У Вінниці буде Почесне Консульство Молдови. Хто стане Консулом?

У Вінниці буде Почесне Консульство Молдови. Хто стане Консулом?

Кандидатура Почесного Консула уже узгоджена.

Поки що прізвища не розголошують, кажуть, його назвуть під час урочистого відкриття дипломатичної структури.

Інформацію про відкриття Консульства повідомив журналістам голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

-Поділюся секретом, - зазначив він. - Найближчим часом у Вінниці буде відкрито Почесне Консульство Республіки Молдова, воно стане першим в нашій державі.

Керівник Єврорегіону «Дністер», що має тісні контакти з Молдовою, Сергій Татусяк у розмові з 20 хвилин/RIA зазначив, що мова про відкриття консульства сусідньої держави триває вже багато років. Але щоразу на заваді ставали різні причини, що не давали можливості довести розпочату справу до логічного завершення.

Відео дня

-Створення консульства – це державна справа, - уточнює Сергій Татусяк. – Єврорегіон «Дністер» цим не займається. Наше завдання налагоджувати стосунки між громадами сусідніх держав, допомагати їм у написанні проектів для отримання грантових коштів. Під час спілкування з людьми по обидва боки Дністра доводиться чути багато невирішених проблем. Їх розв’язання залежить від державних структур. Якщо Почесне Консульство долучиться до цієї справи, а головне, якщо заявить про себе конкретною роботою, тоді матиме належну оцінку. Наприклад, наша організація з 1 травня розпочинає проект щодо поводження з побутовими відходами на обох берегах, створення сільськогосподарського кластеру. Повторюю: люди потребують конкретики.

Колишній керівник торговельно-економічної місії Посольства України у Молдові вінничанин Василь Солдатов вважає, що вузьке місце у роботі Почесних Консульств це їхнє фінансування.

-Наскільки мені відомо, держава не фінансує такі дипломатичні структури, - говорить Василь Солдатов. – Не маючи коштів, які питання можна вирішувати? Особливо у нинішній час.

На запитання, хто ж тоді утримує такі структурні одиниці, співрозмовник каже, що робить це сам Почесний Консул або підприємницькі структури, з якими він налагоджує необхідні контакти. За його словами, ініціатива щодо їх створення належить державі. Відкриття узгоджується на рівні Міністерств закордонних справ. 

-Як відомо, 27 березня у Києві відбудеться саміт голів урядів ГУАМ (Грузії,України, Азербайджану, Молдови), - наголошує пан Солдатов.- Заплановано обговорення питань зони вільної торгівлі між названими країнами, можливість створення органів взаємодії бізнесу. Цілком можливо, що під час зібрання або в його кулуарах буде повідомлено про відкриття Почесного консульства у Вінниці.

Керівник департаменту міжнародного співробітництва облдержадміністрації Володимир Мережко:

-Відкриття Почесного Консульства відбудеться найближчим часом. Зараз триває ремонт приміщення, де буде знаходитися нова структура. Кандидатура Почесного Консула уже узгоджена і затверджена. Хто ця людина? Давайте дочекаємося офіційного відкриття і офіційного представлення. У нас в області понад двісті кілометрів кордону з Молдовою. Віримо, що нова структура відіграє своє важливу роль у справі зміцнення контактів із сусідами і вирішенні важливих питань.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up