Прокурор Смуригін був п'яний за кермом, чи поліції привиділось? Апеляція взяла перерву

Прокурор Смуригін був п'яний за кермом, чи поліції привиділось? Апеляція взяла перерву
Адвокат Олександра Смуригіна, якого судили по 130-й, дає свідчення в апеляційному суді
  • В апеляційному суді слухали справу заступника прокурора Олександра Смуригіна, якого судили по 130-й.
  • Слухали, але не дослухали. Перенесли продовження розгляду на іншу дату.
  • Справа розвалиться чи рішення суду першої інстанції набере законної сили — дізнаємось 9 січня.

Міський суд визнав, що заступник прокурора Олександр Смуригін керував авто в стані сп’яніння, коли його затримали на одному з блокпостів міста, і він має відповісти по 130-й.

Суддя апеляційного суду Олександр Панасюк почав розгляд справи 2 січня. Але через тривалі виступи захисника і самого Олександра Смуригіна, які ретельно перераховували всі «косяки» поліції і міського суду, а також причини, за яких ця справа має бути закрита — оголосили перерву, бо суддя поспішав на інше засідання.

Відео дня

Нагадаємо…

На одному з блокпостів міста 30 жовтня, близько восьмої години ранку, зупинили білий Volvo. У водія помітили ознаки алкогольного сп’яніння і запропонували пройти перевірку на алкотестері на місці зупинки. Драгер показав 1,19 проміле алкоголю в організмі водія. На нього склали протокол за 130-ю статтею адміністративного кодексу.

Водій авто — Олександр Смуригін, родом з Чернігова, там працював в органах з 2007 року, а з 2020-го він заступник керівника Вінницької обласної прокуратури.

Торік, 2 грудня, суддя міського суду Ярослав Іванченко визнав винним заступника обласного прокурора Олександра Смуригіна в керуванні транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння. Суд призначив покарання у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами на один рік і штраф у 17 тисяч гривень.

Майже одразу заступник прокурора подав на апеляцію з переліком причин: безпідставна зупинка авто, некоректна робота драгера, неналежні і недопустимі докази, а тому відсутність складу та події правопорушення…

Апеляційний суд продовжить слухати цю справу через тиждень, 9 січня.


Читайте також:

«Цей Щедрик хлопцям на передовій, за те що у теплі і можемо співати». Школярі зняли відеокліп для ЗСУ

Місто дивних людей і постійних клієнтів 102. Як журналіст чергувала з поліцією протидії домашньому насилля

«Я бачила безліч смертей, та найбільше боліла зрада». Історія бойового медика Ліки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Максим Человеков

    Смуригін гандон ше той.
  • Оксана Шкуріна

    А цікаво чому воно ще не на передовій,і авто ще не там
  • Читач68

    Прокурора потрібно знімати з посади і садити в тюрму за законами воєнного часу. Адже безнаказаний прокурор буде ганятись за тими, хто його зупинив, і робити їм нестерпне життя використовуючи свої связі. Тому тільки звільнення і під суд.
  • Читач68

    На початку війни керівник області Борзов бив себе в грудь говорячи, що в п'яних відбиратимуть авто для потреб фронту. То у нас зараз немає потреби на фронті у повнопривідному авто чи як?  А біле можна перефарбувати у необхідний там колір. Чи прокурор чесною працею його купив?

    Den Nonamed reply Читач68

    у роботяг може і буде відбирати. Або волонтерів. Це ж та сама порода виродків

keyboard_arrow_up