Військові зіграли в зруйнованому Будинку офіцерів. Цей концерт сумний, але вселяє надію на відбудову

Військові зіграли в зруйнованому Будинку офіцерів. Цей концерт сумний, але вселяє надію на відбудову
Скріншот з виступу військового оркестру Повітряних Сил ЗСУ
  • У подвір’ї Будинку офіцерів, який був зруйнований російськими ракетами 14 липня, зіграв військовий оркестр. 
  • Мелодію, яка спочатку передає біль та сум від втрати, а потім надихає і вселяє надію на відбудову, назвали «Дзвонами війни». 
  • Перегляньте відео з виступом просто зараз.

Відео з виступом військового оркестру розмістили на facebook-сторінці Командування Повітряних Сил ЗСУ. 

«Наш Будинок офіцерів, наша рідна сцена. Де залишились найтепліші спогади творчих експериментів, натхненних думок, та концертного життя нашого колективу Центру військово-музичного мистецтва Повітряних Сил Збройних Сил України, — йдеться в описі до відео. — І хоча наше рідне місце зараз понівечене підступним ракетним  ударом ворогів — точно знаємо, що неодмінно все відбудуємо! А концертний зал, де залишилась частинка нашої душі буде наповнений численними глядачами, а не уламками ворожих снарядів».

На відео можна побачити, в якому стані нині Будинок офіцерів: розбиті та обгорілі стіни, за сценою — діра, на підлозі валяються уламки від декору приміщення; покрівля — решето.

Відео дня

Свій виступ військові проілюстрували записами концертів, які були раніше в Будинку офіцерів. А після 2.20 хвилини сумна мелодія зупиняється і змінює свій тон: тепер музика надихає, вселяє віру в перемогу у війні та надію на відбудову Будинку офіцерів.

Подивіться виступ, а потім напишіть свої враження в коментарях.

російські «Калібри», нагадаємо, 14 липня поцілили в площу Перемоги у Вінниці.

Внаслідок обстрілу загинули 28 людей, 89 — госпіталізували до лікарень. Пошкоджені або частково зруйновані 78 будинків, 40 автомобілів були знищені. Загальна сума збитків, без врахування будинку побуту «Ювілейний» та Будинку офіцерів, складає 240 млн грн.

Будинок офіцерів «законсервують» до зими. Фасад залишиться, а за ним збудують сучасну споруду, зазначав голова Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов.

Щодо «Ювілейного» ситуація не така однозначна — у споруди безліч приватних власників, які володіють там приміщеннями, і люди мають об’єднатись в одну організацію, щоб надалі вести діалог з владою і підрядними організаціями про відбудову будинку побуту, пояснював журналісту головний архітектор Вінниці Євген Совінський.

 

Читайте також:

Їх убила росія. Імена та історії загиблих внаслідок обстрілу Вінниці 14 липня

Історія «Ювілейного» та площі Перемоги, які постраждали під час обстрілів. Краєзнавці показали старі фото

Символ незламності. Вінничани просять відновити Будинок офіцерів, як пам'ятку архітектури

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Natalya Kindrat

    🙏☹
  • Сулименко Владимир

    Вряд ли его отстроят!!!  Грося и Моргуша, уже положили глаз, на лакомый кусочек земли!!!!  Им бы скорее построить, там, ТОРГОВЫЙ КОМПЛЕКС!!!!  Два деб@л@, которые за бабло,готовы, весь город торговыми центрами застроить!!!!
  • Електрик Вінниця

    Чому не покриють хоча б плівкою?

keyboard_arrow_up