За 19,4 мільйона гривень хочуть відремонтувати перехрестя Зодчих – Пирогова

За 19,4 мільйона гривень хочуть відремонтувати перехрестя Зодчих – Пирогова
Після капремонту на перехресті зміниться організація руху. Для виїзду-заїзду на Зодчих будуть додаткові смуги, що за очікуваннями посадовців, прибере затори
  • У мерії оголосили тендер на капремонт перехрестя Зодчих – Пирогова – Василенка. 
  • Тут дещо змінять організацію руху: будуть додаткові смуги руху та світлофори, заново прокладуть трамвайні колії. Кошторисна вартість проєкту — понад 19 мільйонів гривень. 
  • Для чого це все і як виглядатиме перехрестя після ремонту?

Департамент комунального господарства та благоустрою міськради 29 березня оголосив тендер на капремонт перехрестя вулиць Пирогова – Зодчих – Василенка. Очікувана вартість робіт — 19 мільйонів 412 тисяч гривень. Що входить у таку велику суму?

Перелік робіт

Переглянули технічне завдання до тендеру. У ньому 17 сторінок з переліком робіт для майбутнього підрядника. Стисло про те, що треба зробити:

Реконструкція трамвайних колій на перехресті. Є потреба у демонтажі наявних колій, та укладанні нових за технологією «оксамитовий шлях». Для цього з шарів відсіву, гідроізоляції, бетону, викладуть 35 залізобетонних трамвайних плит та зверху прокладуть 250 метрів рейок. Під колії заново прокладуть нову контактну мережу.

Відео дня

Асфальтування. Підряднику доведеться зняти 817 квадратних метрів старого асфальту, зняти та переставити бордюри, заново викласти нове дорожнє покриття (земляні роботи, влаштування підстильних матеріалів, розливання бітуму на одній половині дороги при систематичному русі на іншій половині дороги).

Тротуари. Паралельно цим процесам збираються оновити тротуари на цьому перехресті. За площею вони складатимуть більше, ніж оновлення дорожнього покриття — 837 квадратних метрів. 

Заміна каналізаційних колодязів. За документацією їх аж 13 в районі цього перехрестя. Треба буде замінити каналізаційні колодязі та люки. 

Нова розмітка на перехресті та установка нових дорожніх знаків. Через зміну організації дорожнього руху треба буде заново нанести дорожню розмітку.

Візуалізація перехрестя після капремонту. Джерело: Агенція просторового розвитку

Старі світлофори перенесуть та додадуть ще нові. За документацією матимемо 13 світлофорів, які будуть вказувати сигнали руху для трамваїв, автотранспорту та пішоходів.

Заміна підземних комунікацій. Є потреба у заміні під перехрестям двох ниток трубопроводу холодної води, довжиною 72 метри. Також зариють у землю, в спеціальних футлярах, усі комунікації для освітлення та роботи світлофорів.

Дорожнє огородження. Старе демонтують, встановлять нову турнікетну огорожу, довжиною 120 погонних метрів. 

Відновлення зелених зон. Останнім у документації завданням є озеленення території: дерев нових не висадять, натомість засіють 405 квадратних метрів газонної трави.

Конкретні терміни старту та фінішу капітального ремонту перехрестя Зодчих – Пирогова пропишуть в договорі з підрядником. Тоді ж стане відомою остаточна вартість реалізації капремонту.

Для чого це все? Пояснюємо

Раніше, нагадаємо, розповідали про те, як та для чого хочуть змінити організацію дорожнього руху на перехресті Зодчих – Пирогова.

Зараз на цьому перехресті в години пік утворюються затори. Щоб це усунути, в «Агенції просторового розвитку» пропонували такі заходи: 

Ми питали, а чому на цьому перехресті не хочуть робити кільцеву розв’язку, як, наприклад, на Коріатовичів-Оводова?

— Перехрестя Зодчих - Пирогова невелике для розмішення повноцінного кола; є рух трамваїв; інтенсивні транспортні потоки; велика кількість пішоходів. При такій інтенсивності транспортних потоків та пішоходів, що там є зараз, саморегульована кільцева розв'язка просто не діятиме, — відповідав директор «Агенції просторового розвитку» Максим Кравчук.

Більшість вінничан через наше опитування схвалили таку схему організації руху на перехресті Зодчих-Пирогова.

Раніше, нагадаємо, розповіли, що незабаром відновлять реконструкції вулиці Батозької. 

 

Читайте також:

Реконструкція переходу на Урожаї: коли, як та навіщо це треба?

Біля «Зорі» хочуть зробити парковку. Ціна — 3,1 мільйона гривень

Триває капремонт «Хіміка». Як змінився парк за цю зиму?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (61)
  • Олександр Майдюк

    А ці капусту стрижуть і все їм по фіг
  • Sergii Andrushko

    Картинка гарна а от функціонал, так собі, от повертаєте ви з вулиці Зодчих в сторону електромережі, там по двом смугам дозволений поворот на ліво, ну і повертаєте з правішої, а там опа і автобус стоїть пасажирів випускає чи впускає, що ми робим, вмикаєм лівий поворот і чекаєм поки зліва транспортні засоби проїдуть, а заді вас також стоять автомобілі, і що виходить, всі хто повертав тією смугою створюють затор, , та зупинка портить всю маліну, і вона не одна так розумно поставлена в таких місцях. І така сама ситуація буле для тих хто буде продовжувати рухатися прямо в  бік електромережі!
  • Люда Набок

    Відайте гроші на війну ,на дрони а не на дороги у нас війна .
  • Олексій Кондратюк

    Мабуть будуть підземні переходи для пішоходів у всіх напрямках.

keyboard_arrow_up