У скільки обійдеться заміна паспорта в Україні

У скільки обійдеться заміна паспорта в Україні

Українці не зобов'язані змінювати свої старі паспорти на ID-карти. Однак експерти вважають, що бажано перейти на новий документ.

Документи нового зразка зараз безкоштовно отримують українці старше 14 років, які звертаються за паспортом вперше, а всім іншим громадянам доведеться заплатити десять відсотків від мінімалки.

Загальна вартість адміністративного збору за станом на 2018 рік становить 279 гривень. Якщо потрібно отримати ID-карту за прискореною процедурою (протягом 10 днів), то доведеться заплатити 366 гривень.

Карта оформляється в будь-якому сервісному центрі або ж в територіальному підрозділі ДМС. Однак в сервісному центрі документ обійдеться дорожче - вам нарахують адміністративний збір та вартість послуг центру.

Відео дня

Читайте також: Біометрика без черг: відкривають новий паспортний сервіс. Прийматимуть до 300 людей

Оформити ID-карту потрібно хоча б тому, що більшість послуг скоро будуть переведені в онлайн-режим, і в цьому випадку доведеться скористатися новим документом. Крім того, чиновники вже заявляли, що в найближчі два роки (до кінця 2020) Україна повністю повинна перейти на документ нового зразка.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Oleksandr Stoliarov

    Бобрусь, ти пишеш новину так що її потрібно дописувати переписувати.

    1. Безкоштовно видається не просто тому кому вже є 14 років, а тому кому є 14 років і він отримує паспорт вперше.

    2. Всім іншим громадянам 10% від мінімалки... Що це за слово мінімалка? Ти що в себе на кухні з чоловіком розмовляєш? Далі мінімалка чого саме? Яким це всім іншим громадянам, якщо ти нижче описуєш, що адміністративний збір 279 грн?

    3. Цей документ називається не ID-карта, а ID-картка.

    4. "будь-якому сервісному центрі"... ти про які це сервісні центри? Може це адміністративні сервісні центри? чи може це сервійсні центри з обслуговування автомобілів?

    5. Що за брєд? Адміністративний збір це і є у тому числі: вартість адміністративних послуг за оформлення та видачу паспорта громадянина України у формі картки 87 грн та вартість бланка 192 грн, тобто 279 грн.

    6. А дорожче картка якраз може бути в ДМС, де діє державна корупційна схема  ДП Документ і лохи ведуться та платять.

    7. Редактор взагалі читає той бред, який ти пишеш?
  • Глобазоид Афромарк

    до тієї ід-картки видають звичайний папірець А4, який дуже легко загубити. Краще вже нормальний паспорт.
  • Валерка

    Міняти паспорт на картку не має необхідності)))

    О от закордонний на біометричний вирішив поміняти, однак це не так просто!!!

    На початку лютого вирішив замінити закордонний паспорт на біометричний (мій діє до 08.2019 року). Прийшов у "паспортний стіл" мені сказали, що місць не має і мені потрібно зареєструватись в електронну чергу самостійно. Зайшовши на сайт міграційної служби я побачив, що всі місця зайняті!!!

    08 лютого я прийшов у паспортний стіл зранку о 7:30, хоча (працюють з 09:00), вистояв чергу і отримав талон на 23 БЕРЕЗНЯ!!! ТАК на 23 БЕРЕЗНЯ щьоб тільки подати документи і паспорт будуть робити мінімум 3 місяці. Тобто у кращьому випадку я отримаю паспорт 23 червня!!! БРЄД!!!
  • Юрий Бондарук

    я міняти нічого не буду...нехай йдуть в ..пу!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:17 В Україні відзначають День піхоти ЗСУ. Історія, заборони та прикмети 6 травня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 29 квітня до 6 травня, які ви могли пропустити play_circle_filled 20:23 Учні сьомого ліцею на благодійному ярмарку зібрали 140 тисяч гривень на безпілотники для ЗСУ 19:42 ІТ-компанія допомагатиме Подільському зоопарку піклуватися про оленів, коней та орланів photo_camera Від читача 08:29 Укртелеком підвів підсумки першого кварталу 2024 року 19:03 У Вінниці відзначатимуть 160-річчя Михайла Коцюбинського. Що саме запланували? 18:15 Субсидії на неопалювальний період: хто отримає автоматично, а кому треба переоформити 17:06 Оля Полякова долучилася до благодійного вечора, де зібрати сім мільйонів на потреби ЗСУ 16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році 14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up