«Якщо організм даун, то все інакше»: студенти-медики про ДНК (ВІДЕО)

«Якщо організм даун, то все інакше»: студенти-медики про ДНК (ВІДЕО)
  • Чи знають студенти медуніверситету, що таке ДНК, з чого вона складається і скільки хромосом у людському геномі?
  • Питання зі шкільної програми, але відповіді на них знають далеко не всі


Сьогодні, 25 квітня відзначається Міжнародний день дезоксирибонуклеїнової кислоти або просто — День ДНК. Свято не дуже популярне серед населення, однак важливість самої ДНК та її відкриття не заперечити. ДНК — це нова наука, молекулярна біологія, яка послужила основою для безлічі інших відкриттів. А якщо говорити зовсім просто, то саме в ДНК зберігається наша генетична інформація.

Писати наукові статті на цю тему ми не збираємося, а ось дізнатися, наскільки в темі орієнтуються студенти медуніверситету — ідея не така утопічна.

Питання ми підібрали зі шкільної програми: що таке ДНК, яка її роль, як розшифровується абревіатура, скільки хромосом у людському геномі тощо.

Однак багато студентів, до яких ми підходили, були зайняті та запевняли, що поспішають на перездачу. А з тих, хто все-таки приділив час, не всі змогли відповісти на наші питання.То що ж таке ДНК на думку майбутніх лікарів?
 

Відео дня


 

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Gregory House

    Телемовлення - надто важлива річ, щоб доручати його телевізійникам.

                                           А.Бенн
  • Пазюк Мар'яна

    Хм, більшість зібрались із думками і все ж дали відповідь на запитання.  Але ви прагнули акцентувати увагу на зворотньому.  Логіка відсутня. День ДНК, а увага вся студентам медичного та їх знанням.  

    І, можливо, якби ви були ввічливими, то б деякі не спішили на перездачі та із радістю поспілкувались.
  • Радега Руслан

    Якщо організм даун, то інша кількість хромосом....Автор навіть процитувати коректно не може, можливо в нього інша кількість хромосом?)

    Михаил Курдюков reply Радега Руслан

    Зміст не змінився, а значить все коректно. То може це у вас щось з хромосомами?

    Gregory House reply Михаил Курдюков

    Йшла в театрі нова п'єса,

    Сіра й нецікава.

    Штовхнув глядач потихеньку

    Сусіда , що справа.

    - Йдімо звідси. Це ж не п'єса,

    А якась полова.

    А сусід йому: -  Непрада,

    Штука це чудова.

    Видно в нас смаки несхожв

    Й різні інтереси...

    Не знав глядач, що з ним поруч

    Сидів автор п'єси.

    Яремчук Діма reply Михаил Курдюков

    Перекручувати слова і видавати в іншому світлі- вершина журналістики
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up