Понад 50 мільйонів гривень витратять на капремонти доріг у Вінниці. Де саме?

Понад 50 мільйонів гривень витратять на капремонти доріг у Вінниці. Де саме?
  • На початку року вінницька влада оголосила низку дорожніх ремонтів: хочуть відремонтувати шляхи в Академічному, Пироговому, на Старому місті, біля Вінницьких Хуторів та Київської. 
  • Загальний «цінник» за роботи складає понад 50 мільйонів гривень. На яких вулицях будуть працювати дорожники та скільки на це піде коштів громади?

З початку цього року вінницька влада взялася за планування дорожніх ремонтів. 

Так, у січні департамент комунального господарства і благоустрою оголосив вісім тендерів на капітальні ремонти доріг. 

Найдорожчим, наразі, є ремонт дороги та тротуару до мікрорайону Академічний: на капремонт вулиці Шептицького витратять 34 мільйони гривень. Найдешевшим — за 1 мільйон 41 тисячу гривень — ремонт 2-го провулка Стеценка, що знаходиться між кварталами біля вулиці Київської.

Відео дня

Про вулицю Батозьку також не забувають: у мерії замовили коригування проектно-кошторисної документації, щоб протягом цього року відновити роботи з реконструкції.

Про найдорожчий ремонт

Вулиця Шептицького — це єдиний шлях до Академічного. Про потребу його ремонту вінничани говорили неодноразово: зокрема, там незручні тротуари, які є вузькими для пішоходів. Плюс, район зростає, а отже зростатиме і кількість авто.

Отож, в цьому році планують капремонт вулиці від Сабарівського шосе до перехрестя з ТЦ «Барбара». З тендеру на ProZorro дізналися, що будуть заново укладати й дорогу, і тротуар на цій вулиці. Також в планах поставити 30 ліхтарів замість теперішнього вуличного освітлення; зробити зливову каналізацію. 

Оновлять дорожню розмітку. А на суміжній з дорогою зеленій зоні висадять 21 клен та газони.

Крім цього, запланували перенести світлофорний об’єкт та поставити круговий острівець.

— Там заплановане розширення проїжджої частини, через що доведеться посунути світлофори. Їхнє місце розташування залишиться незмінним — на перехресті із Сабарівським шосе, — пояснив журналісту директор департаменту комунального господарства та благоустрою Юрій Семенюк. — Круговий острівець заплановано влаштувати на перехресті, що на в’їзді з Шептицького в мікрорайон Академічний. Там також дещо змінюється конфігурація перехрестя, щоб забезпечити комфортний в’їзд-виїзд.

Переможцем закупівлі на капремонт оголосили товариство «Шляхбуд». Мерія пропонувала за роботи та матеріали 44 мільйони гривень. Але генпідрядник погодився виконати капремонт вулиці Шептицького за 34 мільйони 235 тисяч гривень. Строк виконання робіт — до 30 жовтня 2023 року.

Дороги на Старому місті

Далі розповідаємо про оголошені у січні дорожні ремонти, які планують виконати на Старому місті.

Вулиця Смирнова. За капремонт відрізка, довжиною близько 300 метрів (від будинку №26 до будинку №68, а також внутрішньоквартальний проїзд між будинками №21 і №23/6) тут готові заплатити 3,8 мільйона гривень.

Майбутньому виконавцю доручать: заливку шарів бітуму для підсилення існуючого дорожнього покриття, улаштування тротуарів, установку 27 вуличних ліхтарів, посів газонів, оновлення дорожньої розмітки.

Роботи мають виконувати по половинах: поки ремонтують одну половину дороги, рух транспорту буде по іншій половині, в реверсному режимі.

Підрядника робіт мають визначити на початку лютого. Термін виконання робіт пропишуть в договорі, але тендерною документацією кінцевий строк виконання ремонту визначений на 30 жовтня 2023 року.

Вулиця Володимира Киянка. За ремонт відрізка, від провулка Сонячний до вулиці Василя Кричевського (колишня Ушакова, готові заплатити 3,7 мільйона гривень. Орієнтовно, це 480 метрів шляху.

І тут потрібно буде викласти заново дорогу: починати з риття траншеї, надалі засипати її відсівом, вирівняти, залити бітумом. А також замінити каналізаційні колодязі, що є на цій вулиці. Про формування тротуарів в технічному завданні немає інформації.

Підрядника на ці роботи визначать на початку лютого. Орієнтовний термін на виконання робіт — до 30 жовтня.

Вулиця Димчука. Тут, на ділянці від провулка Сонячний до вулиці Квітучої (довжина близько 270 метрів) також запланували виконати капремонт дороги, який передбачає заміну дорожнього покриття і каналізаційних колодязів.

Орієнтовна ціна за ці роботи — 2,3 мільйона гривень. Виконавця ще шукають, старт торгів запланований на 30 січня. Строк на виконання робіт, орієнтовний, до 30 жовтня 2023 року.

