У Вінниці та за її межами чули сильний звук, схожий на вибух. Що це було?

У Вінниці та за її межами чули сильний звук, схожий на вибух. Що це було?
  • Близько 13.00 у різних мікрорайонах міста та за його межами було чутно потужний звук, схожий на вибух. Одні припускали, що вибух стався на підприємстві «Медтехніка», інші писали, що характерним хлопком військовий літак подолав звуковий бар’єр, треті згадали вибухи на складах під Калинівкою.

Сьогодні, близько 13.00 майже в усіх куточках нашого міста та за його межами було чутно звук, схожий на вибух. Ситуацію почали активно обговорювати в мережі. 

Перш за все ми зателефонували до поліції. Там повідомили, що про ситуацію знають не більше нашого, однак припустили, що цей міг бути літак, який подолав звуковий бар'єр. 

У мережі містяни писали і про вибух корпусу на підприємстві «Медтехніка», що на Хмельницькому шосе. Однак там інформацію спростували, повідомивши, що працюють в штатному режимі. 

Відео дня

У прес-службі Повітряних сил ЗСУ розказали, що наразі у різних областях країни проводиться льотна підготовка. У ній, зокрема приймають участь винищувачі, які можуть подолати звукові бар'єри. 

— Те, що ви почули, скоріше за все, був винищувач, який подолав звуковий бар'єр. Коли це стається, можна почути характерний хлопок, — розповідає прес-секретар Повітряних сил ЗСУ у Вінницькій області Юрій Ігнат. — Щотижня в небі над Вінницею можна побачити й іншу техніку, зокрема літак АН-26. Він літає і сьогодні. Але цей літак не може подолати звуковий бар'єр. 

Читайте також:

Поранений на Майдані Микола Рудик: «Я не Герой, Герої всі на небесах…»

В області 819 хворих COVID у критичному стані. Яка завантаженість по лікарнях?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (328)
  • Олександр Лінько

  • Борис Коломийчук

    Это в Штатах на самолёте Боинг взорвался двигатель.,отголоски взрыва
  • Виктор Добровольский

    Вiйськовим, лiтакам нех@р що робити над житловими масивами - ще й включат форсаж.
    Хтось, за таке мае - подати у вiдставку.
  • Брат Карамазов

    це лунала ваша слава Украіні
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up