У Вінниці відкрилась фотовиставка історії боротьби нацгвардійця Віталія Марківа

У Вінниці відкрилась фотовиставка історії боротьби нацгвардійця Віталія Марківа
  • Виставка світлин з життя відомого військовослужбовця Віталія Марківа подорожує Україною.
  • У холі Вінницької міської ради представлено близько 60 фотокарток з життя Віталія.
  • На світлинах він у колі бойових побратимів, у зоні ООС, є й фото з друзями та родиною.

Віталій Марків служив у батальйоні оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького.

«Він боронив нашу державу під Слов’янськом і був незаконно засуджений італійським судом на 24 роки за звинуваченням у причетності до загибелі італійського фоторепортера Андреа Рокеллі і його перекладача росіянина Андрія Миронова. 3 листопада 2020 року Апеляційний суд Мілана повністю виправдав українського військовослужбовця. Віталій Марків повернувся на батьківщину і зараз продовжує службу у Національній гвардії», — розповів командир військової частини 3008 Національної гвардії України, полковник Володимир Джула. 

Відео дня

На відкритті заходу до присутніх звернувся заступник міського голови Сергій Тимощук.

«Вітаю з відкриттям фотовиставки, присвяченої  старшині військової частини Національної гвардії Віталію Марківу. Для нас велика честь приймати експозицію, присвячену Герою», — каже Сергій Тимощук.

Мета виставки – на прикладі українського військовослужбовця розповідати людям історію стійкості, мужності та вірності військовій присязі.

 

Читайте також:

 

Семеро вінничан отримали 200 балів на ЗНО з англійської мови та математики

 

Від COVID-19 вчора одужали понад дві тисячі людей. Дані по Україні на 23 червня

Карантин в Україні продовжили до 31 серпня. Які правила змінив уряд?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Valerii Rudkov

    Это тот что итальянский паспорт имеет ? Может в Италию назад,  или там суд , тюрьма?
  • Maks Maks

    А з ким це недорозуміння боролося ?
  • Андрей Волноваха

    А в чому він герой,невже він зробив щось супер круте,а може він Савченко номер 2.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:20 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 10:05 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 09:26 Окупанти активно наступають на трьох напрямках. Воїни ЗСУ тримають оборону 09:00 У Вінниці презентували масштабний конкурс громадських ініціатив (Новини компаній) Від читача 14:45 Друга лінія оборони фортифікаційних споруд на Харківщині (Відео) 08:37 Сьогодні вітаємо Макара та Анастасію. Історія, заборони та прикмети 15 травня 21:47 По області ввели аварійні відключення світла. Чотири населені пункти повністю знеструмлені 21:01 Герой, який рятував життя та любив квіти: спомини про воїна Віктора Навертюка 20:02 На Жмеринщині чоловік спалив плантацію малини. Йому загрожує до шести тисяч штрафу 19:03 За добу на Вінниччині рятувальники ліквідували три пожежі в автомобілях 18:03 Вінничани можуть отримати безкоштовні консультації дерматолога та психолога 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:22 Що може бути після укусу кліща, розповідає інфекціоніст 17:01 Андрій Руденко очолив відділ державного нагляду Укртрансбезпеки 16:59 Сержантка Тетяна Харченко з Вінниччини — одна з найкращих медсестер України 16:05 У Вінниці перекрили канал надходження наркотиків до тюрми photo_camera 16:00 Сезонна алергія: як полегшити життя в період цвітіння (Новини компаній) 16:00 «Пекельний біль розриває серце»: У Браїлові відкрили Алею Героїв і вручили ордени матерям полеглих синів 15:15 «Ми зробили повністю автономні дрони»: вінницькі розробники підняли в повітря свій перший рій з FPV play_circle_filled photo_camera 15:11 На війні загинув військовий з Козятина Максим Корнійчук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up