Вінничани повертаються працювати додому з трудової міграції (Новини компаній)

Вінничани повертаються працювати додому з трудової міграції (Новини компаній)

Кожен п'ятий українець сьогодні шукає роботу за кордоном. Половина трудових мігрантів мають вищу освіту, третина – професійно-технічну. За статистикою, з загальної чисельності працюючих на чужині 92% складають чоловіки віком від 30 років.

Відтік громадян працездатного віку з України зумовлений багатьма чинниками. Шукати кращої долі на чужині змушують відсутність роботи з гідною оплатою праці, зокрема, у сільській місцевості, де низька зарплатня та й «соціальним пакетом» може похвалитися лише третина працюючих.

Питання відтоку трудових мігрантів має вирішувати не лише держава, а і свідомі роботодавці. На Вінничині є компанії, які успішно сприяють тому, щоб професійні кадри залишалися в країні. Спільне німецько-українське підприємство «АВТОСТРАДА», яке застосовує європейські підходи у будівництві, ремонті та реконструкції доріг, позиціонує себе як соціально-відповідальний роботодавець.

Минулого року поблизу с. Червоне на території Мельниківської ОТГ «АВТОСТРАДА» ввела в дію новий асфальтобетонний завод. А це нові робочі місця та податки до місцевого бюджету. На даному заводі працює 54 робітники, з яких 20 - жителі Мельниківської об'єднаної територіальної громади. Серед них і Анатолій Запорожець. Юнаку 21 рік, закінчив Вінницький будівельний технікум. Нещодавно повернувся з заробіток. Грошей Анатолій планував підзаробити у сусідній Польщі. Не склалося. Перший раз їхав по робочій візі, на словах обіцяли гарну роботу і високу зарплатню – в реальності запропонували сезонну роботу на півтора місяці. По її завершенні повернувся додому. Друга спроба теж виявилася невдалою. Роботи у Польщі для заробітчанина з України не знайшлося. З осені 2018-го Анатолій Запорожець працює в СП «АВТОСТРАДА». Працевлаштування офіційне, умови праці, каже, дуже подобаються. Має повний «соціальний пакет». Заробітну плату отримує вчасно, розміром виплат задоволений.

Окрім Анатолія, в «АВТОСТРАДІ» офіційну роботу з належними умовами праці та вчасною зарплатнею знайшли ще п'ятеро вчорашніх гастарбайтерів, які наразі не планують покидати батьківщини, адже у цьому більше немає потреби.

СП "АВТОСТРАДА" робить все для того, щоб кваліфіковані фахівці залишалися в країні, адже в компанії розуміють, що створення нових робочих місць - кращі інвестиції в майбутнє України.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс Від читача 09:16 Вчитель з Вінниці став фіналістом премії «Ранкові зорі» 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up