Важливе за тиждень. Найцікавіші новини від 30 листопада по 7 грудня, які ви могли пропустити

Важливе за тиждень. Найцікавіші новини від 30 листопада по 7 грудня, які ви могли пропустити
  • Зібрали найбільш ґрунтовні та цікаві матеріали, які ми написали впродовж минулого тижня.
  • Щоб не пропустити важливе, прогляньте ТОП опублікованого на «20 хвилин» від 30 листопада до сьогодні.

Понеділок, 30 листопада

Дім, який не зміг «поглинути» ТЦ, тепер зносять. Що там буде?

Дім, який не зміг «поглинути» ТЦ, тепер зносять. Що там буде?

«Ще одна будівля скоро зникне», — так написав у фейсбуку Владислав Боднар про старий будинок на перетині Батозької (колишня Кірова) з площею Привокзальна. На його знімках помічаємо, що йдеться про двоповерхівку, яка знаходиться впритул до новозбудованого торговельного центру.

Відео дня

У домі розібрали покрівлю та почали виносити все, що було всередині.

— Цікаво, що будинок не змогли знести, коли будували торговий центр. Вочевидь, власники не змогли домовитися про продаж, щоб забудувати й цей «клаптик» землі, — розповідає журналіст Владислав Боднар. — І насправді те, що зараз розбирають — це лише частина будинку, що лишилася після того, як більшу частину знесли у 2000-х.

Коли дім був побудований, що там раніше було і чому в наш час залишилося тільки пів будинку? Читати далі...

 

Вівторок, 1 грудня

Тарифи, виплати ФОПам і пенсії. Що зміниться у грудні для вінничан

Тарифи, виплати ФОПам і пенсії. Що зміниться у грудні для вінничан

Перший місяць зими небагатий на нововведення. Деякі зміни почали діяти вже з першої хвилини, а інші — варто очікувати під кінець місяця.

Мінімальна зарплата лишається на рівні 5000 гривень, а мінімальна пенсія зросла через зростання прожиткового мінімуму. Тариф на газ у грудні — за ціною листопада, а от офіційної дати здорожчання електрики, що анонсують в Міністерстві енергетики, ще немає. До чого ще нам готуватися у грудні?

Розповідаємо про те, як зміняться тарифи, на скільки зростуть пенсії та які варіанти зміни карантину розглядає влада. Читати далі...

 

Середа, 2 грудня

П'ять схем телефонних шахраїв та як перевірити номер, з якого вам дзвонять

П'ять схем телефонних шахраїв та як перевірити номер, з якого вам дзвонять

Вінничани дуже часто стають жертвами шахраїв, найчастіше — телефонних.  Покладатися на удачу не варто. Слід розбиратися, які є схеми обману та як не попастися на гачок злочинців.

У матеріалі зібрали усе про телефонних шахраїв та розкажемо, які є можливості перевірки номера, з якого вам подзвонили.

Почнемо з того, які телефонні шахрайства існують. Є п'ять найбільш поширених схем, за якими працюють аферисти. Усі вони полягають у тому, аби застати жертву зненацька, приголомшити якоюсь новиною, потім натиснути емоційно і змусити надати необхідну інформацію.      Ці схеми не нові, й ми про них раніше розповідали. За ними аферисти працюють вже роками, інколи модифікують легенду під щось актуальне. Тим не менше нагадати про їх прийоми варто. Читати далі...

 

Четвер, 3 грудня

Кисень хворим чи премії чиновникам? Рахуємо зарплати керівництва Вінницької облради

Кисень хворим чи премії чиновникам? Рахуємо зарплати керівництва Вінницької облради

На наступному тижні, 11 грудня, відбудеться сесія Вінницької облради. Депутати планують розглянути сім питань, серед яких і проект рішення про оплату праці голові облради, першому заступнику та ще трьом заступникам голови.

Обласний депутат від «Слуги Народу» Євгеній Шаповалов порахував зарплати та запропонував ті премії та надбавки, що мають призначити керівництву облради, спрямувати на боротьбу з COVID-19.

«Разом з надбавками загальні витрати на керівництво Ради складатимуть 3,1 мільйона гривень на рік. Без премій — це 828 тисяч гривень. Різниця — близько 2,3 мільйона гривень», — зазначає Шаповалов.

Депутат додає, що на ці кошти можна купити орієнтовно 40-50 кисневих концентраторів. Ми перевірили розрахунки. Різниця між «голим» окладом і зарплатами з преміями вийшла дещо інша, хоча теж суттєва — 1,9 мільйона гривень. Читати далі...

 

П'ятниця, 4 грудня

Все перетворилося на кригу. Пригадуємо, як 20 років тому ми потерпали від стихійного лиха

Все перетворилося на кригу. Пригадуємо, як 20 років тому ми потерпали від стихійного лиха

Минуло рівно 20 років відтоді, як у Вінницькій області сталося найбільше за всю її історію стихійне лихо — заледеніння 2000 року.

Та осінь була напрочуд теплою й сонячною. Але вона вже добігала кінця. За кілька днів до настання зими, 25 листопада, у Вінниці отримали штормове попередження. Що найближчим часом в області буде обледеніння, мовляв, готуйтесь. 

Першими про негоду заговорили жителі південних районів. Коли вночі на 27 листопада віконними шибками їхніх будинків барабанив дощ, вони побачили, як на вулицях тут і там спалахують вогники, що нагадували їм блискавки. Літні люди хрестилися, більш молоді розуміли — справа в електриці. У багатьох вже тоді почало зникати світло. Читати далі...

 

Субота, 5 грудня

Алея 12,7. Проекти, які за десять років, змінять всю вінницьку набережну

Алея 12,7. Проекти, які за десять років, змінять всю вінницьку набережну

На лівому березі річки в межах Вінниці збираються створити суцільну набережну. Вона матиме довжину 12,7 кілометра. Тут пропонують відновити пляжі та причали, об’єднати набережну під трьома мостами, створити новий парк на Старому місті, зробити паромну переправу.

У хабі «Місто змістів» відбулася виставка проекту «Алея 12,7 км». На 12 стендах опублікували передісторію проекту, бачення з реалізації протягом наступних десяти років.  За задумом архітекторів, урбаністів та чиновників, це має бути пішохідна набережна річки Південний Буг, довжиною більше 12 кілометрів — від Меморіалу визволення до Сабарівської ГЕС. Читати далі...

 

Неділя, 6 грудня

Три бойові історії вінничан: граната в БТР, «Дика качка» на Зеніті, несподівана зустріч на «нулі»

Три бойові історії вінничан: граната в БТР, «Дика качка» на Зеніті, несподівана зустріч на «нулі»

Сьогодні, у День Збройних сил України, згадуємо історії про мужність наших земляків. Полковник Богдан Бондар у перший рік війни на Донбасі створив загін добровольців з військовослужбовців Повітряних сил «Дика качка». Десантник 95-ї бригади жмеринчанин Владислав Кузнецов врятував екіпаж БТРа, при цьому втратив руку. Два дні народження — 55 і 60 років — зустрів у зоні бойових дій вінничанин Віктор Мезенев. Він і нині служить в районі ООС. Що змінилося у їхньому житті за час війни? І яким було найскладніше запитання журналіста 20minut.ua для військових? Читати далі...

 

 

Читайте також:

Важливе за вчора. Найцікавіші новини 5 грудня, які ви могли пропустити

Дев'ять годин без світла. Кого на наступному тижні торкнуться планові відключення?

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:05 Сьогодні — Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 08:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) 08:25 Сьогодні вітаємо Петра та Тимофія. Історія та прикмети 3 травня 21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up