Вареники, печиво та інші смаколики. Господині з Вінниччини готують бійцям на передову

Вареники, печиво та інші смаколики. Господині з Вінниччини готують бійцям на передову
Вареники для бійців готують господині з села Дзвониха Тиврівської громади
  • Господині з Вінниччини не сидять, склавши руки, в очікуванні перемоги. Вони невтомно працюють, допомагаючи нашим бійцям. А саме — готують їм смачні домашні страви і передають на передову.

З перших днів повномасштабного вторгнення кожен, хто в тилу, намагається чимось допомогти нашим захисникам, які нині мужньо боронять українську землю. Так, на кулінарному фронті мешканки сіл Вінницької області згуртувалися, щоб наліпити вареників, зробити запашної домашньої випічки нашим захисникам.

Своїм вчинком господині хочуть продемонструвати турботу і нагадати хлопцям, що про них не забувають, передавши їм частинку домашнього тепла та затишку. Жінки роблять свою роботу абсолютно безкоштовно.

Щоб відчули домашнє тепло

Відео дня

У селищі Буша Могилів-Подільського району місцеві господині готують для бійців на передову усілякі смаколики: вареники з картоплею, салати, а також торти, печиво і хліб. Продукти для страв приносить все село.

Домашню випічку, салати й вареники жінки відправлять «Новою поштою» на чернігівський напрямок, де служать їхні земляки — прикордонники з Могилів-Подільського. 

— Все свіженьке, домашнє. Нам дуже важливо, щоб бійці відчули тепло рідної домівки, — розповіла місцева жителька Ірина Захарчук. — Тому ліпимо вареники, на свята робили салати «Олів’є» та «Шубу», пекли солодощі. Те, що ми робимо — це маленька крапля. Нещодавно передали хліб військовим у Бахмут, а вони з дітьми поділилися, які там без світла в підвалах сидять. Бійці на передовій не втомлюються нас захищати, а ми не втомлюємося їм допомагати.

Волонтерки українській армії допомагають з 2014-го року — ліками, спорядженням, продуктами харчування. Жінки і зараз знаходять час для благого діла навіть попри домашні справи. 

— Це наша країна, яку треба берегти, — говорить Світлана Телець. — Це і мотивує. Військовим на передовій треба допомагати сьогодні, кожен чим може: хто благодійністю, хто руками, бушанські господині готують смаколики. Ми зараз всі дуже пишаємося тими, хто нас захищає, і нашу рідну Вінниччину, і нашу Україну.

По 25 відер вареників

Смачні домашні страви готують для бійців і господині з села Дзвониха Тиврівської громади. Тисячі вареників з різними начинками наліпили та передали українським захисникам жительки села. 

Волонтерську кухню організували у місцевій школі. Їжу бійцям передають волонтерами раз на тиждень по 25 відер.

На кухні працюють десять господинь. За раз наліплюють до трьох тисяч вареників. Вантаж відправляють переважно на Донеччину.

— Хто допоможе тим бідним дітям, як не ми. Вони ж там голодні і холодні, — говорить Валентина Кучерук. — Ми передаємо по 25 відер вареників за раз. Хочемо, щоб воїни наші були ситі та повернулися живими і з перемогою.

Варять господині вареники у двох каструлях, потім їх здоблюють шкварками. Продуктами забезпечує староста, допомагають сільгоспвиробники, підприємці.

— Крім роботи тут, жінки вареники ліплять також по домівках, — розповів Олександр Деревенко, староста Дзвониського старостинського округу. — Люди консерви роблять, налисники, випічку. Також долучаються найближчі села. Готуватимуть сільські господині допоки приходитимуть замовлення від вдячних бійців.

 

Читайте також:

Патріотичні і ліричні. Художник Володимир Козюк створює картини в тандемі зі штучним інтелектом

«Пошкоджені осколками, промовисті». Картини на ящиках від боєприпасів малює художниця з Вінниччини

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Тетяна Максимук

    Хай
    Бог дарує вам міцне здоров'я !
    Щиро дякуємо за вашу працю !
    Здоров'я вашим сім'ям , миру і добра !
    Завдяки таким людям все буде
    Україна !
  • Valentina Pidlvzhnyak

    Хай  Бог Вас оберігає  і допомагає вам усім.
  • Joyful Ojoma

  • Лідія Куцмай

    Дякуємо хай Вас Бог береже .

keyboard_arrow_up