Їжа додому. Як і що у Вінниці під час карантину можна замовити онлайн

Їжа додому. Як і що у Вінниці під час карантину можна замовити онлайн
«Будемо більше працювати під час карантину», — сказали працівники одного з сервісів доставки нашим журналістам під час опитування
  • У Вінниці зросла потреба у доставці їжі додому або на роботу, адже оголосили карантин і радять уникати контакту з людьми.
  • Як можна замовити їжу з закладів та що для цього необхідно знати?

У Вінниці, як і у інших містах країни, посилили карантин через епідемію коронавірусу в Україні. МОЗ закликає сидіти вдома та не виходити на вулицю без потреби. У цій ситуації актуальними є сервіси з доставки їжі та продуктів додому. 

Ми дізнались, які ресторани у Вінниці запровадили безкоштовну доставку їжі та які сервіси працюють у місті.

Які ресторани запровадили безкоштовну доставку

У зв'язку з коронавірусом з сьогоднішнього дня, 17 березня, запрацювали безкоштовні доставки у кількох закладах громадського харчування міста. 

Відео дня

У ресторані «Грузинський Дворик» запровадили безкоштовну доставку, як, кажуть, доставляють впродовж 50 хвилин до вашої оселі. Таку ж доставку запровадили у «Вінницькій Реберні». Кажуть, смачно поїсти можна тепер не виходячи з дому. Аналогічна ситуація і в ресторані «RICH». 

«Ситуація у світі диктує певні правила, і при цьому ми з любов'ю створюємо для вас нові та зручні умови обслуговування, наші любі гості», — пишуть на сторінці ресторану "RICH".

Вже з сьогоднішнього дня, 17 березня, у закладу працює самовивіз. Клієнти зможуть заздалегідь замовляти страви за телефоном та приїзжайте в обумовлений час до входу у ресторан самостійно забирати їх. 

Також запровадили нову функцію richdrive. Можна приходити до входу у ресторан, замовляти страви. Як кажуть працівники, у подарунок ви отримаєте чай по-турецьки та просто чекаєте замовлення у сквері, насолоджуючись весною. А ще діє замовлення доставки будь-якою зручною для вас службою доставки їжі. 

У МакДональдзі на дверях повісили оголошення, у якому йдеться, що ресторан тимчасово закритий для відвідування, проте клієнти можуть зробити замовлення на МакДрайв. 

Як працюють сервіси доставки 

У найбільш популярному сервісі доставки Glovo сказали, що з початком карантину у них значно побільшало клієнтів. Glovo — це мобільний додаток, завдяки якому можна отримувати і відправляти будь-які речі та продукти вагою до дев’яти кілограмів і параметрами до 40x40x30 сантиметрів в межах міста. 

— У нас нічого не змінилося з початком карантину, — кажуть у сервісі. — Лише з’явився великий попит на наші послуги, тому доставка може виконуватися з затримкою. А також з кур'єром можна домовитись про безконтактну передачу. Наприклад, він просто може залишити їжу під під'їздом. 

На сервісі Mister.Am кажуть, що на період дії карантину доставка замовлень відбувається лише до під'їзду вашого будинку. 

«Для отримання «Безконтактної доставки» вкажіть про це у коментарі до замовлення, і замовлення буде чекати вас на термосумці та кур'єр буде знаходитись на відстані», — пишуть працівники сервісу. 

У сервісі Raketa також є можливість обирати безготівковий розрахунок. Для цього потрібно під час замовлення написати «безконтактна доставка» і кур’єр Raketa привезе замовлення у потрібне місце. Як пояснюють у сервісі, це спосіб уникнути зайвих контактів. Вам зателефонують, і ви домовитесь про подробиці, а пакунок з їжею кур’єр залишить в оговореному місці. 

Працівники сервісу доставки IGOGO - доставка смачної їжі Вінниця сказали, що працюють у звичному режимі, але всі працівники мають маски. 

Сервіс Довезунчик - доставка їжі з найсмачніших закладів Вінниці зазначає на своїй сторінці у Facebook, що продовжує доставляти їжу в звичному режимі, кажуть доставка займає менше години, а всі кур'єри працюють в захисних масках. 

Також у місті працює сервіс Zakaz.Ua, який доставляє продукти з магазинів Metro. На сайті зазначили, що через велике навантаження можлива затримка замовлення, а деякі товари можуть бути відсутніми. Оформити замовлення онлайн можна цілодобово.

Для отримання замовлення необхідно вказати номер телефону. Оплата здійснюється готівкою під час отримання зібраного кошика, на основі загальної суми замовлення по чеку. Або онлайн на сайті. 

Як зробити доставку під час карантину безпечною 

Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook опублікувала поради, як зробити доставку найбільш безпечною для всіх.

«Людям, що доставляють їжу, варто залишати її біля дверей, а не заносити безпосередньо у квартиру чи будинок або передавати прямо в руки. Це практика називається “contact-free delivery”, і її вже запровадили багато іноземних компаній», — йдеться у пораді. 

Також Супрун радить користуватися безготівковими формами оплати якомога більше, аби зменшити контакт з грошима. Пише, що є приклади соціально відповідальних бізнесів, які на цей період вводять спеціальні правила щодо готівки: приймають її окремо і з подальшим кварцуванням.

«Компаніям, що займаються доставкою, треба забезпечити своїх співробітників спиртовмісними антисептиками у достатній кількості. Кур’єри повинні мати можливість користуватися цими засобами у потрібній кількості. Не зайвим буде розіслати інформацію про важливість миття рук, етикету кашлю і чхання та загалом інформації як захистити себе», — пише авторка посту. 

За її словами, якщо ви отримуєте доставку, обов’язково опісля того, як взяли пакунок, ретельно помийте руки. Після відкриття пакунку також. Тобто це варто робити після кожного контакту. Якщо це їжа, не забудьте помити ретельно руки перед її споживанням.

 

Читайте також: 

«Це не лікарняні». Як покарають медика, який продавав «з-під поли» маски

«Зараз для вірусу в Україні просто рай», — вінничанин пише поради, як поводитись в карантин

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • покращення

    интиресно и скоко это стоит как много может зделать заказов пенсионер на пенсию в 1600
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up