У Вінниці поховали відомого українського правозахисника Дмитра Гройсмана

У Вінниці поховали відомого українського правозахисника Дмитра Гройсмана
Церемонія поховання розпочалася близько 15.30 на центральному кладовищі міста Вінниці по вулиці Революційна. Дмитра прийшли провести рідні, друзі, знайомі, громадські активісти та діячі і просто небайдужі вінничани

Всього прийшло близько 150 осіб. Найближчі син та дружина трималися стійко. Жінки плакали, а чоловіки сумно споглядали на труну із донедавна живим Дмитром. Багато хто згадував яким був Дмитро, що зробив для людей та який суспыльний спадок залишив після себе.
Окрім вінницький громадських активістів, був присутній один із організаторів акції “Україна без Кучми” Володимир Чемерис.
- Ми з Дмитром були знайомі біля десятка років, - розповідає Володимир. - Нас поєднувала не тільки правозахисна діяльність, співпраця, але і дружба. Діма був прямою, відкритою людиною. Його правозахисна група віднедавна приєдналася до громадянської ініціативи “За мирний протест!”. Ми разом із ним та 130 інших громадськими організаціями об’єдналися навколо проблеми мирних зібрань українців. Він міг би ще багато зробити для нашої спільної справи, але його не стало.

{photo_gallery id=295|}

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Съели сволочи такого человека! А потом еще и цинично на последнем заседании, уже после смерти, фактически сняли с него обвинения, потому, что признали, что по двум основным нет доказательств. Этот случай - яркий пример того, что в страшной системе один человек всегда обречен. Значит, нам надо только объединяться, чтобы ее уничтожить.
  • Anonymous

    нет, он своей жизнью осветил нам нашу действительность именно потому, чтобы мы хотя бы в память о нем смели этих ублюдков с лица земли. Действительно, очень жаль. Когда такие люди уходят - становится темно и пусто. Но он бы не хотел, чтобы мы с вами опустили руки. Светлая память...
  • Anonymous

    У этого человека не было девизом "Моя хата з краю". Вечная память.
  • Anonymous

    Такая боль! Почему лучшие, честные, умные, добрые...Самые,самые - уходят всегда так рано???????может чтобы они не успели помочь нам поднять головы к чистому и светлому, жить по праву и справедливости? чтобы мы, простые, вечно барахтались в дерьме нашей действительности? ...Погас лучик света в этом темном царстве нашего бесчестного и бессовестного бытия. Вечная и светлая память Диме.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:38 «Колесо допомоги у вишиванці». У Вінниці відбувся благодійний велозаїзд play_circle_filled photo_camera 12:15 Зробіть себе красивою цією весною: найкращі процедури від вінницьких салонів краси (партнерський проєкт) 12:13 Військові 120-ї бригади тероборони отримали нове обладнання для боротьби з окупантами photo_camera 11:28 Уламки дрона пошкодили енергетичний об'єкт на Вінниччині: 23 тисячі людей були без світла Від читача 10:21 «Шахрай у Вінниці: Як лікар-інтерн кинув місцевих на гроші?» 11:09 У Вінниці наступного місяця працюватиме 31 пришкільний табір 10:11 ЗСУ збили 20 ворожих «шахедів»: ППО працювала й на Вінниччині 10:10 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній) 09:41 Де у Вінниці планово відключили світло та воду: перелік адрес 09:20 Як зберегти здоров'я спини, суглобів та куди звернутися при болях у Вінниці (партнерський проєкт) 08:39 Сьогодні вітаємо Степана. Історія, заборони та прикмети 17 травня 21:04 У місті-побратимі Вінниці Карлсруе створять мурал-вишиванку 20:52 Футзалісти з Хмільника виграли обласні змагання «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» 20:50 Цій традиції дев'ять років: судді подарували сорочки-обереги немовлятам, які народилися у Вінниці photo_camera 20:45 У Вінниці співали пісні і читали вірші про вишиванку 20:32 З пораненням тримав рубіж та рятував побратимів: відзначили воїна з Козятинщини 20:05 У Вінниці діти з поліцейськими виготовили український оберіг photo_camera 19:01 Перша вишиванка — у пологовому. Новонародженій калинівчанці медики подарували сорочку 18:45 На день — у маленькі Карпати. На фестивалі у селі Стіна покажуть те, що шукали пів року 18:43 «Вимикатимуть і влітку, і восени»: які графіки відключення світла існують і які з них вже діють у Вінниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up