87 мільйонів гривень на ремонти доріг витратили у 2022 році. Де тривали роботи?

87 мільйонів гривень на ремонти доріг витратили у 2022 році. Де тривали роботи?
  • 41 мільйон гривень на поточний ремонт, та ще 46 мільйонів гривень на капітальний ремонт — такі суми витратили на дороги з бюджету Вінниці торік.
  • Сумарно оновили понад шість кілометрів шляху. Де відбувалися ремонти та які плани в цьому році?

9 березня провели громадські слухання, на яких прозвітували за ремонти, виконані торік. Серед них — п’ять великих інфраструктурних проектів, асфальтування на умовах співфінансування 21 вулиці в приватному секторі.

Адреси, де були ремонти

— Торік наш департамент відновив 46,8 тисячі квадратних метрів дорожнього покриття. Значний обсяг робіт проведено на приєднаних територіях — працювали над відновленням твердого покриття доріг (грейдерування, відновлення щебеневого покриття, ямковий ремонт тощо), — говорив директор департаменту комунального господарства і благоустрою Юрій Семенюк.

Відтак, завершили п’ять великих інфраструктурних об’єктів, протяжністю понад 1,5 кілометра, а саме:

Відео дня
  • ремонт вулиці Якова Шепеля;
  • ремонт ділянки дороги, яка сполучає вулиці Зулінського та Житомирське шосе;
  • капремонт перехрестя Коріатовичів та Оводова з влаштуванням кільцевої розв’язки;
  • капремонт ділянки вулиці Кооперативної з влаштування тротуару — відремонтований відрізок шляху веде до дитсадка №17 і ліцею №20;
  • облаштування тротуару на аварійно-небезпечній ділянці вулиці Івана Богуна (від провулка Кобилянської до вулиці Марії Гавриш).

Крім того, протягом 2022 року на умовах співфінансування з мешканцями заасфальтували 21 вулицю в приватному секторі — загальна протяжність виконаних робіт складає 4,6 кілометра.

Серед вулиць приватного сектору, частини яких відремонтували за співфінансування, є: Грохольських, Мирного, Заньковецької, провулок Мистецький, Кобилянської, провулок Пластовий, Ніщинського, Лермонтова, Смирнова, 2-й провулок Бестужева, Москвіна, 1-й провулок Трамвайний, Гастелло, провулок Пугачова, провулок Заньковецької, Хвильового, Скорика, Черниша, Бреста, 2-й провулок Чикаленка, дороги по проїзду загального користування від будинку Стеценка, 56 до Янгеля, 75А у Вінниці.

Опитування

Чи задоволені ви якістю ремонта вінницьких доріг?

Ціни

З публічного звіту дізналися, що на поточні ремонти доріг у 2022 році міська влада витратила 41 мільйон 276 тисяч гривень. Середня ціна за один «квадрат» склала 881 гривню 85 копійок.

Щодо капітальних ремонтів доріг по місту та в приватному секторі, тротуарів, перехресть, то на них витратили вдвічі більше: 84 мільйони 230 тисяч гривень.

Чималу частину з цієї суми «забрало на себе» коло на Коріатовичів. Капремонт перехрестя з облаштуванням кільцевої розв'язки коштувало 12,5 мільйона гривень

Середня ціна за один об’єкт капремонту дороги, тротуару, перехресть складає 5 мільйонів 866 тисяч гривень — у звіті не вказали, вартість 1 квадратного метра капітального ремонту.

Якщо ж казати тільки про капремонт доріг та тротуарів, то видатки за цією статтею склали 46 мільйонів 521 тисяча гривень. Середня вартість одного об’єкта — 9 мільйонів 304 тисячі гривень.

Не по темі, але не менш цікаво: в департаменті комунального господарства прозвітували, що торік замінили 41 зупинку громадського транспорту. Демонтаж старих зупинок, облаштування нових павільйонів, плитки, бордюрів та чимало інших робіт за цим проєктом загалом коштували 11 мільйонів 323 тисячі гривень.

Виходить, що середня ціна однієї оновленої зупинки — 276 тисяч гривень.

Що в планах на 2023 рік

Про виконання дорожніх робіт у 2023 році в міськраді поки не звітували, адже минуло тільки два з лишком місяці цього року. Натомість ми відстежуємо плани на ці роботи через оголошені закупівлі на ProZorro.

Зараз розпочали ремонтувати дорогу до Академічного / Фото: vmr.gov.ua

Зараз підписані договори підряду на 11 дорожніх ремонтів, загальною вартістю понад 54 мільйони гривень. Йдеться про капремонт однієї магістральної вулиці — Шептицького, що з’єднує Електромережу та Академічний (вартість робіт 34 мільйони гривень) та решта вулиць в приватному секторі, на умовах співфінансування з мешканцями.

Опитування

Як вам плани влади щодо капремонтів доріг?

Про це ми писали в цьому матеріалі: Нові дорожні ремонти. Гроші отримують «фаворити» вінницької мерії. А чому влада не закінчує ремонт на Батозькій — пояснювали в цьому матеріалі.

 

Читайте також:

Які дороги у Вінниці відремонтують у 2023 році — плани розбудови

За 34 мільйони гривень роблять ремонт дороги на Академічному

Тягнучок не буде? Як хочуть змінити рух на перехресті Зодчих-Пирогова

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Леонид Загоруйко

    Зіерніть увагу на частину вул. Чумацької (на ділянці від вул. Бучми до вул. Чехова),яка потребує капітального ремонту, а не ямкового.

keyboard_arrow_up