У жовтні на площі Гагаріна увімкнуть світлофори. Їх там буде 23 штуки

У жовтні на площі Гагаріна увімкнуть світлофори. Їх там буде 23 штуки
Роботу світлофорів будуть змінювати в залежності від трафіку. У тестовому режимі вони працюватимуть місяць
  • На площі Гагаріна роблять нову організацію руху. Там тепер є нова розмітка, три пішохідних переходи, стовпчики та делінеатори вздовж колій.
  • І на початку жовтня рух через площу стане регульованим: тут увімкнуть світлофори.
  • У мерії сподіваються, що в купі це знизить аварійність на перехресті, яке багато років ставить антирекорди у Вінниці

На площі Гагаріна з 17 серпня тривають роботи з реорганізації руху. Тут завершили наносити розмітку, поставили делінеатори, що обмежують заїзд авто на трамвайну колію та встановили світлофори.

Учора проклали три нових пішохідних переходи через центр перехрестя. Хоча на пластикових бар’єрах є вказівка, що перехід буде відкритим після запуску світлофорів, люди вже перебігають по новеньких «зебрах».

Відео дня

Світлофори, які тут для кожного потоку — 10 для пішоходів, 10 для транспорту і три для трамвая — збираються увімкнути на початку жовтня.

«Запустити об’єкт плануємо в перших числах жовтня. Роботу світлофорів коригуватимемо в залежності від трафіку руху транспорту. У тестовому режимі світлофорні об’єкти працюватимуть місяць», — передає прес-служба міськради слова керівника Вінницької дільниці з організації дорожнього руху Сергія Чернова.

У вінницькій мерії розраховують, що нова організація руху підвищить безпеку, створить пішохідні зв'язки з одним із символів міста «Аркою», а також дасть можливість додатково озеленити площу.

Водночас у водійській спільноті «Дорожній контроль Вінниця» критикують «нову Гагаріна»: людей обурює звуження дороги за напрямком Пирогова-Соборна, стовпчики, через які «неможливо буде об’їхати місце ДТП», появу пішохідних переходів через площу зі жвавим рухом та світлофорів, які спричинятимуть «тягнучки в години-пік».

Площа Гагаріна, нагадаємо, вже кілька років є «рекордсменом» за кількістю ДТП: у 2019 році — 13 ДТП, у 2018-му — 9, а у 2017 році взагалі антирекорд — 15 аварій. Водії винуватять в цьому зміну пріоритетів руху: головною дорогою з червня 2017 року стала Пирогова-Соборна замість Соборної-Хмельницьке шосе. Вони неодноразово подавали петиції до міської влади, щоб повернути старі пріоритети руху.

Площа Гагаріна. Фото: www.vmr.gov.ua

Однак у мерії вважають, що це не виправило б ситуацію. Тому запланували зробити проїзд на Гагаріна повністю регульованим: поставити 23 (!) світлофори для кожного потоку: автотранспорту, пішоходів, трамваїв. Вони мають бути «розумними»: тривалість зеленого сигналу буде збільшуватися на тому напрямку, де найбільше скупчення транспорту. 

На реорганізацію площі збираються витратити близько 2 мільйонів гривень з бюджету Вінниці. Кілька місяців нова система руху працюватиме у «тестовому режимі», яким передбачена наладка інтервалів роботи світлофорів.

Опитування

Як ставитесь до нової організації руху на Гагаріна?


 

Про зміну руху на Гагаріна писали у матеріалах:

Епіцентр ДТП стане осередком заторів? Що не так з планами на площу Гагаріна

Тестовий режим та 23 світлофори. Що робитимуть з площею Гагаріна

Коло — не варіант. Як і навіщо змінюють схему руху на площі Гагаріна

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (87)
  • Ruslana Kuitnesko

    От это пробки начнутся...😱
  • Николай Сидлецкий

    Влада моргунова гроссмана заворовались уже до предела
  • Лариса Кравченко

    посмотрела и в шоке,чем дальше придумівают тем сложнее и еще хуже. для такой развязки нуно расширить площадь. как показівает практика ,чем больше регулировки ,тем больше пробок и проблем. ужасное решение.
  • віталік Пастух

    Хочемо як краще , а виходить як завжди!!! Чекаю першого дня запуску світлофора і парад патрульних при заїзді на Соборну..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up