На Сабарові кладовище буде. Альтернативних ділянок немає, грошей та часу теж

На Сабарові кладовище буде. Альтернативних ділянок немає, грошей та часу теж

Вінничани вимагали зупинити планування мiського кладовища в Сабаровi. Мерія відповіла на одну із петицій на дану тему. З неї стало відомо, що кладовище буде. Альтернативних ділянок нині немає, грошей та часу теж.
 

— Вимагаємо зупинити планування мicького кладовища в Сабаровi. Територіальна громада виступає проти, не потрiбно перетворювати мiкрорайон в суцiльне кладовище. В Сабарові вже iснує 3 кладовища. Планування не вiдповiдає нормам до планування кладовищ. Запланова дiлянка впритул межує з територiєю мiських очисних споруд водоканалу, що суперечить любим санiтарним нормам. Не можна хоронити людей бiля вiдстiйникiв з багном, — звертався у петиції Геннадiй Рудой.

На його петицію на цьому тижні мерія дала відповідь. Зупиняти будівництво кладовища вони не будуть. Чому теж зазначили.

— У зв’язку з розвитком та розширенням міста Вінниці виникла складна ситуація з похованнями людей. Нині існуючі кладовища вичерпали свій ресурс, щодо вільних місць для поховання. Вибір іншого місця та виготовлення проектно-кошторисної документації потребує значних затрат часу, що є неможливим в зв’язку з відсутністю вільних місць на кладовищах міста Вінниці. Враховуючи вищезазначене, роботи по будівництву кладовища по вулиці Сабарівське шосе будуть продовжені відповідно проектно-кошторисної документації та діючих будівельних норм України, — йдеться у відповіді.

Відео дня

До того ж, у відповіді зазначається, що вибрана ділянка підходить для кладовища. Усі необхідні відомства це уже затвердили.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Туманова Оля

    Я б  подивилась на ту мерію, як би біля їхніх  будинків будували  цвинтар, думаю  перспектива регулярно вдихати  сморід, в колодязях зустрічати трупний гній і майже кожен  день спостерігати похорони їх не дуже б влаштовувала.
  • Lana Chubach

    У Вінниці померлих навчилися краще шанувати, аніж живих.
  • Валерка

    Є прекрасне місце між гпз, обїзною та залізничною колією
  • Natalka Melnyk

    дешевше було б побудувати крематорій
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up