Цей день, 4 жовтня: яке сьогодні свято. Що треба зробити, щоб розбагатіти

Цей день, 4 жовтня: яке сьогодні свято. Що треба зробити, щоб розбагатіти

В цей день, 4 жовтня, треба обов'язково сумлінно працювати. Наші пращури виконували обряди, які дозволяли сподіватися на родючий майбутній рік.

Сьогодні, 4 жовтня, в православній церкві вшановується пам'ять Кіндрата - одного з 70 апостолів, який проповідував Слово Боже в I столітті на території Афін і носив сан єпископа. Згідно з переказами, багатьох людей він навернув до християнства, і це викликало ненависть з боку язичників. Одного разу вони напали на Кіндрата і збиралися побити його камінням, але чоловік залишився живий, хоча й опинився у в'язниці, де помер від голоду. У переказі говориться, що смерть Кіндрата настільки вразила імператора Адріана, що він згодом видав указ, який забороняв судити людину без доказів.

Крім цього, в церкві відбуваються молебні на честь пресвітера Андрія і єпископа Іпатія.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ Й ТРАДИЦІЇ

  • Якщо погода сьогодні сонячна і тепла, але вітер дме з північного сходу або півночі, то зима буде холодною
  • Яка погода сьогодні – такою вона буде ще чотири тижні
  • Якщо людина народилася 4 жовтня, то її талісманом є цитрин


Говорили, що 4 жовтня потрібно обов'язково працювати, оскільки саме це обіцяє благополуччя, багато грошей найближчим часом.

Погода ставала холодніше, а вранці могли бути заморозки. Звечора опалювали стодоли, біля яких збиралися молотники, співали пісні і розмовляли. Прийнято було починати роботу опівночі - для цього розводили багаття. Стодолами називали двоповерхові приміщення, які використовувалися для того щоб молоти зерно. Як правило, відокремлювали нижній поверх від верхнього за допомогою настилу. Виривали яму в земляній підлозі, щоб розводити там багаття. Жар в результаті проходив через грати і підсушував снопи.

Працівників пригощали вівсяною кашею і обов'язково говорили перед їжею: "Молотильщикам - каші горщик, а господареві - хліба ворошок". Увечері господареві необхідно було нагодувати робітників пирогами. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Next

    Шановна автор,  Ольга Павлівна  "отоплювали" - отапливали, (рос.- топить)  на українській мові має бути - ОПАЛЮВАЛИ стодоли. Виправте свою помилку.

    Olga Bobrus reply Next

    Дякую! Виправила) Гарного дня!

    Olga Bobrus reply Next

    Дякую за уважність! Виправила) Гарного дня!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія воїна з батальйону НПУ «Захід» 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up