Дороги на Пироговому, Хуторах і біля Київської

А наступний дорожній ремонт запланували виконати на вулиці, що за Масложирським ставком. Йдеться про відрізок вулиці Чумацької (від вулиці Кооперативної до вулиці Мазепи (Чехова), який має довжину трохи більше, ніж 200 метрів.

Перелік робіт не сильно відрізняється від капремонту вулиці, про які написав вище — тут також треба заново перекласти дорожнє покриття, та й заразом влаштувати систему водовідведення. На закупівлю матеріалів та виконання робіт генпідряднику готові дати 2 мільйони 22 тисячі гривень з бюджету громади. Аналогічно до попередніх капремонтів, підрядника визначать на початку лютого. Тоді ж з ним укладуть договір із вказанням строків на роботу. Бо попередньо вказано, що на капремонт відрізка дороги робітники матимуть час до 30 жовтня 2023 року.

Ще один дорожній ремонт, тендер на який оголосили в січні 2023 року, проведуть в Пироговому: тут є в плані капремонт понад 300 метрів дороги по вулиці Вишневського — від 1-го провулка Вишневського до вулиці Каденюка.

Тут майбутньому підряднику доручать викласти заново дорогу: вирити дорожні корита, засипати їх відсів та щебенем, викласти шар вирівнювальної суміші, залити усе бітумом.

На матеріали та виконання робіт мерія готова викласти 2,6 мільйона гривень. І вже «традиційно» виконавця визначать на початку лютого, а орієнтовний термін на виконання капремонту — до 30 жовтня 2023 року.

Ба більше, візьмуться і за перший провулок Вишневського. Тут хочуть відремонтувати дорогу, довжиною близько 300 метрів (відрізок від вулиці Пирогова до вулиці Вишневського).

За роботи готові заплатити 1,7 мільйона гривень. Шукають підрядника, якому доручать цей ремонт з орієнтовним строком виконання до 30 жовтня 2023 року.

І останній з нині оголошених капремонтів дороги планується виконати на 2-му провулку Стеценка. У порівнянні з іншими, він зовсім «крихітний» — відрізок, на якому планують перекласти дорогу, знаходиться між будинками №4 і №16 та складає трохи більше, ніж 150 метрів.

За те, що підрядник перекладе тут дорожнє покриття та замінить каналізаційні колодязі, готові заплатити 1 мільйон 41 тисячу гривень. Остаточну ціну та строк виконання робіт визначать у договорі з майбутнім генпідрядником, якого планують обрати на початку лютого.

Опитування

Як вам плани влади щодо капремонтів доріг?

Чому Батозьку обділяють увагою?

І знову ж таки, капремонти доріг замовляють, а чому реконструкцію Батозької не завершують? Над цим також працюють.

На коригування проектно-кошторисної документації під цю реконструкцію витратили 850 тисяч гривень. Виконавець робіт — «Архітектурно-проектне бюро «АРХІГАММА», який вже здав свою роботу.

У проєкті бюджету громади на 2023 рік йшлося, що на реконструкцію Батозької виділяють аж 109 мільйонів гривень. При тому, що загальна вартість впровадження проєкту сягала 185 мільйонів гривень. Очікуваний рівень готовності об’єкта на кінець 2023 року має бути 100%.

До цього стало відомо, що Швейцарія купить рейки, щоб запустити трамваї по Батозькій.

А відновлення робіт з її реконструкції відбудеться тоді, коли Кабмін офіційно внесе зміни в постанову №520, говорив журналісту раніше директор департаменту комунального господарства і благоустрою Юрій Семенюк.

Урядовою постановою №520 на період дії воєнного стану заборонені видатки з місцевих бюджетів на нові будівництва та реконструкції.

Раніше, нагадаємо, ми розповідали про те, як змінять рух на перехресті Зодчих -  Пирогова.

 

Читайте також:

Відбудова Будинку офіцерів і створення підземного паркінгу. Обговорять плани на площу Перемоги

Які дороги у Вінниці відремонтують у 2023 році — плани розбудови

У центрі зводять найвищу у Вінниці багатоповерхівку. Вона вже має висоту 19 поверхів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (38)
  • Николай Глушко

    В Бучі, Ірпені де знищені будинки, інфраструктура (не допомагають людям) дороги можна будувати, а у Вінниці не можна. Не побудують дороги ,то гроші витратять на якісь дурниці, або кудись пропадуть
  • Наталья Федорук

    А коли будуть ремонтувати дороги по селах є такі вулиці що нізайти ні заїхати таке відчуття що у нас люди тільки умістах живуть а як же село?
  • Римский Александр

    Мэр наш ворует аж гай шумит!
  • Читач59

    Мешкаю на цій вулиці з 1997 року. Вулицю завжди обходили при асфальтування. Навіть заасфальтовані вулиці не мають тротуарів, пішохідних зон, водовідливів. В темну пору машини ідуть на людей, сліплять фарами, обливають грязюкою,штовхають в болото.  Отака дорога на Вінницьких Хуторах.

keyboard_arrow_up