«Сьогодні ми варили борщ», — розповіла у Фейсбуці Людмила Станиславенко. Вона нагадала, що борщ залишається традиційною українською стравою, символом української кулінарної культури та достатку.
— Зовсім нещодавно, Вікторія Гуменюк взяла участь у встановленні рекорду під час фестивалю українського борщу. Сам фестиваль проходив у Києві. Представниці з 25-ти регіонів країни одночасно готували національну страву, у кожної із них був свій унікальний рецепт, — каже Людмила. — Натхненні надзвичайним різноманіттям української страви ми з колежанками із Клубу Успішних Жінок, зібравшись у Вінницькій реберні, приготували борщ за унікальним рецептом.
Чим унікальний цей рецепт? Його вінничанці Анні Горобчук передавали у спадок. Готувала за цим рецептом ще її пра-пра-бабуся.
— Рецепту вже понад 150 років та він внесений, як історична спадщина України в ЮНЕСКО, — продовжує Людмила. — Наваристий, смачний, з чорносливом та м'ясом, таким борщем пригощали усіх охочих. Звісно ж ми подумали про тих, хто не їсть м'ясо, тому приготували для них особливий борщ з білими грибами. Страви виявились надзвичайно смачними.
Також Станиславенко додає, що під час «борщової акції» вони зібрали п'ять тисяч гривень. Ці кошти використають на придбання вишиванок для новонароджених. Сорочки передадуть до Дня Вишиванки.
Читайте також:
Хрумкий та корисний. «Подільська кухня» поділилася черговим рецептом
Про вінницьке сало та наш зелений туризм. Гастрономічна мандрівка Вінниччиною
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
№ 16 від 16 квітня 2025
Читати номер