Поїде до військових на фронт. Репортаж з мобільної стоматології, яку зробили у Вінниці

Поїде до військових на фронт. Репортаж з мобільної стоматології, яку зробили у Вінниці
  • «Карету швидкої» перетворили на мобільний стоматологічний кабінет. Тут безплатно лікуватимуть військових, які зараз перебувають на війні.
  • Розповідаємо, хто є ініціатором ідеї, що є в машині та які послуги тут зможуть надавати лікарі.

З осені минулого року у Вінниці тривав проєкт з переобладнання машини екстреної медичної допомоги на мобільний стоматкабінет. 

Машину передала лікарня швидкої меддопомоги, міська влада допомогла встановити аварійний генератор, а стоматологічне приладдя купували підприємці та благодійники.

Зараз автомобіль готовий, а бригади лікарів, які будуть тут працювати, сформовані, про що говорив журналісту директор міського стоматологічного центру Андрій Філевич.

Відео дня

— Коли тільки ця ідея (з мобільним стоматкабінетом) була ще на обговоренні, то мені вже на другий день почали дзвонити і мої лікарі, і лікарі з інших установ, що готові надати свої послуги військовим на фронті. Тому в мене є вже сформовані всі бригади. Більш того, охочих значно більше, — говорив Філевич.

За його словами, ця стоматологія на колесах є повноцінною клінікою, де можна надавати широкий спектр послуг — від огляду до імплантування.

— Вирішили наповнити цей автомобіль усім професійним обладнанням. Більш того, усі вузли мають дублювальні елементи: якщо щось вийде з ладу, то в цій же машині є запасний інструмент, — каже лікар-стоматолог, підприємець і представник компанії GALIT Олександр Барановський.

Він разом з іншими компаніями та підприємцями за свої кошти встановили обладнання в авто. Говорить, що грошей пішло чимало, але готовий братися за переобладнання ще однієї «швидкої».

— Тобто, ви на цьому проекті не заробили, вірно?

— Так, — відповів журналісту Барановський.

— Але це ж великі витрати, яка у вас в цьому мотивація?

— Там хлопці життя віддають, і це набагато більше, ніж я витратив на цей автомобіль. І переобладнання авто на мобільний стоматкабінет — це мінімум, який можна зробити, щоб внести свій внесок у наближення перемоги, — підкреслив Олександр Барановський.

Розгорнуту версію цього матеріалу читайте за цим посиланням: У Вінниці «швидку» перетворили на стоматкабінет — будуть на фронті лікувати зуби військовим

 

Читайте також:

Вік не завада волонтерству: 93-річна вінничанка разом з дочкою робить окопні свічки

Вареники, печиво та інші смаколики господині з Вінниччини готують бійцям на передову

Мільйон — на день народження - Як гурт «Смерека» з Піщанки збирає гроші для ЗСУ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ноконечна Юля

    Хороша задумка
  • Валентина Самань

    Хай Господь благословить всіх хто причетний до цієї важливої справи

    Vasyl Khrystiuk reply Валентина Самань

    Валентина Самань ви причасті! Карета в свій час була куплена з ваших податків. Тому хай Господь благословить Вас і всіх жителів Вінниці!

keyboard_arrow_up