Триває капремонт «Хіміка». Як змінився парк за цю зиму?

Триває капремонт «Хіміка». Як змінився парк за цю зиму?
  • Напівдикий «Хімік» перетворюють на повноцінний парк для Замостя.
  • Роботи з капремонту відновили ще в жовтні минулого року. Ремонти тривали й за сприятливої погоди цієї зими.
  • Як нині виглядає ця місцевість? Скільки на капремонт витратять коштів? І коли завершать благоустрій парку?

Відвідали парк зранку 14 березня. Робітників на той момент на місці не було. Але ми помітили низку змін у порівнянні з нашим попереднім візитом, 7 листопада минулого року.

Серед них — добудована «лава добросусідства», майже повністю викладена плиткою центральна алея, відремонтований паркан та арка. Втім роботи ще немало, про що свідчать кучугури викопаної землі та відсіву на половині території парку.

Що змінилося

Вхідна арка до парку повністю пофарбована. Невеликі приміщення в цій арці, які раніше використовувалися вінничанами, як «смітник» — засклені та закриті дверима.

Відео дня

Також відремонтована огорожа до парку — бетонний паркан облицювали гранітними плитами та дерев’яними дошками.

Заходимо всередину парку і бачимо, що будівельники завершили викладати плитку по центральній алеї. Обабіч від неї посадили саджанці молодих дерев.

На ключовій локації — де альтанка — склали довжелезну «лаву добросусідства».

Ідея в тому, що ця хвиляста лавка є майже неперервною і сприятиме тому, щоб місцеві мешканці спілкувалися між собою, сидячи поруч. Утім, поки ми бачимо, що цією лавою охоче користуються любителі випити на свіжому повітрі.

Хоча і дитячі «сліди» тут помітні: плитку в одному з місць розмалювали крейдою для гри в «класики».

Дитячі атракціони також вже готові: дерев’яна лінія перешкод, яка була закрита червоним пластиковим парканом, нині доступна для користування. Позаду неї — гумовий пагорб зі східцями, по якому дуже м’яко ходити. Попереду — підйом-сцена з металевої сітки.

По центру парку сформована чаша фонтану — за планами на його бортах мають зробити ще місця для сидіння. А далі, починаючи від фонтану, помітно, що роботи ще чимало: треба далі викласти плиткою алеї, поставити дитячі та спортивні майданчики та багато іншого.

Як парк «Хімік» виглядав у листопаді минулого року дивіться у відео:

Ціна та строки робіт

За тендером, капітальний ремонт парку «Хімік» коштує 32 мільйони 730 тисяч гривень.

Підрядник — «Підприємство «Агропродсоюз». Раніше цій компанії довіряли встановити флагшток на Замковій горі, коло на Коріатовичів і також вони зараз працюють над оновленням Меморіалу Слави, що на Київській.

У департаменті комунального господарства і благоустрою нещодавно прозвітували щодо стану виконаних і запланованих робіт:

«Наразі там виконані майже всі роботи з заміни та прокладання інженерних мереж, влаштування пішохідних алей, зовнішнього освітлення, системи відеонагляду, ремонту вхідної групи та посадці зелених насаджень, — йдеться у звіті. — Вже у 2023 році плануємо остаточно завершити роботи по цьому об’єкту із встановленням ключових локацій, блокованої вбиральні та фонтану».

Час на все це є: капітальний ремонт парку «Хімік» триватиме включно до жовтня 2023 року.

Це вже другий капремонт

За сквер між вулицями Петра Запорожця та Некрасова взялися ще у 2016 році. Тоді після кількох запеклих дискусій та публічних обговорень містяни вирішили, що в парку має бути саме парк, а не церква.

Згодом міська влада провела архітектурний конкурс, результатом якого стала концепція розвитку парку: збереження дерев, створення дитячої ігрової зони, спортивна частина парку з тренажерами, велотреком і біговою доріжкою та багато іншого.

До реконструкції приступили на початку 2021 року. Підряд отримало вінницьке підприємство «Рослана», на суму 20 мільйонів гривень.

Однак роботи не завершили. 

— Був розірваний договір з попереднім підрядником. Провели коригування проектної документації. Та розрахувалися за фактом виконаних робіт з цим виконавцем, — говорив раніше журналісту директор департаменту комунального господарства і благоустрою Юрій Семенюк.

Тож замість 20 млн грн приватне підприємство «Рослана» отримало тільки 4,7 млн грн. Про що вказано в угоді до тендеру.

Раніше, нагадаємо, міський голова Вінниці Сергій Моргунов пояснив, чому влада не може завершити реконструкцію дороги до Залізничного вокзалу, що на Батозькій.

 

Читайте також:

Що знесуть в лікарні Пирогова – відділення, поліклініку, лабораторію, людей? Ми дізналися

Відбудова Будинку офіцерів і створення підземного паркінгу. Плани на площу Перемоги

У центрі зводять найвищу у Вінниці багатоповерхівку. Вона вже має висоту 19 поверхів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Людмила Заболотна

    А тротуар по  вул Героїв Нацгвардії (Некрасова )коли зроблять ?
    Там ходити взагалі неможливо.
  • Ірина Пенішкевич

    Коли відновлять роботу ремонт дороги від муніципальний ринок, жд вокзал? Дякую
  • Ivan Sobzyk

    Скільки вкрали на ремонті ?
  • Читач06

    А где спорт городок

    людмила шаталова reply Читач06

    Кожен день загиблі з Бахмуту, військовів благають за дрони, і в цей час 32 млн   зарити в землю...Ви  зможете подивитись  в очі  дітей загиблих?????

keyboard_arrow_up