Викинув будівельне сміття на контейнерні майданчики? Сплати 1360 гривень штрафу

Викинув будівельне сміття на контейнерні майданчики? Сплати 1360 гривень штрафу
  • Почали штрафувати вінничан, які викидають будівельне сміття на контейнерні майданчики. По місту проводять рейди.

Ситуація у місті

Почастішали випадки таких порушень. Через постійні скарги вінничан у місті почали проводити спеціальні рейди по перевірці та виявленню порушників.

— Останній кричущий випадок був минулого тижня, коли біля підземного контейнерного майданчика поблизу школи №33 все було буквально завалено будівельним сміттям. Частину якого до всього викинули в підземні баки – ті, хто це зробив, очевидно і не думали, що вони можуть перевантаженням зламати підйомники, — каже начальник «Муніципальної варти» Віталій Чигур. — Тому спільно з комунальними службами та Асоціацією органів самоорганізації населення міста ми розпочали рейди, які будуть проводитись на регулярній основі, щоб навести порядок в цьому питанні. 

Скільки треба заплатити за таке порушення?

Порушників будуть притягати до адміністративної відповідальності – для громадян сума штрафу становить 1360 грн, для юридичних осіб – 1700 грн.

Відео дня

Що робити з будівельним сміттям?

Вивезення будівельного сміття, нагадаємо, не входить в тариф поводження з твердими побутовими відходами. Таку послугу потрібно замовляти самостійно та заплатити за неї. Цим займається компанія «ЕкоВін».

Також можна і самостійно вивезти будівельне сміття.

— Аби самостійно вивезти будівельні відходи на міський полігон ТПВ поблизу села Стадниці потрібно приїхати на КУП «ЕкоВін» (Сабарівське шосе, 7) і придбати талон, який дає право в’їзду на полігон і вивезення відходів. Вартість послуги для  населення обраховується з розрахунку 11,51 грн. за 1 кубічний метр будівельного сміття, а для юридичних осіб -  14,38 грн. за 1 м3. Додаткову інформацію можна отримати за тел. (0432) 53-52-58, — зазначають на сайті міськради.

 

Читайте також:

Перекрита автотраса та «деревопад»: містом пронеслася негода

Магазини з продовольчими товарами відкриватимуться о 7 ранку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ярослав

    Засуньте свій ековін - Смітники ще якось - вони обслуговують, а будівельне сміття - обійдуться.
  • Чудоюдо Монстр

    С такой постановкой вопроса,наверное лучше будет,что бы граждане вывозили сами свой бытовой мусор в Стадницу.Как ведро/пакет/наполнил, так и повёз.Работы дворникам меньше,эковин не перетруждается.Да и территория освободится от мусорок,смотришь там скоро и какойто маги,мега гранд или мол вырастет.
  • Next

    Якби начальник «Муніципальної варти» Віталій Чигур, все робив те що каже, стосовно  штрафів, то бюджет  міста був би золотий. А те що будуть притягати до адміністративної відповідальності – для громадян сума штрафу становить 1360 грн, для юридичних осіб – 1700 грн. -це пусті слова і понти,  бо того немає кому робити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up