У Вінниці дітей називають Савами і Суламітами. Але мода на оригінальність проходить

У Вінниці дітей називають Савами і  Суламітами. Але мода на оригінальність проходить
Вінничани перестають бути оригінальними у виборі імен для своєї малечі. Як зазначають, у Вінницькому РАЦСі, мода на незвичні імена поступово відходить. Торік хлопчиків найчастіше називали Андріями та Артемами, дівчаток – Настями і Даринками. Незважаючи на це, маленьких Ринатів, Адамів, Тимурів, Сав та Єв, Аурі, Амалій у Вінниці теж вистачає.

А загалом українці у виборів імен задля оригінальності пішли далі і називають дівчаток Попелюшками, а хлопчиків Ангелами, Спартанками і Добринями.
Наприклад, у Київській області тепер є Попелюшка і Декстер. У Харківській - батьки назвали дитину Платоном. На Полтавщині підростають Азарій, Віталій-Ангел, Граф, Мілан, Одіссей і Султана. У Львівській області народилася Ріана та Квітка-Марія. У Криму підростають Емануель, Добриня, Спартак, Ясон, Анабель, Весна та Есмеральда.
Серед незвичних хлопчачих імен у Вінниці у 2012 році траплялися Ринат, Сава, Тимур, Герман, Аріель, Іоан та Адам. А дівчаток називали такими оригінальними іменами як Амалія, Ніколь, Суламіта, Юліана, Рената, Ауріка, Єва, Емілія та Власа.
Але в списку найбільш популярних імен незвичних мало. Торік у Вінниці хлопчиків найчастіше називали Олександрами, Владиславами, Максимами, Артемами, Даніілами, Михайлами та Андріями. А серед найпопулярніших імен дівчаток – Анна, Єлизавета, Анастасія, Софія, Марія, Дарина, Аліна, Вероніка та Вікторія.
- Загалом, у нас мода на оригінальні імена поступово відходить, незвичними для нас іменами, своїх дітей, як правило, називають іноземці, - каже начальник міського РАЦСу Галина Левицька. - Вінничани ж в основному називають своїх діток нашими звичайними іменами, дивляться характеристику вибраного імені, більше батьків називають дітей і в залежності від церковного календаря, наприклад, Андріями, Михайлами, Василями, Савами. Можливо вінничани зрозуміли, що оригінальні імена просто не звучать з прізвищем та по батькові.
Загалом в 2012 році хлопчиків народилось традиційно більше ніж дівчаток: 2685 проти 2439. Всього протягом минулого року у Вінниці народилося 5124 дітей.
- Це більше ніж в 2011 році, коли у Вінниці зареєстрували 4940 діток, що не може не радувати, - каже Галина Левицька.
Також в минулому році у Вінниці офіційно зареєстрували свої стосунки 3062 пар.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Anonymous

    Хачику-хачику, дай калачика
  • Anonymous

    спасибо всем, я отдуши насмеялась
  • Anonymous

    знаю одного хача - Камшотом зовут!

    Anonymous reply Anonymous

    Жаль, что не Ваншотом ) ) )
  • Anonymous

    Я своего Андреем назвал

    Anonymous reply Anonymous

    Очень смешно!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up