

    а ты чо не видиш на простых людях или не чувствуеш на себе чо здесь обяснять
  • Анонім

    Акція: "Наші довбо***би за ваших довбо***ів"
  • Моня

    Пид,расы вышли на сходняк.



    А где наши майдауны?

    Пупкин Вася reply Моня

    Нашим не заплатили .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:14 На фронті вчора відбулося 61 бойове зіткнення. «Найгарячіше» на Новопавлівському напрямку photo_camera 11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up