У центрі зводять найвищу у Вінниці багатоповерхівку. Вона вже має висоту 19 поверхів

У центрі зводять найвищу у Вінниці багатоповерхівку. Вона вже має висоту 19 поверхів
  • У нашому місті будують новий мікрорайон. Один із недобудованих будинків вже побив вінницький рекорд висоти на три поверхи. Як він виглядає зараз, та яким стане після закінчення будівництва?

Наприкінці ще 2021 року погодили забудову нового мікрорайону у центрі Вінниці. Він розташовуватиметься між Кореєю та Центральним парком, на території колишнього заводу «Керамік» і нинішнього тролейбусного депо. Повномасштабне вторгнення не зупинило планів забудовника, тож наразі будмайданчик складається щонайменше з трьох багатоповерхівок. 

Одну із недобудов вже зараз можна назвати найвищим будинком Вінниці, адже вона має 19 поверхів. Роботи на об’єкті тривають, тому невідомо, чи будинок й надалі набиратиме висоту. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений 20 хвилин - Новини Вінниці (@vn20minut)

Відео дня
div>

На своєму сайті забудовник вказує, що поверховість цього будинку не перевищуватиме 18. Можливо, таким чином не враховується поверх, відданий під комерційні потреби.

Будівництво наразі найвищого у Вінниці будинку (ліворуч)

Вигляд цієї багатоповерхівки після закінчення будівництва

Попередній рекорд висотності не змінювався впродовж кількох десятків років, тримаючись на позначці у 16 поверхів. Таких будинків у Вінниці наразі близько десяти. 

Нагадаємо, що з наказу департаменту архітектури та містобудування ВМР раніше стало відомо, що 20 поверхів має бути гранично допустимою висотністю будинків нового мікрорайону. Загалом перша черга матиме 19 житлових будинків, 2600 квартир й 1804 паркомісця в паркінгах.

Крім житлових будинків у новому мікрорайоні має з’явитися початкова школа на 160 місць та дитячий садочок та 90 місць. Також там буде спорткомплекс з басейном, супермаркет, комерційні приміщення тощо. 

Додамо, що минулого року розпочали підготовчі роботи зі зведення кількох багатоповерхівок сучасного мультифункціонального житлового комплексу «Bogun», що мав з’явитися на місці знесеного готелю «Південний Буг». Висота найвищої будівлі комплексу мала сягати понад 20 поверхів.

Однак влітку стало відомо, що суд наклав арешт на цю земельну ділянку: «через можливе заниження вартості земельної ділянки під час проведення оцінки, чим завдано збитків місцевій громаді в особливо великих розмірах». Наразі подальша доля комплексу «Bogun» невідома.

Візуалізація ЖК «Богун»

Читайте також:

У Вінниці діють три механізми підтримки бізнесу. Як ними скористатися?

Від 500 гривень до 4,6 тисячі — грошова підтримка з бюджету Вінниці тим, хто її потребує

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (153)
  • AK

    Побити рекорд і побудувати там школу та садок слабо? Куди потім звідти дітей водити? На третю зміну?

    Aндрій Манзюк reply AK

    Я частково згоден з вами, але на рахунок школи наприклад не далеко є 2 школа, або можна переїхати через міст на лівий берег міста і там є 5 6 і 31 школи
  • Vladimir SV

    Ви ще б якийсь рекорд побили,по висадженим деревам і потім доглянутим.
  • Лариса Марченко

    Дійсно навіщо такі будівлі ?

    Aндрій Манзюк reply Лариса Марченко

    А чому б ні?
  • Лариса Марченко

    І навіщо такий височенний дім ? Ви хотіли би жити на 19, 18 поверсі. Ніхто не захоче. Штовхаєте людей туди.

    Aндрій Манзюк reply Лариса Марченко

    Ну я хотів би жити, квартира на височенному поверсі ше й в центрі міста і з прекрасним видом

keyboard_arrow_up