Влада каже, що цвинтар “буде”. Сабарівчани продовжують блокувати техніку

Після мітингу 31 липня, коли до Сабарова приїжджала міська влада, ситуація принципово не змінилася. Сабарівчани продовжують блокувати роботу техніки і сьогодні, 1 серпня.

Влада каже, що цвинтар “буде”. Сабарівчани продовжують блокувати техніку

За словами місцевих багато техніки виїхало з боку Академічного.

Учора приїжджав Форманюк і сказав, що із завтрашнього дня, тобто сьогодні,  почнуться масштабні роботи по будівництву кладовища.

— Те, що громада Сабарова не хоче цього, він навіть до відома нас не поставив. Каже, що є рішення та всі  дозволи. А які там дозволи…В них немає дозволу з міністерства екології. Вони туди навіть не зверталися.
 

Відео дня

Що каже влада

Микола Форманюк, заступник міського голови:

— Місту потрібно нове кладовище, тому що  практично всі наші цвинтарі, які є у Вінниці, закриті: Староміське, Центральне, П'ятничани і залишилося  практично від 50-до 60 офіційних місць на Луці Мелешківській. Тому зараз терміново необхідне кладовище, проект якого розроблявся більше року. Є генеральний план, в якому це місце (поле на Сабарові) визначено під кладовище. По проектному навантаженню його вистачить десь на 15 років. А далі будемо дивитися. Перша частина цвинтарю —  карта захоронення —  вже буде готова за два тижні, якщо нам дозволять працювати місцеві. Але кладовище там буде. У нас є і дозвіл, і експертиза екологічної інспекції.

Люди кажуть, що поле знаходиться під кутом. Їх таким чином вводить в оману мешканка Сабарова, яка не розуміється на інженерних конструкціях. Усе враховано. Ніякого нахилу там немає. І це не становить небезпеку для мешканців Сабарова чи Вінниці. Громада мікрорайону підтримує будівництво. Проти лише декілька людей Сабарова. Ми не порушуємо закон, як порушують його люди, які зараз там перешкоджають роботі техніки. Є замовник, є термін виконання робіт і підрядник не може виконати свої роботи через те, що громада затягує процес.

Усі дозвільні документи ми отримали і всю експертизу проект пройшов. Я всіх запрошував учора, 31 липня, до себе показати ці  документи і сам проект. Ніхто не прийшов, тому що їх це не цікавить. Їх цікавить протистояння і все. Вони створюють велику проблему для всіх мешканців міста. Це проблема не міськради, а проблема мешканців міста.

Наводимо витяг з проектної документації, який надали на запит 20minut.ua у Департаменті комунального господарства та благоустрою міської ради. Як пояснили в міськраді, це останній варіант (весною 2016 ділянка під кладовище була більшою – потім її скорегували на меншу після зустрічей з ініціативною групою мікрорайону Академічний)

Петиції про крематорії вінничани не підтримали

Альтернатива звичайному похованню в землі - кремація. Цю ідею підтримують деякі віннічене. Про те, що їх не більшість, свідчить відсутність підтримки відповідних петицій. В період з квітня 2016 по лютий 2017 року на сайті мерии не набрали голосів два таких звернення.

Першу подав вінничанин Дмитро (можна подивитися за посиланням http://e-dem.in.ua/vinnytsia/Petition/View/763) , і її підписали 172 чоловіка з 350-ти необхідних

Другу петицію, яку створила Корнієнко Світлана 6 лютого 2017 року (http://e-dem.in.ua/vinnytsia/Petition/View/658) підписало 110 персон з 350-ти необхідних

Більше за темою: 

