За 34 мільйони гривень роблять ремонт дороги на Академічному

За 34 мільйони гривень роблять ремонт дороги на Академічному
Фото: vmr.gov.ua
  • Цією весною взялися за ремонт вулиці Шептицького — основної магістралі до мікрорайону «Академічний».
  • Тут перебудують дорогу, тротуари, оновлять озеленення. А на в’їзді до району зроблять кільцеву розв’язку.
  • Ремонт ділянки, довжиною близько 600 метрів, коштуватиме громаді понад 34 мільйонів гривень. Хто виконавець?

З початку березня на вулиці Андрія Шептицького розпочали капремонт дороги. Будівельники облаштують нове дорожнє покриття, тротуари, велодоріжки, освітлення задля підвищення безпеки руху пішоходів та автомобілістів. Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

Почали з комунікацій

Дорожники відремонтують відрізок вулиці від Сабарівського шосе до перехрестя з ТЦ «Барбара».

Відео дня

— Капітальний ремонт передбачає прокладання зливово-приймальної каналізації, облаштування з обох сторін вулиці тротуарів, відокремленої велосипедної доріжки, а також влаштування освітлення та платформ зупинок громадського транспорту із подальшою заміною павільйонів, — розказав директор департаменту комунального господарства та благоустрою міськради Юрій Семенюк.

Він додав, що на перехресті трьох вулиць — Шептицького, Тимофіївська та Миколаївська облаштують кільцеву розв’язку. 

— Це дозволить всім учасникам руху почуватися комфортно на дорозі. Проєкт фінансується за рахунок коштів бюджету нашої громади, — сказав Семенюк.

Також капремонтом запланували розширення проїжджої частини, через що доведеться посунути світлофори. 

— Їхнє місце розташування залишиться незмінним — на перехресті із Сабарівським шосе, — поясняв раніше журналісту Юрій Семенюк

До того ж на цій ділянці висадять 21 клен та облаштують газони.

Хто виконавець

Як ми раніше розповідали, тендер на капремонт вулиці до Академічного оголосили ще в січні цього року. За попереднім кошторисом, капітальне оновлення орієнтовно 600 метрів вулиці коштує 44 мільйони 31 тисячу гривень.

Проте під час аукціону на ProZorro, ціну вдалося знизити до 34 мільйонів 235 тисяч гривень. Тобто, майже на 10 мільйонів гривень. І це при тому, що на тендер подався тільки один учасник — вінницьке товариство «Шляхбуд», з яким 9 лютого і підписали договір підряду.

— За укладеним договором, підрядник має виконати усі роботи до жовтня 2023 року. Втім, сподіваюся, що це вдасться реалізувати значно швидше і таким чином мінімізувати дискомфорт місцевих мешканців. Все буде залежати від наявності матеріалів, термінів їх виготовлення та ситуації в країні, — казав директор департаменту комунального господарства і благоустрою міськради Юрій Семенюк.

Раніше, нагадаємо, ми розповіли, що з початку року мерія активно проводить тендери на дорожні ремонти. І більшість з них виборюють компанії, які мають однакових засновників.

 

Читайте також:

7 мільйонів гривень дають на ремонти доріг, гроші знов отримають «фаворити» чиновників?

Ремонти або війна — на що більше витрачають грошей з бюджету Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • AK

    Тобто Концерн "Поділля" будує недешеве житло із 300% маржою хер зна де, а із спільної казни міськкоштом туде дорогу веди, школи роби та облогороджуй? Ні в кого не виникає ніяких питань? Це з не ВМР там забудовує район, нехай мЄшканці у пана Гиренка вимагають добудувати це непорозуміння...
  • Читач11

    Люди не пишіть,те про що не знаєте, цю дорогу і тротуари давно чекають звичайні прості люди , не "хозяєва жизни" як писали нижче, там в дощ пройти не можна , щоб машина не задрипала зніг до голови, а дітей вже доволі дорослих взагалі страшно самих пускати, бо якщо йдеш по краю тротуару, машини пролітають, так близько, що таке враження, що тобі зараз відсіче руку
  • Мельник Татьяна

    Добре, що щось робиться
  • Читач68

    коли собачци  скучно вона закидуе лапку  и  лиже яечкы.так и цим  дебилам пид час вийны  требя ремонт  доригы. в яку  теоритично  може  гепнути кацапська рокета. Дебилы !!!! в амбулатории на вишеньци стоить рентген апарат якому  40 рокив  це поминяйте сволочи.я вон робив знимки сами травматологи ничо не розбируть все як в тумани.а не миняют тому щоб  ходили  на мрт .знимок  за  1200 ..яки вони частникам здали МРТ апарати куплени за держкошти .видки частник  миг взяти  30 млн га  мрт апарат а  держава не може.да и яка  це  даржава.це кодло ворив .яки  зассали вийни роблят скорбни рожы.и продовжують красти.вийну зассали вийною назвати  щоб виддати  борги мвф.

    AK reply Читач68

    А ти в приватну клініку вали і гроші листай у 20 раз більші чим пенсія, так дядя Гройсман задумав, ти ж не хочеш щоб тобі поганим апаратом поганий діагноз поставили або брвдним шприцем попу кололи? А доріжку для зе-баранів зроблять, щоб вони голосніше на виборах мекали. Я думаю, 34 лями грн непогана інвестиція у електорат цілого мікрорайону, вони всі молоді, старість далеко, їм не до хвороб зараз.

keyboard_arrow_up