Біля «Зорі» хочуть зробити парковку. Ціна — 3,1 мільйона гривень

Біля «Зорі» хочуть зробити парковку. Ціна — 3,1 мільйона гривень
  • У мерії оголосили закупівлю на капремонт паркувальної зони біля палацу мистецтв «Зоря».
  • Підряднику доручать демонтувати старі поверхні та «з нуля» побудувати паркомісця і тротуар.
  • Орієнтовна ціна за роботи та матеріали — 3 мільйони 172 тисячі гривень. І що це буде за стоянка за таку чималу суму?

Департамент комунального господарства оголосив тендер на капремонт паркувальної зони по Стрілецькій, у районі палацу мистецтв «Зоря». Очікувана вартість закупівлі — 3 мільйони 172 тисячі 276 гривень. Що входить у цю суму?

Що треба зробити

Технічне завдання складається з 98 пунктів.

На початку майбутньому підряднику треба буде виконати підготовчі роботи — зняти асфальт, демонтувати 304 метри бордюрів, вирізати сухі, аварійні дерева. Від усього цього буде аж 74 тонни сміття, які потрібно буде вивезти з території.

Відео дня

Поряд з паркувальною зоною планують наново викласти тротуар. Старе — прибрати, і в траншею засипати пісок, відсів, асфальтобетон. Відгородити тротуар бордюром від стоянки. Плюс, підряднику треба буде викласти «смугу» з тактильної жовтої плитки, яка дозволяє орієнтуватись людям з порушенням зору.

Окремим пунктом документації є завдання на будівельні роботи на паркувальній зоні: її також треба буде зробити з нуля — вирити дорожнє корито, в яке потім засипатимуть кілька шарів піску, щебеню, асфальтобетону.

Зелену зону, що біля парковки — усього 85 квадратних метрів — засіють газонами. А самі паркомісця розфарбують дорожньою розміткою, і ще встановлять забороняючі та інформаційні дорожні знаки (3.21; 3.22; 3.23; 4.2; 5.38.1; 5.42.1).

Чому така ціна

— Паркувальна зона буде організована праворуч від «Зорі», по вулиці Стрілецькій. Там сьогодні щось схоже на зелену зону, на яку заїжджають автомобілі, — пояснив журналісту директор департаменту комунального господарства та благоустрою Юрій Семенюк.

— А скільки там буде паркомісць? — спитав журналіст.

— Наскільки я пам'ятаю, там буде організовано наче 16 місць для паркування. Точно не можу сказати, бо немає перед очима проєкту, — відповів Семенюк.

Звісно, що зацікавила ціна. Адже 3 мільйони 172 тисяч гривень — це, напевно, чимала вартість організації парковки. Чому ж вийшла така сума?

— Проєкт розрахований таким чином. Наявна стоянка буде розширена, збільшено кількість паркомісць. Буде окремий заїзд. Тобто, вона не буде знаходитися вздовж дороги на Стрілецькій, це не «кишені» для тимчасового паркування, — відповів Юрій Семенюк.

Ми запросили у директора департаменту комунального господарства схему організації цієї автостоянки. Як тільки отримаємо її — додамо в цей матеріал.

Торік у Вінниці, нагадаємо, 87 мільйонів гривень витратили на ремонти доріг.

 

Читайте також:

Триває капремонт «Хіміка». Як змінився парк за цю зиму?

Вінниця мала 5,7 мільярда гривень у своїй скарбниці. Як витрачали ці гроші у 2022 році

Понад 100 тисяч гривень на армію зібрали діти-волонтери

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (32)
  • Ірина Кондратюк

    Для кого вона там потрібна?
  • Марина Лінько

    Не на часі, такі парковки і за такі кошти!
  • Nina Talasheva

    На Батозькі ремонт не закінчений,а ту якраз на часі парковка.А це і дерева будуть вирубані,бачите,не 16 машин поставити
  • Валентина Щербацька

    Цікаво, а де гроші на трамвайну лінію до залізничного вокзалу і коли вона буде закінчена. Строки давно пройшли. Одне не закінчили, друге мають робити і кошти відмиють і положать по своїм карманам.

keyboard_arrow_up