Вінниця промислова. Будують фабрику з виробництва картону, є плани і на інші заводи

Вінниця промислова. Будують фабрику з виробництва картону, є плани і на інші заводи
Після реалізації всіх черг будівництва на підприємстві буде до 300 нових робочих місць / Фото з фейсбуку Андрія Очеретного
  • На Гонти будують нове підприємство, яке в 2022 році дасть до 100 нових робочих місць. У подальшому, після реалізації всіх черг, тут буде створено до 300 місць.
  • Жваво розвивається і решта промисловості Вінниці: «Рошен» будує логістичний центр, KNESS експериментує з воднем, HEAD зводить лижний завод.
  • Де та які планують відкрити підприємства і скільки платять робітникам на вінницьких заводах?

На вулиці Гонти будують новий завод з виробництва гофрокартону. Замовником є картонно-паперова фабрика «Торгтехніка». У 2022 році планується здати першу чергу будівництва і створити до 100 робочих місць, а в подальшому тут буде біля 300 нових місць для робітників.

«В результаті запуску нових виробничих потужностей підприємство вироблятиме гофротару з картону», — пише у фейсбуку заступник міського голови Андрій Очеретний.

У коментарі журналісту заступник мера Вінниці розказав, що «Торгтехніка» вже має виробничі потужності у Вінниці, а новий завод дозволить їм покрити усі внутрішні та експортні замовлення.

Відео дня

Розпитали посадовця і про інші промислові підприємства, які останнім часом почали будуватись у Вінниці.

Водень, логістичний центр і станція на 1 мВт

Так, за словами Очеретного, фабрика «Рошен» хоче завершити найближчим часом будівництво Логістичного центру. І це дасть до 300 нових робочих місць.

Ряд розробок реалізовують сусіди «Рошенки» — підприємство KNESS, які у нашому місті роблять сонячні панелі на заводі KNESS PV.

— По Енергетичній у нас велика інтенсивність: це демонстраційний проект KNESS по зеленому водню. Якщо ця розробка буде визнана вдалою, то її розширять до промислових масштабів, — розказує заступник міського голови Андрій Очеретний. —   Також KNESS будує замкнутий цикл виробництва балансуючих станцій. Пристрої генерують електроенергію для уникнення перепадів напруги в мережі. І десь на початку вересня вони хочуть ввести у експлуатацію балансуючу станцію потужністю 1 мВт. До речі, таких станцій в Україні раніше ніхто не робив — тільки імпорт з Китаю.

— Якщо ми кажемо про промисловість Вінниці, то які зарплати у рядових робітників? — питає журналіст.

— На промислових підприємствах Вінниці середня зарплата рядових робітників на рівні середньої у регіоні — тобто 12 100 грн. Але є підприємства, на яких платять більше, а є, де менше. Усе залежить від діяльності підприємства та необхідної кваліфікації робітників, — відповів Очеретний.

Інвестори Індустріальних парків

Жваво працюють і в Індустріальних парках на Немирівському шосе. Зокрема, у Вінницькому кластері холодильного машинобудування працює завод Green Cool компанії UBC Group. Планують побудувати другу чергу заводу з виробництва холодильників.

У парку «Вінтер спорт» наразі триває зведення заводу австрійців — тут компанія HEAD вироблятиме лижне спорядження. У цьому році вони планують закласти фундамент під свої приміщення.

— Також йде активне наповнення ще Вінницького індустріального парку, площею 35 га, яким опікується «Вінницький муніципальний центр інновацій», — вказав Очеретний.

Скріншот з презентації Індустріальних парків Вінниці / Джерело: vmci.vn.ua

Водночас, у попередні роки ми повідомляли, що у Вінниці побудують завод з виробництва лецитину та підприємство, на якому робитимуть будівельні матеріали. Але наразі ці два проекти «на паузі».

— У першої компанії кінцеві бенефіціари — литовці, у другої — португальці. Вони зацікавлені вкладати свої кошти у Вінницю, будувати тут свої підприємства. Але через черговий сплеск коронавірусу в Європі, призупинили ділові перельоти до України, — сказав заступник міського голови Андрій Очеретний. — Така ж ситуація через коронакризу в нас була і з австрійською компанією HEAD. Вони ж хотіли почати будівництво заводу ще в 2020 році, але старт цього процесу відбувся в цьому році.

«Маяк» готовий долучитися

Крім вільних територій, інвесторам пропонують «браунфілди» — колишні промислові зони. 

— У ході перемовин з «Маяком», ми отримали пропозицію на використання їхніх приміщень — до 5000 кв.метрів вільних площ — під відкриття нових машинобудівних підприємств, — каже заступник міського голови.

— По розваленому «Підшипниковому заводу» і Хімпрому ведуться подібні перемовини? — питає журналіст.

— По Підшипниковому — ні. Там багато власників. Така ж ситуація і по Хімпрому. Важко спілкуватися з власниками, у яких різне бачення про те, яким чином буде використовуватися їхня територія. Але цей напрямок ми також будемо розвивати. Ми зацікавлені, аби у місті створювалися промислові заводи, що вироблятимуть продукцію з високою доданою вартістю, — каже заступник мера Андрій Очеретний.

За останні роки у Вінниці, нагадаємо, запустили три заводи: Green Cool, де збирають холодильники; ДП «Електричні системи», де роблять проводку для Mercedes; KNESS PV, де виробляють сонячні панелі.

 

Читайте також:

Туалет за 2 мільйони гривень побудують біля музею Пирогова

У Вінниці перебудують Батозьку. Що передбачає реконструкція за 178 мільйонів?

Хто віддав землю на Бригантині під забудову ТРЦ? Ми дізнались

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (26)
  • Иван Иванов

    Головнэ гроши вытратыты на 70-ти мэтровый флаг.
  • Alyona Marinich

    Дуже добре було б,дякую Петро Олексійович,так як це нові робочі місця і гідна заробітна плата
  • Galina Poberezhna

    І скільки десятиліть ми вміємо будувати?????

    Людмила Саранчук reply Galina Poberezhna

    Galina Poberezhna Вміють будувати дома супермаркети і кафе.
  • Олексій Устяк

    Нагадаю усім , що державним чиновникам чи депутатам ЗАБОРОНЕНО займатися приватним бізнесом !!!!
    Чому регіонал порошенко постійно це порушує і виконистовує службове становище для особистого збагачення ?!!!!

    Oleksandr Romanishen reply Олексій Устяк

    Олексій Устяк великий бізнес не платить податків,він сидить на ,,возвраті,, ПДВ за вивіз товарно-матеріальних цінностей за кордон

    Надія Україночка reply Олексій Устяк

    Олексій Устяк Коли ж ви вже розуму наберетесь. Мабуть уже ніколи. Людина будує в Україні, дає робочі місця, сплачує податки в українську казну. А ви дивіться сватів і 95 квартал. Вашому презіку бізнесом ''дозволяється'' займатись. Ржіть.

    Люда Березюк reply Олексій Устяк

    Олексій Устяк Зелена пліснява тисне на мізки? Голіть

    Льоша Савчук reply Олексій Устяк

    Олексій Устяк тролі, вони такі тролі😅

    Michael Attwood reply Олексій Устяк

    Корпорацію Рошен передали у незалежний траст Ротшильдів ще 5 років тому, але при тому всьому чувак сплатив податків на нереальні суми, надав людям робочі місця із пристойною зарплатнею.
    Ви б за своїм клоуном слідкували краще)

keyboard_arrow_up