Вибори президента: на Вінниччині комісія видає бюлетені без паспортів (ОПОРА)

Вибори президента: на Вінниччині комісія видає бюлетені без паспортів (ОПОРА)

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували видачу бюлетенів без пред’явлення паспорта громадянина України, що є порушенням виборчого законодавства.

За інформацією мережі, на виборчій дільниці №050683, що у селі Жеребилівка Могилів-Подільського району, виборцям видають бюлетені без пред’явлення відповідного документу.

— Це не поодинокий випадок на дільниці. На зауваження спостерігача голова комісії відреагував та сказав членам комісії не порушувати закон, проте вони продовжують видавати бюлетені без паспортів людям поважного віку, — зазначає короткотерміновий спостерігач ОПОРИ.

Читайте також:

Відео дня

Вибори президента: як відкрилися виборчі дільниці Вінниччини?

В Україні стартує другий тур президентських виборів. Коли оголосять перші результати?

Відповідно до пунктів 1, 7, 8 частини 2, статті 2 Закону України «Про вибори Президента України» документом, який підтверджує громадянство України, є паспорт громадянина України, військовий квиток (виключно для військовослужбовців строкової служби) та тимчасове посвідчення громадянина України. Ці документи є підставою для отримання виборчого бюлетеня і можуть бути використані на звичайних та спеціальних виборчих дільницях (частини 2, статті 2 Закону України «Про вибори Президента України»). Документи, зазначені у пунктах 2-4 частини другої цієї статті, є підставою для отримання виборчого бюлетеня і можуть бути використані на закордонних виборчих дільницях, а також на спеціальних виборчих дільницях, утворених на суднах, що перебувають у плаванні під Державним Прапором України, та на полярній станції України.

Видача бюлетеня виборцю без пред’явлення паспорта містить ознаки порушення статті 158-1 Кримінального кодексу України, що карається штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Вася

    Однак це порушення.
    Можливо по цьому паспорту вже хтось голосує за Порошенка...

    З.А.Глядач reply Вася

    За Порошенка-то не страшно. Аби не за Зелепуху.

    Вася reply З.А.Глядач

    То есть продолжаем жить ложью?
  • Vercetti21

    все теперь выборы не признают !!)))
  • Олексій

    Це формальне порушення, а по суті, пожаліли бабцю 80+ років. У селі всі одне одного знають.
  • Марія

    Населення с.Жеребилівка згідно з Вікіпедією 459 осіб. і то це старі дані, зараз добре якщо 400 є. Хто там кого може не знати, тим більше людину похилого віку? члени комісії знають ПІБ цієї людини і вже мабуть минулого разу бачили паспорт. Не бачу тут проблеми. А старенькі не загублять документ. В молодих мабуть таки вимагають
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up