За 32 млн грн продовжать реконструкцію парку «Хімік». Що є у плані робіт?

За 32 млн грн продовжать реконструкцію парку «Хімік». Що є у плані робіт?
Попередній ремонт «Хіміку» незавершений. Місцеві жителі кажуть, що тут досі немає освітлення, доріжки не всюди прокладені та взагалі не косять траву
  • Днями в мерії провели тендер на продовження капремонту парку «Хімік».
  • Початкова ціна у 34 мільйони 879 тисяч гривень знизилася до 32 мільйонів 730 тисяч. Переможцем оголосили вінницьку фірму «Агропродсоюз». 
  • А що зробили з парком під час ремонтів у 2021 році? Та що в планах на цей рік?

За сквер між вулицями Петра Запорожця та Некрасова взялися ще у 2016 році. Тоді після кількох запеклих дискусій та публічних обговорень містяни вирішили, що в парку має бути саме парк, а не церква.

Згодом міська влада провела архітектурний конкурс, результатом якого стала концепція розвитку парку: збереження дерев, створення дитячої ігрової зони, спортивна частина парку з тренажерами, велотреком і біговою доріжкою та багато іншого.

До реконструкції приступили на початку 2021 року. Підряд отримало вінницьке підприємство «Рослана», на суму 20 мільйонів гривень.

Відео дня

Однак роботи не завершили, про що кажуть місцеві жителі, які ледь не щодня відвідують «Хімік».

Підряднику заплатили тільки чверть

— Певний час все було загороджено парканом, а коли його зняли — то суттєвих змін ми не побачили. Наш парк був перекопаний. Добре, що принаймні зробили пішохідні доріжки, бо раніше тут, після дощу, завжди було болото, — сказала місцева жителька Олена.

Фото парку «Хімік» у листопаді 2021 року

У відремонтованій вхідній групі знову з’явились рослини. Альтанка поки виглядає «свіжою». Пішохідні доріжки не всюди прокладені.

— 20 років я чекала на цей ремонт, а його так і не доробили. Увечері освітлення немає, тут темрява. Не встановили жодної лампочки. Траву тут також не косять. Усе захаращене. А те, що було відремонтоване — занепадає, — сказала інша місцева жителька, яка представилася Тетяною.

Фото парку «Хімік» у серпні 2022 року

На підрядника покладали завдання поставити 88 лав, висадити нові дерева, сформувати довжелезну «лаву добросусідства», огородити майданчик для вигулу собак і багато іншого. Підприємство цього не зробило, що підтвердили і в мерії.

— Був розірваний договір з підрядником. Провели коригування проектної документації. Та розрахувалися за фактом виконаних робіт з виконавцем, — сказав директор департаменту комунального господарства і благоустрою Юрій Семенюк.

Тож замість 20 млн грн приватне підприємство «Рослана» отримало тільки 4,7 млн грн. Про що вказано в угоді до тендеру.

Які ще ремонти під час війни?!

Невиконані елементи попереднього тендеру увійшли в новий підряд. 

З технічної документації читаємо, що підряднику доручать висадити газонну траву, дерева і кущі, прокласти обладнання для поливу, зробити освітлення і відеонагляд, доробити пішохідні, бігові та велодоріжки.

Наступні завдання — доробити паркан у вхідній групі, поставити лавки (у тому числі лаву добросусідства), зробити дитячі та спортивні майданчики. Та ще доробити альтанку та фонтан, на бортах якого також зроблять місця для сидіння. У кінці технічного завдання передбачені деякі земляні роботи — заміна труб водогону та каналізаційних колодязів.

Фото парку «Хімік» у серпні 2022 року

За тендером, усе це коштуватиме 32 мільйони 730 тисяч гривень. Підрядником, в результаті торгів, хочуть обрати вінницьке товариство «Підприємство «Агропродсоюз». Раніше цій компанії довіряли встановити флагшток на Замковій горі, коло на Коріатовичів та паркан навколо Центрального парку.

— Я не вважаю за потрібне витрачати мільйони гривень на ремонт парку, поки триває війна, — сказала журналісту місцева жителька Марина. — Достатньо буде привести до ладу те, що вже зроблено — доробити доріжки, огородити майданчик для вигулу собак, поставити кілька гойдалок, лави та освітлення зробити.

Тож ми поділилися цією думкою з директором департаменту комунального господарства Юрієм Семенюком.

— Я думаю, що саме так і буде відбуватися: приведемо до ладу пішохідну частину та завершимо освітлення території. Але чи буде саме так — будемо вирішувати спільно з підрядником, після підписання цією компанією договору на виконання робіт, — відповів Юрій Семенюк.

Станом на 16 серпня договір підряду з «Агропродсоюзом» ще не підписаний. Після укладання угоди буде відомо і про терміни виконання ремонту «Хіміка».

Раніше, нагадаємо, ми розповіли, як за майже дев’ять місяців реконструкції змінилася Батозька.

Про історію парку «Хімік» читайте на порталі «Дій.Замостя».

 

Читайте також:

Капремонт перехрестя вулиць Оводова-Коріатовичів. Що там уже зробили?

На вулиці Шепеля зроблять нову дорогу та облаштують тротуари для пішоходів

Цьогоріч відремонтують дороги на 17 вулицях у приватному секторі

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (30)
  • Veronika Orlova

    Парк нужно закончить, раздолбали, теперь там пройти нельзя, прыгаешь по колдоёбинам.

    Logeximo company reply Veronika Orlova

    то не ходи там ходи по тротуару возле дороги
  • Мирослав Олександрович

    Розікрали гроші які були на реконструкцію
  • Bogdan ban

    моргунов і його кодло навіть не соромляттся відмивати мільйони 30 лямів на парк 13 лямів на розв'язку біля ст. мосту. ДБР. СБУ. ПРОКУРАТУРИ І Т.Д. всім пох. бо всі в долі...а найгірше що реальна вартість того вчього в разів 5 менша. так гроші мутились в мирнрй час і так під час війни...ніхуя тут не зміниттс ніколи в цій країні, шкода тільки пацанів які на війні гибнуть((
  • Svetlana Reva

    Ще iде вiйна не потрибно викидаи гроши на парки, цiроботи можна булод робити по закiнченню вiйни

keyboard_arrow_up