Понад 100 тисяч гривень на армію зібрали діти-волонтери

Понад 100 тисяч гривень на армію зібрали діти-волонтери
З дітьми 7 березня зустрічалися міський голова Вінниці Сергій Моргунов та секретар міськради Павло Яблонський, які від імені громади вручили юним волонтерам грамоти та подарунки / Фото: Сергій Олійник
  • 20 юних вінничан отримали подяки та подарунки від мерії Вінниці. Діти та підлітки з початком повномасштабної війни стали займатись волонтерством. Хтось продавав браслети з бісеру, хтось співав на благодійних концертах.
  • Загалом діти перерахували на потреби армії понад 100 тисяч гривень! А мотивація у всіх схожа — ми маємо підтримувати тих, хто нас захищає.
  • Розповідаємо декілька історій наших молодих волонтерів.

11-річний Віталій Паньков мив фари у машинах, щоб заробити гроші та провідати захисників, яких лікують у Військовому санаторії. На зібрані 3,6 тисячі гривень купив солодощі для поранених.

— Один з військових мені подарував за це шеврон. На ньому написано «Херсон», але я не знаю, чи це позивний, чи це місце, в якому він воював, — каже Віталій.

Відео дня

Остап та Соломія Баланюки грали на музичних інструментах біля Вежі: Соломія на скрипці, Остап на кларнеті.

— Ми зрозуміли, що не можна стояти осторонь. Мали щось зробити, якось долучитися до підтримки наших військових, — каже Соломія.

Завдяки музиці заробили 3,4 тисячі гривень, за які потім придбали шолом для захисника-медика.

Вісім дівчат — Дар’я Казчук, Софія Мельник, Анастасія Лукова, Наталія Ковальова, Софія Черната, Мілана Андрійчук, Варвара Рачинська, Марія Корнійчук — допомагали захисникам своїм співом.

У складі вокального відділу Вінницько-Хутірської школи мистецтв взяли участь в благодійному заході «Великі маленькі серця». З їх допомогою були зібрані 10 тисяч гривень, які перерахували на підтримку армії.

Вони ще зовсім малі, але вже міркують по-дорослому:

— Ми знаємо, хто наш ворог. Це президент країни-агресора (росії володимир путін - авт.). І я хочу, щоб цей президент якомога скоріше помер. Але, щоб це було не просто так. А щоб він повною мірою відчув те, що переживаємо ми, наші військові, — говорила юна вінничанка.

За браслети з бісеру купили аптечки

Ольга Мурга, 13 років та Анастасія Драчук, 12 років — сестри, які виплітають прикраси з бісеру. Свої вироби продавали, а за вторговані кошти купували речі першої потреби для військових. Загалом їм вдалося так зібрати 23 тисячі гривень.

— Усе вийшло спонтанно, — каже їхня бабуся Тамара Драчук. — Спочатку збирали іграшки, потім почали плести прикраси, які продавали біля Центрального ринку. Їх батько працює на ринку, тому дівчата були в безпеці. Від продажу прикрас вони приносили по 2-3 тисячі гривень щодня. І ми були шоковані від таких сум. 

— А які у вас були емоції від того, що дівчата вирішили самостійно допомагати армії?

— Гордість. Я пишаюсь своїми онучками: їм ніхто не казав, що треба так робити. Вони це роблять за покликом своєї душі, — говорить Тамара Драчук.

На зібрану суму придбали військові аптечки.

— Пізніше волонтер Максим Нікулін, який цим займався, передав нам подяку від військових: одна з цих аптечок врятувала життя бійцю на фронті, — каже Драчук.

— Військовим це допомагає. Ми збираємось продовжувати. І таким чином наближуємо нашу перемогу, — говорили юні волонтерки Ольга Мурга та Анастасія Драчук.

Про благодійні концерти та допомогу дітям

Молоді волонтери співпрацюють з громадськими організаціями, щоб посилити свою допомогу. Валерія та Матвій Багулови збирають набори солодощів для дітей, батьки яких загинули на війні.

Кошти на цукерки збирає Валерія через свою facebook-сторінку. Загалом запакували і передали понад сотню наборів. Бо на своєму прикладі знають, як це, втратити найближчу людину: на жаль, їхній батько, військовий розвідник, загинув в бою з російськими окупантами.

Вінницькі діти їздять за кордон, в благодійні тури. У співпраці з благодійним фондом «Подільська громада», гурт «Зоряна мрія» провели сім концертів у шести польських містах, серед яких було і наше місто-побратим Кельце.

— Ми співали як українські, так і польські пісні. Місцеві до нас дуже добре ставилися: після виступу фотографувалися, брали у нас автографи. Усюди наші виступи зустрічали оплесками, — говорить учасник гурту Андрій Понайотов.

Завдяки благодійному туру зібрали близько 60 тисяч гривень, які передали до фонду «Подільська громада», що допомагає як військовим, так і цивільним у постраждалих від війни областях України.

— Ми продовжуємо давати благодійні концерти в Україні. Збираємо кошти та передаємо їх ЗСУ, — каже учасниця групи Валерія Ткачук. — І продовжимо це робити, бо ми хочемо допомагати. Не тільки військовим, а й дітям, які втратили батьків на війні, які постраждали від цієї війни.

Грамоти та подарунки отримали учасники гурту «Зоряна мрія» Андрій Понайотов, Андрій Лабенко (гурт «Contrabas»), Валерія Ткачук, Вероніка Соломко, Владислав Челебієв.

З усіма цими дітьми 7 березня зустрічалися міський голова Вінниці Сергій Моргунов та секретар міськради Павло Яблонський, які від імені громади вручили юним волонтерам відзнаки.

Раніше, нагадаємо, ми розповідали про мобільну стоматологію на колесах, яка буде надавати допомогу військовим на фронті.

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”

Читайте також:

Вік не завада волонтерству: 93-річна вінничанка разом з дочкою робить окопні свічки

Вареники, печиво та інші смаколики господині з Вінниччини готують бійцям на передову

Мільйон — на день народження - Як гурт «Смерека» з Піщанки збирає гроші для ЗСУ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Юля Тарасовська

    Вітаю, сонечка! Слава Україні 🇺🇦!
  • Юрий Пархомчук

    Світлі діти, справжнє майбутнє країни
  • Аліса Тітова

    Оце приклад нашого майбутнього!
  • Next

    Діти дійсно наша гордість які зібрали Понад 100 тисяч гривень на армію , але на фото є два НЕ бідних дяді, тобто Моргунов і Яблонський, які при своїх статках, могли-б подвоїти ту суму, але чомусь про те ніхто НЕ пише...

    Юрий Пархомчук reply Next

    а ти звіряв, скільки разів вони подвоювали? Обожнюю сограждан, які розказують про те, чого не знають

    AK reply Юрий Пархомчук

    Якщо такі люди щось подвоюють, або донатять хоча б 5 грн, то з цього приводу збирається прес конференція і робляться тони дописів SMM щиками у профілях соцмереж. А тут ніц...

keyboard_arrow_up