«Це не Буг і не Дністер». Стартував новий сезон сплаву на човнах по річці Мурафа

«Це не Буг і не Дністер». Стартував новий сезон сплаву на човнах по річці Мурафа
Туристичний маршрут на човнах по річці Мурафа відкрили гості з Одеси
  • Нова можливість для туристів, які відвідують Бушу, — сплав на човні.
  • Таку послугу надає ГО «Туристична Ямпільщина».
  • Першими у нинішньому році по річці пройшли одесити.
  • Чим приваблює мандрівка на хвилях притоки Дністра?

Водний туристичний маршрут по притоці Дністра розробили у 2019 році. Починали з розчищення берегів і самої річки. На деяких ділянках прибирали повалені у воду дерева.

До роботи залучили професійного кораблебудівника Юрія Побережного. Він власноруч виготовив декілька яхт, човнів, один з яких за кресленнями ще 1886 року. Нині  робить малі човни. Син Юрія дав їм назву «Горобчики». Побережний перемагав в обласному конкурсі бізнес-проектів «Малі плавзасоби».

Допоміг професійний кораблебудівник

Пан Юрій випускник  Одеського інституту інженерів морського флоту, нині навчальний заклад має іншу назву — морський університет. Навчався на факультеті кораблебудування. Після отримання диплома працював за фахом у Росії. У перший рік незалежності України повернувся додому,

Відео дня

продовжує займатися улюбленою справою. Виготовляє плавальні засоби різних типів. На замовлення, звичайно. Зробив декілька невеликих човнів. На них разом з сином пройшов 52 кілометри по Бугу.

На прохання голови ГО «Туристична Ямпільщина» Мирослави Марченко допоміг організувати перші сплави. Було це  два роки тому.

  —Відпочинок на малих річках не несе в собі ризику, — каже пан Юрій. — Такі артерії не глибокі. Це не Буг і не Дністер. Разом з тим відчуття води нікуди не зникає. Човен тихо плине… Отримуєш задоволення ще й від споглядання прекрасних краєвидів. У будь-якому місці, при бажанні, можна зробити зупинку, аби зійти на берег і оглянути якийсь об’єкт. Вони зустрічаються на річці Мурафі у селах, через які протікає річка.

За його словами, малі річки мають свою привабливість і потенціал, який ще не використано у сільському туризмі. Це родзинка, яка викликає інтерес і в дорослих, і в дітей. До, речі, в дітей особливо.

Запрошують туристів з Буші

Відкриваючи водний маршрут, активісти ГО «Туристична Ямпільщина» розраховують на туристів, які приїжджають у Бушу. Через це село протікає Мурафа.

Гостя з Одеси Триміра Романова, яка приїжджала з родиною  в історичний комплекс «Буша», скористалася пропозицією здійснити сплав по річці Мурафа.

На одному з човнів на весла сів місцевий житель Сергій Кравченко, гостей супроводжувала екскурсовод Галина Пахольчак. Подорожували по воді на двох човнах.

Кажуть, це було поєднання релаксу й екзотики. Річка тихоплинна. Подорож заспокоює. Пахощі ароматів від весняної зелені дух забивають. Уздовж берегів зустрічалися чаплі, лелеки, дикі качки. На пасовищах бачили стадо кіз, череду корів. Міськими жителями такі картини сприймаються по-особливому.

Тривала подорож до села Біла. Далі Дністер впадає у Дністер. Поруч з цим населеним пунктом село Оксанівка. Там теж є що подивитися. У Дністрових скелях є залишки церкви. У зворотному напрямку туристів доставили автомобілем.

«Велосипедом по Південному Поділлю»

Це назва проекту, що став одним з переможців обласного конкурсу «Комфортні громади». Як пояснила Мирослава Марченко, переможців назвали 13 травня.

Він передбачає прокладення велосипедного туристичного маршруту по території півдня нашої області. Пройде по Ямпільській, Крижопільській, Піщанській, Ольгопільській, Городківській та Чечельницькій територіальних громадах.

Названі громади готували спільний проект, тепер так само спільно втілюватимуть його в  життя. Як це відбуватиметься, з часом розповімо про це нашим читачам.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Bogdan Severin

    завжди бісять такі працівники.
    Приїхав до електрика - він закурив першим ділом і лізе в салон авто - я йому кажу, ти або кури або працюй, нахера мені цей дим в салоні.
    Так і тут, сидить, жмуриться, дим в очі, смердить, дихати нема чим, сервіс, йопта ))
  • Сергій Поліщук

    “Гондольеро” з цигаркою просто чарівний! Хороший сервіс!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up