Які дороги відремонтують у Вінниці? Список та графік робіт

Які дороги відремонтують у Вінниці? Список та графік робіт
  • На засіданні виконкому міської ради показали графік капітального ремонту, будівництва доріг у Вінниці.
  • За цим переліком капітально відремонтують дороги на Старому місті, Сабарові, Замості, у районі Західного автовокзалу та на Кореї.
  • Також цього року займуться поточними ремонтами доріг у селищі Десна

На засіданні виконкому міської ради, 28 березня, розглянули план і графік ремонту доріг у Вінниці. Очільник департаменту комунального господарства і благоустрою Володимир Ніценко розповів про ті вулиці, де буде капремонт, реконструкція та будівництво доріг. Про поточні ремонти вулиць у Вінниці, на виконкомі не говорили.

Під час презентації між Ніценко і міським головою Сергієм Моргуновим виникали суперечки.

— Перша дорога, яку ми почнемо робити у 2019 році, це вулиця Проектна. Нова бетонна дорога. У нас вже готова проектна документація, проведений тендер, незабаром почнемо будівництво, — казав Ніценко.

Відео дня

На цю дорогу, яка вестиме з вулиці Немирівське шосе усередину Вінницького індустріального парку (там вже діє завод UBC Group), заклали понад 39 мільйонів гривень. Тендер отримало київське товариство «КВК», яке займається добудовою лікарні швидкої медичної допомоги на Київській, 68.

— Капітальний ремонт дороги на Данила Нечая. Ремонт буде на відрізку від Московської до Федорова. Почнемо працювати у кінці квітня, — сказав Ніценко.

— Ви будете робити 1 кілометр 200 метрів три місяці. Чому так довго? — питав Моргунов.

— Ми там робитимемо і острівці безпеки, і нові тротуари, і освітлення, і перекладання комунікацій, — відповів директор департаменту комунального господарства.

— Я вважаю, що це дуже довго. Можна працювати швидше — спочатку закупити всі матеріали, а потім приступити до роботи. Цей 1,2 кілометра потрібно зробити швидше, — зазначив Моргунов.

Графік ремонтів доріг у Вінниці. Позначка «р» на схемі означає тижні, коли будуть робити ремонти

Капітальний ремонт дороги по вулиці Пирогова. На початку травня почнуть працювати на відрізку вулиці від малого міста до Гніванського шосе. І як зазначив Ніценко, вже готують проект капремонту вулиці Пирогова на відрізку від малого містка до Дачної.

Капітальний ремонт вулиці Лесі Українки на відрізку від Генерала Арабея до Магістратської. Початок робіт —  у кінці квітня.

— Далі у нас капітальний ремонт дороги з тротуаром та облаштуванням велодоріжки на Свидницького (Старе місто), — сказав Володимир Ніценко.

— Її протяжність 300 метрів і ви її будете робити чотири місяці! Це по два метра в день! — обурився Сергій Моргунов.

— Зменшимо термін. За два місяці ми цю дорогу зробимо.

На ремонт вулиці Свидницького заклали більше 8 мільйонів гривень. Тендер отримало вінницьке товариство «Шляхбуд».

Відремонтують цього року дороги і на Сабарові. Там хочуть зробити капітальний ремонт дороги і тротуарів по вулиці Черняховського.

— Плануємо розпочати роботу на початку травня, — сказав Ніценко. — Потрібно п’ять місяців на роботи, бо там складний об’єкт: потрібно перекласти водогін, переключити на нові комунікації приватний сектор. Це великий об’єм робіт.

— Я думаю, що п'ять місяців — це дуже багато, — прокоментував міський голова.

Візьмуться ремонтувати перехрестя перед Західним автовокзалом (Барське шосе - Хмельницьке шосе): зроблять зигзагоподібний перехід, острівці безпеки, підсвітку переходу, нові знаки та місце для паркування транспорту. Початок робіт — перший тиждень травня. Завершать ремонтувати перехрестя за півтора місяці.

