«Мерців будуть хоронити в багні». На Сабарові протестували проти цвинтаря

«Мерців будуть хоронити в багні». На Сабарові протестували проти цвинтаря
Трактор посеред поля з пшеницею. За словами людей, працівники вже тиждень знімають землю на місці майбутнього цвинтаря.
  • Зранку, 19 червня, кілька десятків людей пікетували будівництво нового цвинтаря на Сабарові
  • За словами мешканців Сабарова, цвинтар не можна будувати поряд з очисними спорудами і у місті є безліч місця для кладовища
  • У мерії запевнили, що дослухаються до побажань. І написали заяву в поліцію про незаконне втручання в будівництво та перекриття дороги

Коли журналіст приїхав на місце події, люди вже почали розходитися. За словами одного з активістів, що представився Володимиром, забудова цвинтаря на цьому місці незаконна, а проект має десятки порушень.

— Мерія погодила будівництво, архітектура погодила будівництво цвинтаря, представники громади також прийняли. А от людей запитати — не захотіли. Ми зараз на Сабарові збираємо підписи по хатам, щоб скасувати це ганебне рішення. Як це можливо, щоб поряд з очисною станцією, поряд з Бугом робити цвинтар. Краще б віддали цю землю хлопцям з АТО, а то хочуть мерців в багні хоронити, — сказав Володимир.

О 12-й годині люди вже почали розходитися

 

Відео дня

Журналісти раніше писали про те, чому новий цвинтар з’явиться саме на Сабарові

Про це у матеріалі: На нове кладовище на Сабарові дають 17,5 мільйона. Чому так багато? (ІНФОГРАФІКА)

Представники мерії, що розмовляли з пікетувальниками — голова Асоціації органів самоорганізації населення Наталія Панчук разом зі своїми підлеглими — побачивши журналіста швидко сіли у свій автомобіль.

— Ми за територіальну громаду Сабарова. Як люди вирішать, так воно й буде, — сказала Наталія Панчук, сидячі в автомобілі. На інші питання журналіста вона відмовилися відповідати. Далі жінка просто закрила вікно та сказала водію, щоб їхав.

Авто з представниками влади швидко поїхали з мітингу

 

Про що розмовляли активісти та представники мерії дізналися у поліцейських, яких, за словами очевидців, тут було аж п’ять екіпажів.

—  Люди тут зібралися з 9-ої години ранку та казали, що будуть перекривати дорогу. На їх думку, тут проводять незаконне будівництво, знімають землю. На це їм представники влади казали, що є рішення виконкому Вінницької міської ради на проведення будівництва кладовища на цій території, —  сказав слідчий вінницького відділу, лейтенант поліції Володимир Копащук. — За їх словами, усе вже погоджено з громадою, є підрядник — товариство "Шляхбуд", яке виконує роботи. Поліцейські прийняли заяву від мешканців про незаконне будівництво, а від представників міської влади — заяву про блокування будівництва.

На початку поля вже поставили банер з паспортом на будівництво цвинтаря

 

Більше про компанію-підрядника робіт в матеріалі: Цвинтар на Сабарові збудує «Шляхбуд». Розповідаємо, хто це такі

На місці були присутні й робочі з компанії-підрядника товариства «Шляхбуд». Питаємо, куди дівають чорноземи, що зривають з поля.

— Землю нікуди не продаємо, — сказав один з працівників товариства «Шляхбуд», що представився Олегом. — Ми її тут зберігаємо, а потім загорнемо назад. Мабуть, сьогодні вже працювати не будемо, бо мешканці Сабарова втручаються, заважають.

На підтвердження словам, робочі з "Шляхбуду" показують на кучугури землі поряд з цвинтарем. Активісти розказують — землі було більше, частину вже вивезли вантажівки

 

Мешканці Сабарова сьогодні, о 7-й вечора, будуть знову спілкуватися з представниками влади. Цього ж дня, журналісти опублікують результати цієї розмови. Слідкуйте за новинами на сайті «20хвилин»

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Александр Козловский

    Если вы вниматель прочтете статью в газете то комментарий чиновника горисполкома четко говорит о том что кладбище планируют расположить в санитарной зоне очистных
  • Александр Козловский

    Землю вывозят 100% одна машина чернозема Зил стоит 4000грн
  • Порошок

    Дивуюсь, як місцеві не спалили вагончики і техніку
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up