Громада Сабарова проти кладовища: "Ми з четвертої ранку тут збираємося"

Громада Сабарова проти кладовища: "Ми з четвертої ранку тут збираємося"

Мешканці мікрорайону Сабарів четвертий день цілодобово чергують в полі, на якому збираються будувати кладовище. Вони блокують техніку та воюють, як кажуть, з “тіткушками”. Люди встановили банер “Санітарна Зона Очисних споруд” і просять не допустити екологічної катастрофи.

Громада Сабарова проти того, щоб закладали міське кладовище розміром 36 гектарів. В четвер, 27 липня, люди заблокували техніку, щоб не проводили земляні роботи. І змусили навантажувач висипати землю, яку збиралися вивезти. З тих пір і чергують.

— Місцеві приходять самі. Їх сюди ніхто не гонить. Хто на велосипеді приїжджає, хто пішки чи на маршрутці, — розповідає пенсіонер Володимир Савченко.

Пані Віра чергує до 20.30  Потім приходить її дочка і вони міняються. Зостаються і на ніч. Поряд із дерев’яним навісом встановили намет.

Відео дня

—  Хто додому йде поїсти, хто тут перекусить, — розповідає жінка. —  Тут не так їсти хочеться, як хочеться, щоб було мирно. І щоб якось нас зрозуміли. Це ж катастрофа буде, якщо кладовище збудують.

За словами пенсіонера Володимира Савченко, минулого тижня до них міська влада привезла “тітушок” для того, щоб не давати людям блокувати техніку.

— Гайовик, який був одягнений в цивільне, особисто керував цими “тітушками”, — говорить чоловік. — Десь 15 його людей було і 50-60 молодиків, вочевидь студентів, спортивної статури.

Жителька Сабарова Ольга Мазуркевич каже, що в четвер вони були як на полі боя.

—  Вони привезли і перед жінками поставили 60 “тітушок” з бітами і ключками для гри в хокей на траві, — говорить вона. — Наші діти впізнали в них своїх тренерів. Там був тренер з десятої школи.

Жінка розповіла, чого хоче громада і якої позиції дотримуються:

— Ми чуємо розмови про те “чим  нам заважають покійники”.  Ми не проти мертвих. Ми не боїмося ні хрестів, ні покійників. Але тут були порушені наші права і законодавство: не можна розташовувати кладовище на березі річки. І не можна розташовувати кладовище в такій санітарній зоні, коли поряд очисні споруди водоканалу. Ніхто не відміняв біологічні процеси, які відбуваються в померлій людині і розпади будуть. І відповідно трупні яди йтимуть у землю. А якщо тут нахил (поля)  йде до річки, то і стікати це все буде до Південного Бугу. Нижче за течією знаходяться Шкуринці, Тютьки, Прибузьке, Бохонки, Селище, Гнівань. Ми не хочемо, щоб сталася  екологічна катастрофа.

Інформація доповнюється

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (23)
  • Хм Страно

    чому в санітарній зоні очисних споруд садять пшеницю?

    Галина reply Хм Страно

    пшениця експерементальнеа на досліди в аграрний
  • Порошок

    Пусть гор администрации обьяснит, зачем столько земли и столько денег тратится в пустую. Пусть обьяснят почему они не строят крематорий?
  • Жора

    На фото кстати не жители Сабарова. Это жители дачных участков..... Вот бл.дь получили за взятки и за откаты дачи, и решают за весь город и за жителей Сабарова как жить))))





    зы. Знаю 80% жителей Сабарова , им пофиг то кладбище, ведь участок кладбища не доезжая Сабарова. В основном  воняют и поднимают кипишь владельцы дачных участков. Да и  сексот (ГайдаФ) с депутатом вин исполкома(Давиденкоф) заслали подставных людей.

    Надо проверить всех кто шумит по паспортным данным. Завтра пришлют с Одессы и Николаева помогать митинговать......



    зы.... Полный пизд*ец))))

    Киенко Жанна reply Жора

    Что ты лепишь?это Сабаровские люди....ты 80%..а я 100%...и приедь и посмотри скольно Сабаровских людей там каждый день...не п,зди в пустую..дости те,кто туда не ходит...не ходите-не п,здите...и к стати...не было людей с Одессы и Николаева.....я там каждый день с утра...

    Олексій reply Жора

    Слухай, ти що так хочеш там умєреть, що так яро відтоюєш махінації ці? Хочеш бути похований, де гівном смердить сильніше, ніж на вокзалі в туалеті?

    Влад reply Жора

    Знаешь 80% Сабарова? Серьезно?! Сразу видно диванного аналитика. Для повышения твоей диванной эрудиции: дачи находятся возле дамбы и вот как раз дачникам, как ты пишешь, "пофиг"; значительная часть митингующих с моего переулка Карбышева (ихние "фейсы" можно увидеть на видео с Youtube и даже на фотках в данной статье.

    Твое циничное "получили за взятки, решают за весь город"....Пожил бы ты, милок, сам в Сабарове возле которого попахивают очисные вместе с Ависом, взрывают гранит в карьере (ты бы от этого охренел, поверь) и теперь еще хотят "впихнуть" кладбище плюс (об этом, почему-то скромно умалчивают), минуточку, КРЕМАТОРИЙ! Вот мне интересно как бы ты тогда запел? Если ты, конечно, не "бот".

    Olvol reply Жора

    Дачі отримані ще в радянські часи і в основному ті люди, які отримували, вже або померли, або сидять вдома. А зараз ходять їхні діти. Так що уже немає різниці, як роздавали дачі півстоліття тому.

    Анонім reply Жора

    Я мешкаю в Сабарові...І всі ці люди являються корінними мешканцями мікрорайону Сабарів...!!!! Не вводьте людей в оману!!!
  • Жора

    Вот бл*ддь аферисты мошенники.... Гайдаф и ДавиденкОф , мало им бабла, захотели на митингах отжать землю. Да этим двум пиз*ам пофиг тот Сабаров. Просто хотят на шуме и скандалах  потом получить уже от жителей Сабарова в  благодарность землю.

    &&&&фото аферистов мошенников....





    зы. У нас в городе вообще порядок и власть есть? Или завтра будут митинговаттттть  проститутки с наркоманами... И власть города будет выполнять их требования?????

    Влад reply Жора

    "У нас в городе вообще порядок и власть есть?"

    Это самый главный вопрос. Учитывая как быстро прислали "петушков-тетушек", как их организованно уводили "копы" на очисные, как провели т.н. "общественные слушания" о проведении которых НИКАК не информировали граждан, а просто поставили перед фактом, как Ницевич как мантру повторял перед митингующими "горсовет решил", а в местных сми нас сабаровчан чуть ли не придурками считают я в этом очень сомневаюсь. Я сам работаю в коммунальной сфере и со  времен Гройсмана здесь продолжается "з*дница", при чем конкретная. Если не веришь, поинтересуйся деятельностью винницкого ЖЭО и ты прозреешь;)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up