«Цей Щедрик хлопцям на передовій, за те що у теплі і можемо співати». Школярі зняли відеокліп для ЗСУ

«Цей Щедрик хлопцям на передовій, за те що у теплі і можемо співати». Школярі зняли відеокліп для ЗСУ
  • Коли зібрались 16 школярів, взяли до рук 16 автентичних інструментів, під керівництвом викладача вокалу пішли на студію звукозапису — трапилось диво.
  • Діти молодших класів заспівали «Щедрика» в чотири голоса, так як бачив це Микола Леонтович

 

Діти початкових класів вирішили привітати з різдвяними і новорічними святами воїнів ЗСУ, думали чим — обрали всесвітньо відому щедрівку, в обробці Миколи Леонтовича.

За словами Ніни Бегас, викладача музичного мистецтва в гімназії «Дельфін», різні джерела говорять, що над Щедриком український композитор працював близько 19 років, і 12 з них, соромився випускати його на сцену. Думав що його партії не досконалі, хвилювався що чогось не вистачає. Вперше вона зазвучала в хорі, який співав у Тульчині. А згодом цю неймовірну щедрівку, можна було почути звідусіль, з концертних залів, з саундтреків і різдвяних фільмів.

— Щедрик складається з чотириголосся, тобто в ньому є сопрано, альт, тенор, бас і ми з дітьми спробували його відтворити не лише вокально, але і інструментально, — розповідає Ніна Бегас. — Деяким інструментам, на яких грають діти, більше 50 років, їх дав мені батько, він відомий історик і краєзнавець, має свій музей.

Відео дня

В цьому Щедрику взяли участь 16 народних інструментів, а саме дощовиця (інструмент, зроблений із борщівника, звук якого переливається ніби йде дощ), магильниця (якій понад 80 років, це колись була праска, але ще на неї грають), калімба — (цей інструмент в Україні з’явився нещодавно, має дуже гарне звучання).

А ще кастаньєти, тамбурин, дзвіночки, брязкальця, сопілочка, побутові ложки (розписані петриківським розписом), трикутник, бубенчик. З шумових інструментів маракас великий і маленький, ще є джамбо і маленький барабанчик зроблений з гарбуза, до речі їх робить майстер з Лука Мелешківської.

— Ми працювали на студії звукозапису, окремо прописували кожен голос, кожен елемент, це був складний творчий процес, — розповідає Ніна Бегас. — Але результат вийшов дуже професійний.

 

Читайте також:

Місто дивних людей і постійних клієнтів 102. Як журналіст чергувала з поліцією протидії домашньому насилля

«Який адекватний суддя прийме рішення на користь батька, щоб повернути дітей до воюючої країни?»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Люба Павельчук

    Наші дітки молодцііііііііі.
    Дякуємо за виступ ,чудовий неймовірно.

keyboard_arrow_up