У Вінниці збирають два тролейбуси VinLine. Інші машини — під питанням

У Вінниці збирають два тролейбуси VinLine. Інші машини — під питанням
  • Майстри «Вінницької транспортної компанії» працюють над складанням двох тролейбусів, які роблять на базі кузову МАЗ.
  • Торік виготовили чотири VinLine, а у 2020-му планували побудувати не менше п’яти тролейбусів. Однак, цей проект поставили на паузу.

Чергові вінницькі тролейбуси VinLine виготовляють наші транспортники. Зараз майстри Вінницької транспортної компанії паралельно працюють над двома машинами. Про це в своєму фейсбуку повідомив міський голова Сергій Моргунов.

«Завершують налаштування електронної системи управління та інформаційної системи. Наступний крок — фарбування та тюнінг у стилі традиційного дизайну», —  пише мер Вінниці.

Відео дня

Моргунов додає, що подальше виготовлення машин призупинено.

«У 2019-ому зібрали чотири одиниці. Цьогоріч продовжили оновлювати тролейбусний парк власними силами. Проте нинішня надзвичайна ситуація вносить корективи у наші плани. В яких обсягах будемо відновлювати проект, побачимо після завершення карантину», — йдеться в дописі на фейсбуку.

Про те, що розвиток транспорту став на паузу, нагадаємо, ми нещодавно писали на «20хвилин»

Гендиректор транспортної компанії Михайло Луценко розказав, що вони вимушені призупинити плани про купівлю десяти турецьких автобусів, складання п’яти-шести VinLine в 2020 році.

Досі невідома доля й великих інфраструктурних проектів, таких як прокладання тролейбусної лінії на Тяжилові (від зупинок «Лугова» до «СТО»), реконструкція трамвайної колії на Батозькій.

Більш того, в нинішніх умовах карантину транспортники скоротили випуск рухомого складу й відправили третину співробітників у відпустки.

Однак, муніципальний транспорт несе шалені збитки: за березень — біля 7 мільйонів гривень, а в квітні очікується до 17 мільйонів гривень!

 

Читайте також:

З 9 квітня у Вінниці змінили графік роботи громадського транспорту

Світлофор чи старі пріоритети? Як варто змінити рух на площі Гагаріна

Вінницькому тролейбусу — 56 років! Чому його запускали таємно і куди поділися «гармошки»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (19)
  • Сергій Поліщук

    А може карантин триватиме стільки, що вони жодного такого страхіття не зберуть? Має ж бути хоч якась користь для міста від цього карантину!

    ОБА НА reply Сергій Поліщук

    А може ви передумаєте? Все ж краще, чим в старих їздити. І кращих не буде. Років надцять. Користі не бачу.

    Ярослав reply ОБА НА

    Я б в старих поїздив. Із дискомфорту у них проблеми з компресорами, ТА Ж САМА проблема що була у першого "нового" коли його випустили на маршрут (ДО проходження сертифікації, за що є стаття у кримінальному кодексі).
  • ОБА НА

    Кузов білоруський. Всі притензії до батьки.
  • Женя Поліщук

    Вони ще і криві тролейбуси роблять.Печаль.
  • Галина Галина

    Лучше медикам нужно помогать, а новые троллейбусы не удобные!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up