Коментарі (27)
  • Жора

    Подведем итоги шума которое сделали аферисты махинаторы шайка депутатов чин.исполкома вместе с Митинг Торпедой. Многие перекупы продают дома и земельные участки в Сабарове. После того как будет кладбище, а оно точно будет, цена домов и земельных участков упадёт . шайка аферистов с Митинг Торпедой работают за откаты. Смогут остановить кладбище получат в дар дешёвые участки и дома. Также если удастся выбить для местных участки под огороды в другом месте, там через подставных людей аферисты получат землю
  • Валерка

    "ЖОРА" і "НЕ БАЙДУЖИЙ" причитавши ваші коменти приходжу до висновку, що проплачені і обласкані міськрадою тут ви. Повторюю ще раз, Сабарівчани не виступають проти міськ зради і Моргунова особисто (не переводьте у політичне русло). Зрозумійте у нас в Сабарові три кладовища, ще є на Вишневій (кладовище психлікарні), є смердючі очасні, є авіс, що гуде всю ніч, є кар'єр від якого Сабарів здригається... Нам ще одного кладовища на вистачає???!!!

    І ще "ЖОРА" і "НЕ БАЙДУЖИЙ" сумніваюсь, що якби поряд з вашим житлом планувалось кладовище поряд з усім вище перерахованим ви підтримали дане будівництво...
  • Жора

    Кстати в Виннице после и до революции а это примерно 100 лет назад  там где сейчас  центр парк Горького было кладбище. И через дорогу там где сейчас церковь тоже было кладбище. Где сейчас площадь  Гагарина протекал  ручей, он и сейчас протекает только под  землей и по трубам. Далее возле Вининтермеда  и потом возле Колыбы на Свердловск. мас. идет в реку Южный Буг. Так вот  в те времена  уже стоял корпус 2 школы , а там где сейчас площадь Гагарина был базар "На Каличи". Где сейчас корпус Универмага. там были столики и забегаловки, где народ бухал. Так в то время никто  не говорил что мол зачем бухать на рынке "На Каличи" ведь рядом кладбище.  И никто не говорил что по ручью  в реку Южный Буг будет стекать трупный яд. Просто в то время никто не митинговал и не было аферистов  и "Митинг Торпед " тоже не было.....
  • Жора

    В Виннице автомайдановка Гайдаф пошла войной против стройки кладбища около Сабарова и подтягивает коллег из других областей .







    Зы. И мало денег,кстати а за что Гайдаф живет? Её заработок это митинги и отжимание собственности. Скандалы и аферы. Сейчас цена земли. Хочет получить вместо кладбища ну типа для местных землю в другом районе. Или получить землю дляикладбища в другом месте . А эту землю отдать местным, в тоже время местные через подставных людей после продажи отдадут деньги аферистке. Зачем работать и зарабатывать, если можно митинговать....

    Жора reply Жора

    Есть инфа что за спиной этой аферистки стоят депутаты Винницкого  исполкома. Сейчас вроде как на депутатской должности не заработаешь, решения и законы исполкома уже никто не оплачивает. А если и  и есть оплата, так это копейки... Не такая как была при Яныке, что за принятие любого решения  исполкома депутаты получали деньги на  свою карточку VISA. Назначение платежа.... "Помощь голодающим  бомжам   и на корм собакам и котам....на избирательном участке депутата"

    Но тут есть момент где можно депутатам хорошо заработать. Как обычно  эту тему продвигает скандальная "Митинг Торпеда". В  итоге шайка депутатов с вин. исполкома   вместе с  "Митинг Торпедой" хотят  добиться  переноса кладбища в другое место. А эту землю раздать местным..... Но с местными уже есть договоренность что  шайка депутатов с "Митинг Торпедой" получат  свои участки земли на подставных людей. В итоге участки подставные люди продадут и так шайка депутатов вин. исполкома с "Митинг Торпедой" заработают десятки тысяч баксов.....





    ps/ Депутатов понять можно им нужно отбить деньги которые они потратили на выборах, а у "Митинг Торпеды" просто жажда денежной наживы....

    Жора reply Жора

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Вінниці за сьогодні

08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up