7 мільйонів гривень дають на ремонти доріг. Гроші знов отримають «фаворити» вінницьких чиновників?

7 мільйонів гривень дають на ремонти доріг. Гроші знов отримають «фаворити» вінницьких чиновників?
Фото ілюстративне, з сайту Вінницької міської ради
  • У Вінниці за ремонт трьох вулиць готові заплатити 7,1 мільйона гривень.
  • До цього, в січні, мерія оголосила дорожніх тендерів на сукупну вартість понад 50 мільйонів.
  • Хто їх виграв? Як виявилося, сім із восьми минулих закупівель отримали фірми, які мають однакових власників і часто виконують замовлення від міськради.

На 7,1 млн грн у Вінниці замовили чергові капремонти доріг. Про це дізналися з системи закупівель ProZorro. Подробиці опублікував замовник робіт — департамент комунального господарства і благоустрою міськради.

Ремонти вулиць на Старому місті, Тяжилові та Хуторах

Майже 250 метрів дороги хочуть капітально відремонтувати на Тяжилові. Йдеться про вулицю Ігоря Савченка — на ділянці від будинку №46 до перехрестя з вулицею Левка Лук’яненка (колишня Ватутіна - авт.).

Підряднику доручать переробити ґрунтову дорогу на асфальтовану. А для цього потрібно буде викопати траншеї, засипати їх відсівом, щебенем та залити усе кількома шарами бітуму та асфальтобетону. Також на вулиці замінять 18 опорних кілець для каналізаційних люків.

Відео дня

За всі роботи департамент комунального господарства і благоустрою готовий заплатити 2 мільйони 944 тисячі гривень. Посилання на тендер.

Ще один актуальний дорожній тендер — капремонт дороги на вулиці Петра Ніщинського. Йдеться про ділянку вулиці на Старому місті — від вулиці Бернарда Претвича до буд № 35 по вулиці Петра Ніщинського. Цей відрізок має довжину близько 180 метрів.

Знову ж таки, тут треба викопати дорожні корита, засипати їх вирівняльними шарами щебеню, відсіву, піску; залити все бітумом, асфальтом. А перед цим замінити опорні кільця — 10 штук — під нові каналізаційні люки.

Роботи оцінили у 2 мільйони 221 тисячу гривень. Посилання на тендер.

Та останній, з нині оголошених дорожніх ремонтів, зачепить 2-й провулок Леонтовича, що у Вінницьких Хуторах, які є частиною нашої міської громади. Тут збираються відремонтувати ділянку дороги від вулиці Грушевського до вулиці Леонтовича. Орієнтовна довжина дороги під ремонт складає майже 140 метрів.

Підряднику треба буде вирити траншеї під асфальтовану дорогу, викласти «сендвіч» з щебеню, відсіву, піску та залити усе асфальтом і бітумом. Перед цим має замінити два каналізаційні колодязі — зараз вони на цій вулиці цегляні, а будуть залізобетонні.

Усі роботи оцінили у 1 мільйон 957 тисяч гривень. Посилання на тендер.

Хто отримав попередні дорожні роботи

Раніше, нагадаємо, ми розповідали, що у січні 2023-го вінницька мерія оголосила низку дорожніх ремонтів. 

За попередніми оцінками, вони мали коштувати бюджету громади понад 50 млн грн. Завдяки ProZorro загальна ціна знизилася до 48,6 млн грн. По всім закупівлям уже визначили підрядників: з деякими ще мають підписати договори.

Капремонт вулиці Шептицького, мікрорайон Академічний. Дорога і тротуар, ділянка довжиною понад 600 метрів. Вартість: 34 млн 235 тисяч гривень. Підрядник — товариство «Шляхбуд». Строк здачі об’єкта — до кінця жовтня 2023 року.

Капремонт вулиці Смирнова, Старе місто. Дорога і тротуар на відрізку довжиною близько 300 метрів. Вартість: 3 млн 175 тисяч гривень. Підрядник — товариство «Агрошляхбуд». Строк здачі об’єкта — ще не визначений, бо не підписаний договір підряду.

Капремонт вулиці Володимира Киянка, Старе місто. Це 480 метрів шляху. Вартість матеріалів та робіт: 3 млн 199 тисяч гривень. Підрядник — товариство «Агрошляхбуд». Строк здачі робіт — кінець жовтня 2023 року.

Опитування

Як вам плани влади щодо капремонтів доріг?

Капремонт вулиці Димчука, Старе місто. Відрізок, довжиною близько 270 метрів. Вартість: 1 млн 915 тисяч гривень. Підрядник — товариство «Агрошляхбуд». Строк здачі робіт — кінець жовтня 2023 року.

