«У нас пів міста без тепла». Чому у Могилеві передчасно завершили опалювальний сезон?

«У нас пів міста без тепла». Чому у Могилеві передчасно завершили опалювальний  сезон?
Будівля міськради у Могилеві-Подільському також без тепла
  • Зателефонували пацієнти з Могилів-Подільської окружної лікарні зі скаргами: у палатах відключили опалення. 
  • У міськраді учтонили інформацію — не опалюється не тільки лікарня.
  • Що спричинило передчасне завершення опалювального сезону у прикордонному місті?
  • Чи зігріють могилівчан гарні новини?

 

Велика п’ятиповерхова будівля Могилів-Подільської лікарні розрахована на 220 ліжок. Повна назва закладу — окружна лікарня інтенсивного лікування. У четвер першого квітня радіатори опалення перестали обігрівати приміщення. У великій будівлі одразу стало холодно. У деякі ночі спостерігалися приморозки.

Включили вітродуйки

Про холод у лікарняному закладі  повідомила по телефону жінка, яка лікується у кардіологічному відділенні, воно переобладнане для хворих на коронавірус.

Відео дня

Каже, у палаті настільки холодно, що пацієнти тікають додому. Звичайно, тільки ті, хто має таку можливість.

«Нас поклали в лікарню, щоб ми тут ще більше захворіли, чи як це розуміти?», — запитує співрозмовниця.  

Мерзнуть лікарі, медсестри.

«Уявіть, що вони заходять до нас у палату у тих костюмах, упрівають, а потім знімають з себе захисний одяг і опиняються в холоді, — говорить пацієнтка. — Невже не можна за той газ заплатити? Але хто нині дбає про людей...».

Директор комунального підприємства «Могилів-Подільська окружна лікарня інтенсивного лікування» Василь Чепелюк підтвердив слова пацієнтки.

Каже, дійсно опалення відключили. Причина  — борги. Суму несплачених грошей не називає. Просить уточнити це у міськраді, лікарня є комунальним закладом міської об’єднаної територіальної громади.

На запитання, чи порушували питання про відновлення подачі тепла, пан Чепелюк уточнює , що з опалювальної системи вже злили вод. Навіть якби захотіли відновити, то на це потрібен час. 

За його словами, для доведення температури до належного рівня, лікарню треба опалювати не менше двох днів.

— Включили вітродуйки, у такий спосіб нагріваємо повітря, — говорить співрозмовник. — На даний час це єдиний вихід із ситуації. Ще трохи треба потерпіти. Синоптики обіцяють уже в найближчі дні плюс 17 градусів тепла…

Не опалюється адміністрація, міськрада, школи, дитсадки…

Заступник голови Могилів-Подільської міської ОТГ Михайло Слободянюк розповів, що був сьогодні, у п’ятницю дев’ятого квітня, в лікарні. Вранці у палатах було прохолодно. Коли нагріли повітря обігрівачами, стало тепліше.

— У нас півміста без тепла, точніше, його центральна частина, — говорить посадовець. — Не опалюються дві школи, два дитячі садки, будівлі райдержадміністрації і міськради, житлові будинки. Через заборгованість, комунальне підприємство «Міськтеплоенерго» не отримало газ і першого квітня у місті припинили теплопостачання.

— Найбільша частка боргів за населенням, — уточнює Михайло Слободянюк. — Деякі організації і підприємства також недоплатили. Та ж лікарня боргує.

Тішить прогноз синоптиків. Уже найближчими днями обіцяють справжнє тепло.

На запитання, як опалюються будівлі іншої частини міста, Слободянюк каже, що у будинках і квартирах 119-го мікрорайону індивідуальне опалення.

Будуть робити операції на серці, запрацює ПЛР-лабораторія

Під час розмови Михайло Слободянюк поділився гарними новинами.

Найближчим часом у лікарні відкриють кардіологічний центр. У місті вперше почнуть виконувати операції на серці. За словами посадовця, лікарі уже пройшли підготовку і стажування у Києві в Інституті імені Амосова.

— У  кардіоцентрі встановлено сучасне обладнання японського виробництва, — уточнює Михайло Слободянюк. — Чекаємо фахівців для його тестування.

Ще одна гарна новина так само стосується лікарні. На четвертому поверсі завершують обладнувати лабораторію для ПЛР-тестів.

— Нині проби на діагностику на коронавірус передають до Вінниці, — каже Михайло Слободянюк. — Ще трохи, і запрацює наша лабораторія. Через скільки часу? Як мене інформували,її відкриття  планується приблизно через два тижні. Кошти на придбання обладнання виділила держава.

Лікарня матиме нове сучасне приймальне відділення. У ньому пацієнтів діагностуватимуть на обладнанні, яким нині мають можливість користуватися в обласному центрі.

Відкриття такого відділення заплановано на перше червня нинішнього року.


Читайте також:

Карантин на Вінниччині. Посилені обмеження продовжили ще на десять днів

Що ви знаєте про «Велику Вінницю»? Тест від 20minut.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up