«Закрийте небо над Україною!», — з таким закликом вінницькі депутати звернулись до країн НАТО

«Закрийте небо над Україною!», — з таким закликом вінницькі депутати звернулись до країн НАТО
  • 43 депутати вінницької міськради проголосували «за» два звернення до НАТО і всієї міжнародної спільноти. 
  • У ньому народні обранці вимагають закрити повітряний простір над Україною для російських ракет, бомб та авіації.
  • Повні тексти звернення, без скорочень, у матеріалі.

Звернення до міжнародної спільноти:

«24 лютого вночі, так само як колись вчинила Гітлерівська Німеччина, – Російська Федерація, порушивши всі норми міжнародного права, почала військове вторгнення на територію незалежної європейської держави. Україна тримає оборону і відчайдушно бореться з рашистськими окупантами за свою землю, за свої міста і громади.

За наказом Владіміра Путіна російські окупанти безперервно обстрілюють українські міста, гатять ракетами по дитячих будинках, школах, лікарнях, університетах, житлових будинках. Це воєнні злочини, на які далі НЕ МОЖНА закривати очі.

Відео дня

Україна завжди цінувала підтримку з боку західних партнерів. Але зараз просто підтримка і слова співчуття – не діють. Цього замало. Санкції, за які ми також вдячні, не зупиняють божевільного агресора, який володарює в Кремлі. Те, що відбувається в Україні – це ГЕНОЦИД! Це ТЕРОР мирного населення! Це ВБИВСТВА безневинних людей! Виправдання цьому немає жодного.

Окупанти щодня випускають десятки оперативно-тактичних ракет наземного і морського базування типу «Іскандер» і «Калібр» та здійснюють артобстріли по мирних містах і селах України. Це Київ, Харків, Чернігів, Суми, Житомир, Маріуполь, Волноваха, Щастя, Станиця Луганська та багато інших українських міст. Вже зафіксовано і задокументовано використання ними касетних бомб у Харкові та Охтирці.

Російські окупаційні сили захопили Чорнобильську АЕС, поблизу якої вже зафіксоване перевищення рівня радіації. Місто Енергодар, де знаходиться найбільша в Європі (!) атомна електростанція, — сьогодні там теж окупанти. Світ на межі не просто повторення Чорнобиля.

Якщо не дай Боже станеться вибух на енергоблоках цієї АЕС – Чорнобиль буде виглядати легкою прогулянкою. І наслідки відчує на собі не лише Україна – УСВІДОМТЕ ЦЕ, Європа також постраждає від цього. Світ має зупинити божевільного диктатора.

Україна відчайдушно бореться за свою державність, свою землю і свій народ. Спільна трагедія і терор від ідеологів «русской весны» згуртували нашу націю як ніколи. Ця війна є боротьбою за існування таких понять, як повага до людської гідності, свободу, демократію, рівність, верховенство права та права людини для всього світу.

Від вас ми вимагаємо лише єдиного: ЗАКРИТИ ПОВІТРЯНИЙ ПРОСТІР над УКРАЇНОЮ! Щоб ворог не міг більше накривати наші міста і села з неба, а рідна земля нам допоможе вигнати окупантів назад, у їхнє лігво. Слава Україні! Героям слава!».

Звернення, адресоване Президентам США та Франції, Канцлеру Німеччини, Прем’єр-міністру Великобританії, Генеральному Секретареві НАТО, Урядам та Парламентам країн-членів НАТО, послам та дипломатичному корпусу усіх держав: 

«Ми, депутати Вінницької міської ради, звертаємося до Вас на підтримку прохання Президента України Володимира Зеленського про закриття неба над Україною.

Тисячі загиблих та поранених дітей, жінок, літніх людей, зруйновані лікарні, школи, дитячі садки — така ціна зволікання із закриттям неба. Підтримайте звернення України до НАТО про закриття неба! Діяти потрібно негайно».

Раніше, нагадаємо, Радіо Свобода пояснила, що закрите небо для російської авіації над Україною означатиме, що військові сили — в цьому випадку НАТО — бо до нього звертається Україна, — повинні будуть патрулювати повітряний простір над Україною і повинні будуть збивати літаки чи гелікоптери-порушники.

На думку посадовців США, закриття неба призведе до війни з Росією.

 

Читайте також:

Наші герої. Двоє вінничан загинули під час оборони Борисполя та Херсона

У додатку «Повітряна тривога» з’явилась нова функція

Десята ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up