Капремонт вулиці Чумацька, район Малих Хуторів. Відрізок: близько 200 метрів. Вартість: 1 млн 671 тисяча гривень. Підрядник — товариство «Агрошляхбуд». Строк здачі робіт — кінець жовтня 2023 року.

Капремонт вулиці Вишневського, Пирогове. Відрізок: понад 300 метрів дороги. Вартість: 2,1 млн грн. Підрядник — товариство «Хмільницька будівельна компанія». Строк здачі об’єкта ще не визначений, оскільки не підписаний договір підряду.

Капремонт 1-го провулка Вишневського, Пирогове. Відрізок: близько 300 метрів. Вартість: 1 млн 470 тисяч гривень. Підрядник — товариство «Агрошляхбуд». Строк здачі робіт — кінець жовтня 2023 року.

Капремонт 2-го провулка Стеценка, район Київської. Відрізок: трохи більше, ніж 150 метрів. Вартість: 841 тисяча гривень. Підрядник — товариство «Агрошляхбуд». Строк здачі робіт — кінець жовтня 2023 року.

Усі ремонти — «фаворитам»

Як бачимо, більшість дорожніх ремонтів виборює товариство «Агрошляхбуд». Найдорожчий капремонт вулиці Шептицького за 34 млн грн — товариство «Шляхбуд». Ці дві компанії пов’язані не тільки схожими назвами, а й власниками. У обох компаній вони однакові — це Петро Рудик, Антон Піддубчак, Анатолій Шеремета, Андрій Калінський. 

Ба більше, керівником «Шляхбуду» є Анатолій Шеремета. А керівником «Агрошляхбуду» — Антон Піддубчак.

Проте, щоб не створювати уявної конкуренції, ці дві компанії не подавалися на один і той самий тендер. Принаймні так було у закупівлях, які ми проаналізували для цього матеріалу.

Фото ілюстративне, з сайту Вінницької міськради

Раніше «Шляхбуд» уже покарали за змову в держзакупівлях. У серпні 2021 року Антимонопольний комітет України наклав штраф на вінницьку фірму в розмірі 12 млн гривень. 

Антимонопольники виявили причетність трьох компаній до спотворення результатів торгів щодо утримання і ремонту доріг. Йдеться про вже згаданий вище «Шляхбуд», а також «Спільне українсько-австрійське підприємство «Інтервіас Україна» і ДП ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України». У підсумку фірми були оштрафовані та потрапили до так званого «чорного списку» АМКУ — це є підставою для відмови участі компаніям у держзакупівлях. 

Станом на 13 лютого 2023 року, фірми «Шляхбуд» немає у цьому списку. І штраф Антимонопольного комітету фірма намагається оскаржити у суді: компанія пройшла три інстанції, і Касаційний господарський суд Верховного суду доручив розглянути позов «Шляхбуду» з самого початку.

І не дарма, бо ця фірма вважається одним із фаворитів по дорожнім ремонтам на Вінниччині. За період з 2016 по 2023 рік «Шляхбуд» отримав підрядів на загальну суму 2 мільярди 921 мільйон гривень

З них найбільше було отримано від департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міськради, служби автодоріг у Вінницькій області та служби місцевих автодоріг у Вінницькій області.

Неофіційна «дочка» компанії — «Агрошляхбуд» — бере участь в тендерах не так давно: за 2022 і початок 2023 років фірма виборола підрядів на суму 82 мільйони гривень.

Та знову ж таки, найбільше замовлень ця фірма виконала від департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міськради.

Раніше, нагадаємо, ми розповідали, чому влада не завершує ремонт Батозької.

 

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”

Читайте також:

Тягнучок не буде? Як хочуть змінити рух на перехресті Зодчих-Пирогова

Відбудова Будинку офіцерів і створення підземного паркінгу. Плани на площу Перемоги

У центрі зводять найвищу у Вінниці багатоповерхівку. Вона вже має висоту 19 поверхів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (98)
  • AK

    У журналістів компуктер свинособачою мовою, а ще й населення підбурюють?
  • Ветя Лавренюк

    Касіра треба німця з пльоткою а в кінці дороги ешафот і буде дорога як в них
  • Наталія Пустовіт

    Краще б зброю на передову закупили. дороги після перемоги
  • Людмила Именовская

    Це жах.Іде війна,наступ,люди гинуть а вони і далі крадуть.Боже,коли це закінчиться?Бідні наші люди,а ті як крали так і крадуть і нажертись не можуть.

keyboard_arrow_up