Як минув десятий день війни у Вінниці та області? Брифінг чиновників

Як минув десятий день війни у Вінниці та області? Брифінг чиновників
  • Вінницькі депутати вимагають закрити небо над Україною, в Жмеринці піймали любителя «руського міра», а в Гнівані загинув директор кар’єра.
  • Також чиновники закликають не публікувати в соцмережах все підряд і ретельно перевіряти джерела інформації.
  • Розповідаємо про що 5 березня говорили на брифінгу вінницькі посадовці.

Сергій Борзов, голова Вінницької військової адміністрації

— Сьогодні 5 березня ми проголосували за звернення до міжнародної спільноти, країн НАТО, ООН, аби над Україною закрили повітряний простір. Тому що відбувається справжній геноцид українського народу: скидаються бомби на мирні міста, гинуть мирні жителі. У 21 столітті, коли всі мовчать, це неприпустимо. Потрібно усі зусилля, щоб зупинити путіна.

Для мешканців Вінниччини: сьогодні відбулася хакерська атака на лінію 103. Наразі з мобільного «швидку» можна викликати.

Відео дня

Також сьогодні затримали любителя «русского мира» в Жмеринці. Цю людину перевіряє Служба безпеки України щодо роботи на країну-окупанта.

З війною з’явились нові види шахрайства. Псевдоволонтери збирають гроші на армію, біженців, а потім зникають. Тому раджу перевіряти тих, кому ви допомагаєте.

До слова, 20minut.ua складає і оновлює добірку перевірених оголошень. Про це у нашому матеріалі: Де збирають або пропонують допомогу? Перевірені оголошення про воєнні потреби Вінниці

На жаль, загинув директор Гніванського кар’єру Віктор Берещук. Люди, які стріляли у нього, затримані. Вони не входять до жодного зі збройних формувань. Наразі триває слідство.

Сергій Моргунов, міський голова Вінниці

— Все, що стосується життєдіяльності міста,  працює у штатному режимі. Зростають потоки біженців з міст, які обстрілюють російські терористи. Додатково розгортаємо місця для розміщення людей в одному з торговельних центрів у районі залізничного вокзалу та у міській спортшколі. Є потреба у матрацах, передавайте у волонтерські центри - якщо маєте можливість.

Додам, що вже зареєструвалися 112 переселенців, які планують лишитися поки у Вінниці, і наші служби допомагають їм з питань соцзахисту. 

Ми продовжуємо слідкувати за цінами на товари першої необхідності в торговельних мережах. Є правила воєнного стану і є відповідальність за штучне завищення.

Наостанок — про боротьбу з фейками. Досить публікувати у соцмережах усе підряд. Тільки офіційні джерела інформації! Тільки перевірені вами особисто факти. Будьте пильними, інформація — теж зброя у руках ворога. Тому ми маємо бути сильними на всіх фронтах.

Вячеслав Соколовий, голова Вінницької облради

— На сесії обласної ради ми погодили створення резервного фонду — 150 мільйонів гривень для забезпечення та організації матеріального резерву в області. А також делегували повноваження голові військової адміністрації Сергію Борзову щодо розпорядження коштами обласного бюджету на цілі, які забезпечують життєдіяльність, створення матеріального резерву та спрямовані на підвищення обороноздатності області. Слава Україні! Героям Слава!

Раніше, нагадаємо, опублікували звернення депутатів Вінниці, які вимагають закрити небо над Україною.

 

Читайте також:

Дев’ята ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

Восьма ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

Сьома ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up