Тривожна валіза: що потрібно мати при собі під час воєнного стану?

Тривожна валіза: що потрібно мати при собі під час воєнного стану?
  • В Україні ввели воєнний стан. Вінниччина входить до числа областей, на які розповсюджується рішення.
  • Знайшли корисну інформацію про те, що повинно бути у екстреній валізі, призначеній для максимально швидкої евакуації із зони надзвичайної події.

В першу чергу треба визначитися з самою валізою. Для цієї мети зручніше використовувати невеликий рюкзак, з яким легше буди йти пішки, а не їхати на машині. 

Укладання рюкзака

Рюкзаки треба укладати не за принципом «важке – вниз», а розподіляти вантаж рівномірно. Відмінно , якщо у вас буде рюкзак з «підвалом» (нижнім клапаном). Укладайте рюкзак так , щоб можна було швидко і без ускладнень знайти потрібну річ.

Воєнний стан на Вінниччині: Коровій розказав, як готується регіон

Відео дня
blockquote>

Добре, якщо рюкзак укомплектований спеціальною накидкою від дощу. Якщо в комплекті її немає, то її можна купити окремо.

Перевагу треба надавати рюкзаку, який зручно розташовується на спині, не сковує рухів і не розійдеться по швах в перші 30 хвилин.

Комплекти речей і продуктів першої необхідності, які необхідно буде зібрати

Список частково заснований на рекомендаціях нью-йоркської служби з надзвичайних ситуацій. Отже, на випадок евакуації радиться мати напоготові міцний і зручний рюкзак з найнеобхіднішим. У нього рекомендується покласти наступне:

1. Копії важливих документів у водонепроникній упаковці. Заздалегідь зробіть копії всіх важливих документів: паспорта, автомобільних прав, документів на нерухомість, автомобіль і т.д. Документи треба укладати так, щоб у разі необхідності їх можна було швидко дістати. У деяких джерелах так само вказують серед документів тримати кілька фотографій рідних і близьких.

2. Кредитні картки та готівку. Нехай у вас буде невеликий запас грошей.

3. Дублікати ключів від будинку і машини.

4. Карту місцевості, а також інформацію про спосіб зв’язку і умовленому місці зустрічі вашої родини.

5. Засоби зв’язку та інформації. Невеликий радіоприймач з можливістю прийому в УКХ і FM діапазоні. Зараз є недорогі приймачі з динамо-машиною і акумулятором. Дозволить бути в курсі ситуації. Запасні батарейки до радіоприймача (якщо потрібні). Можна взяти мобільний телефон (якщо є) із зарядним пристроєм.

6. Ліхтарик (краще кілька) і запасні батарейки до нього.

7. Компас, годинник (перевагу надавайте водонепроникним).

8. Мультитул (англ. Multitool) – багатофункціональний інструмент, зазвичай у вигляді складних штук, в яких заховані додаткові інструменти (лезо ножа, шило, пила, викрутка, ножиці і т.п.).

9. Ніж, топірець.

10. Сигнальні засоби (свисток , фальшвеєр і т.д.).

11. Штук п’ять пакетів для сміття, об’ємом 120 літрів. Може замінити намет або тент, якщо розрізати.

12. Рулон широкого скотча.

13. Упаковка презервативів (12 штук без коробки, природно, без мастила і ароматизаторів). Презерватив – річ багатогранна.

14. Шнур синтетичний 4-5 мм, близько 20 м.

15. Блокнот і олівець.

16. Нитки та голки.

17. Аптечка першої допомоги. В описі будь-якого «тривожного рюкзака» велике місце відводиться медикаментам. Майже завжди їх більше, ніж у стандартній автомобільній аптечці. Воно й зрозуміло: мається на увазі, що допомога може бути надана не тільки собі, а й оточуючим. Аптечка повинна містити:

  • бинти , лейкопластир, вата, йод;
  • «Активоване вугілля» (інтоксикація);
  • «Парацетамол» (жарознижувальний);
  • «Пенталгін» (знеболююче);
  • «Супрастин» (алергія);
  • «Імодіум» (діарея);
  • «Фталазол» (шлункова інфекція);
  • «Альбуцид» (очні краплі).

18. Прізвища та мобільні телефони ваших лікарів (стежте за терміном придатності ліків).

19. Одяг: комплект нижньої білизни (2 пари), шкарпетки бавовняні (2 пари) і вовняні, запасні штани, сорочка або кофта, плащ-дощовик, в’язана шапочка, рукавички, шарф (може знадобитися в найнесподіваніших ситуаціях). Зручне, надійне взуття.

20. Міні-палатка, поліуретановий килимок, спальник (якщо дозволяє місце).

21. Засоби гігієни: зубна щітка і зубна паста, невеликий шматок мила, рушник (є такі в упаковці пресовані), туалетний папір, кілька упаковок одноразових сухих хусток або серветок, кілька носових хусток, вологі серветки. Жінкам – засоби інтимної гігієни.

22. Приналежності для дітей (якщо необхідні).

22. Посуд: казанок, фляга, ложка, кружка (краще металеву 0.5 л), розкладний стаканчик.

23. Сірники (бажано, туристичні), запальничка.

24. Запас їжі на кілька днів – все, що можна їсти без попередньої обробки і не займає багато місця, довго зберігається (нешвидкопсувні), особливо необхідна питна вода:

  • запас питної води на 1-2 дні
  • висококалорійні солодощі: кілька батончиків «Snickers» або «Шок», жменю льодяників
  • набір продуктів: пару банок хороших консервів, галети, суп-пакети, м’ясні та рибні консерви. Якщо ще дозволяє місце: крупа перлова, гречана, рис, пшоно, макарони, вермішель, сухі овочеві напівфабрикати;
  • горілка, вино, спирт.

25. Сімейні цінності та реліквії.

26. Намет, килимок і спальник.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (85)
  • Владимир Кулешов

    "... телефоны ваших врачей..." - прослезился )))

    Вася reply Владимир Кулешов

    Жарти ні до чого. Воювати, так воювати до кінця.

    Отож треба ще телефони ритуальних послуг... Про всяк випадок...
  • Сергей Чура

    краще памперси
  • Марія

    А навіщо горілка, вино та спирт? мені здається для знезараження достатньо спирту 70% аптечного або дуже міцного самогону, якщо такий є. Пити десь в евакуації, щоб обікрали? Дурнішої ради не придумаєш.
  • Марія

    це реклама? якщо мені не просто дадауть снікерс задарма, а навіть доплатять, я не візьму. Взагалі не їм фарбованих цукерок з пальмовим маслом. я би взяла консервований сир і консервоване м'ясо.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up