Запланували відремонтувати дорогу і по Замостянській — від Стеценка до Стрілецької, в рамках другої черги реконструкції. Початок робіт — перший тиждень травня. І як сказав Ніценко, до Дня міста повинні завершити реконструкцію.

Ремонти доріг у Десні

З 2019 року селище Десна увійшло у Вінницьку міську ОТГ. І тепер вінницькі чиновники займаються житловим господарством, благоустроєм та іншими сферами життя цього населеного пункту. Зокрема, опікуються і ремонтом доріг.

— А на Десні будуть ремонтувати дорогу, в'їзд у селище? — запитала селищна староста Галина Обливач.

— Цього року - ні. Але поточні ремонти доріг по селищу Десна цього року будуть. — відповів Моргунов.

— У нас є в плані ремонт доріг у Десні, — підтвердив Ніценко.

Приватний сектор Вінниці

Ремонти доріг у приватному секторі виконують за програмою співфінансування, де більшу частину від вартості робіт дає міський бюджет, а залишок — жителі приватного сектору.

Голова Асоціації органів самоорганізації населення Наталя Панчук розказала, що є 83 вулиці, де люди бажають відремонтувати дороги.

— Але ж ми бачимо, що у бюджеті не закладено кошти на всі ці вулиці, тому їх розподілили на 2019 та 2020 роки, — казала Панчук. — Коштів з бюджету вистачить тільки на 16 вулиць. Вони всі опрацьовані та знаходяться на стадії виготовлення проектно-кошторисної документації. Ремонт цих вулиць буде в рамках програми співфінансування - 70% від вартості робіт та матеріалів сплачує міський бюджет, 30% — жителі цих вулиць.

Вона додала, що почнуть ремонт, коли на це будуть проведені тендерні закупівлі у «ProZorro». Утім, жінка не розказала на засіданні перелік цих вулиць.

Вас може зацікавити матеріал: Чим живе Десна, яка хоче приєднатися до Вінниці

Читайте також:

Фото: архів «20хвилин», фб-сторінка Сергія Моргунова

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (26)
  • Лидия Шеншина

    А виїзд з Вінниці на Луку Мелешківську на території міста.  Там жахлива дорога
  • Александр Гончарук

    А коли відремонтують вже відремонтовані.
  • Людмила Журук

    А на Некрасова тротуару як не було так і немає
  • Віталій Столяров

    А коли від муніципального до ГПЗ буде дорога?

    Серега Голунов reply Віталій Столяров

    Віталій Столяров після наступних виборів зазначив капітан
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький 10:15 Рецепт паски з сирною начинкою від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:11 У Вінниці майже 40 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень Від читача 16:27 Розкажи бабусі про очищення судин 09:15 Сьогодні — Велика середа. Про суть третього дня Страсного тижня і головні правила 09:15 Вінничанка Валентина Порицька понад півсторіччя працює на одному місці 08:55 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:24 Сьогодні вітаємо Тамару та Макара. Історія та прикмети 1 травня 22:29 Втричі збільшились випадки повторної «дорослої» вітрянки, а після 50-ти років може статися ще один сюрприз 21:56 Концерт «Sound of Ukraine» і оркестр, що скорив Європу, скоро у Вінниці! Буде до мурах photo_camera 21:12 Пандемія поставила на паузу, а війна переформатувала. На що перетворюють дитячі літні табори? 21:01 «Ти чесно жив, любив життя і ось пішов у небуття». Пам'ятаємо про героя Леоніда Паламарчука 20:02 Кліщі повилазять разом з теплом: як уберегтися в парках і садах 19:06 Біля Гайсина легковик в'їхав у вантажівку. Обоє водіїв — не місцеві 18:27 Почали з дефіле в українському вбранні. У техуніверситеті відновили конкурс «Міс ВНТУ» 18:10 Від завтра ближнє світло фар за межами населеного пункту стає обов’язковим 17:13 Судитимуть бізнесмена, який привласнив та легалізував понад два мільйони «Укрзалізниці» 16:01 На «зебрі» по Зодчих легковик збив вінничанина. Потерпілий у лікарні 15:09 У Вінниці 17-річний хлопець на електросамокаті збив 64-річну жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up