Вінничани в соцмережах стали на захист українців, яких евакуювали з Китаю (ОПИТУВАННЯ)

Вінничани в соцмережах стали на захист українців, яких евакуювали з Китаю (ОПИТУВАННЯ)
  • Сьогодні повернувся в Україну літак, який евакуював людей з Китаю.
  • У соцмережах розпочалась гаряча перепалка між тими, хто проти евакуації та тими, хто підтримує українців.
  • Ми зібрали дописи вінничан, які стали на захист.

Вінничанин Олександр Царевський став на захист українців, яких евакуювали з Китаю.

«З усім цим срачем за короновірус і карантин пригадується далекий 2009. Нас тоді лежало в окремій палаті реанімації обласної лікарні ім. Пирогова двоє хворих на H1N1, якій в народі назвали свинячим грипом. Дві клінічних смерті за три дні, відсутність протоколів лікування саме цієї зарази і відсутність вакцини від вірусу, — згадує Царевський. — Таких як я по всій країні були сотні: в звичайних лікарнях, в реанімаціях але в карантинних палатах. За умови відсутності вакцини і протокол лікування - фактично лікувати вчились на нас».

Олександру повезло — завдячуючи лікарям він вижив.

Відео дня

«Сухі цифри по світу: 308 тисяч осіб захворіли, 4.8 тис нажаль загинули. До чого це я? ЗМІ і соц мережі не тільки приводять до влади, а й геніально створюють істерії... Бо людям потрібні новини і спільний ворог», — йдеться у дописі на ФБ.

Виразив свою підтримку й вінничанин Андрій Рибачок.

«Якось символічно це все відбувається в річницю Майдану. Але у мене якесь огидне відчуття, що ми НЕДОкраїна І НЕДОнарод взагалі, — пише Рибачок на своїй сторінці. — І тоді питання за що поклали голови ці хлопці?! Якщо одні, вже кілька тижнів не можуть нормально організовувати евакуацію своїх громадян, включно до того моменту, коли літак вже кружляє в небі над Україною, а інші вищать як свині - Тільки не до нас!»

Чоловік запитує, хіба ж це так має бути в нормальній країні?

«Хіба ж так справжній народ має витягнути/рятувати/зустрічати своїх братів та сестер? Це суспільство, кажете?! Якби я зараз був у тому літаку, то, непевне, нероздумуючи мігрував би будь куди», — зазначає Рибачок.

 

 

«Який же дивний цей світ, і які ж ми дивні люди. Хтось готовий камінням забити заживо, перекривати дороги і волати мракобєсія, бо лякається короновірусу, а хтось здатен терпіти, лиш би не покинути дорогу тваринку, — пише вінничанин Руслан Анфілов. — Іноді ми закриваємо очі на покалічених і знедолених земляків з Донбасу та Криму, а іноді платимо шалені кошти за дріб'язкові ефімерні ідеї, наповнюючи коштами фонди шарлатанів».

Він закликає залишатися Людьми з великої літери та додає, що цій планеті потрібна толерантність та взаємодопомога.

 

Вчора, 19 лютого, нагадаємо, літак з українцями вилетів з Китаю, а вночі зробив зупинку в Алмати. Чотирьом особам відмовили в евакуації з китайського міста Ухань: трьох українців і одну іноземку не пропустили на етапі огляду китайськими медиками. 

Сьогодні, 20 лютого, з китайського міста Ухань повернувся літак з евакуйованими українцями. Всіх пасажирів літака доставлять на територію медичного центру Національної гвардії України Нові Санжари в Полтавській області.

У Нових Санжарах з ночі не стихають протести місцевих. Аби не пускати сюди евакуйованих з Китаю співвітчизників, вони перекрили трасу "Кременчук-Полтава". Близько сотні людей заблокували дорогу та під’їзди до медичного центру Нацгвардії, де мають розмістити пасажирів літака. Протестувальники палять шини.

Опитування

Як би відреагували Ви, якщо літак з евакуйованими приземлився у Вінниці та люди проходили обсервацію у нас?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (505)
  • Валентина Спиваченко

    ПЕРШ ЗА ВСЕ ТРЕБА БУЛО ПОДУМАТИ ЩО ТАМ МОГЛИ БУТИ ВАШІ ДІТИ ,ОНУКИ.ТАК БОЯЗНО АЛЕ ТРЕБА БУТИ ЛЮДЬМИ
  • Олександр Зелений

    В соціальних мережах можна хоч черта захищати...взагалі, що це було?
  • Ирина Фадеева

    Не ведитесь на пррвокацию!Те люди,которые "встретили" евакуированных,проплаченые титушки!Задача-дискредитировать нас,как людей.Задача поступила от добрых соседей ...
  • Зоя Степанчук

    Люди при1хали додому!!!А куди 1м ще 1хати в Африку чи що?Включайте мозги!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:14 На фронті вчора відбулося 61 бойове зіткнення. «Найгарячіше» на Новопавлівському напрямку photo_camera 11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up