Терористам «ДНР» виплачували українські пенсії. Чим закінчилася операція СБУ?

Терористам «ДНР» виплачували українські пенсії. Чим закінчилася операція СБУ?
Слідчі обласного СБУ викрили групу, яка допомагала терористам "ДНР" отримувати українські пенсії на підконтрольній державі території
  • Слідчі обласного СБУ вивели на чисту воду групу осіб, яка сприяла незаконному отриманню пенсій донецьким.
  • Українські пенсії виплачували також терористам «ДНР».
  • Трьох осіб засудили до п’яти років позбавлення волі, щоправда, з іспитовим терміном. Чому?

Інформацію про кримінальне провадження, яке розслідували слідчі обласного управління СБУ, поширила прес-служба прокуратури області. Зазначено, що розслідування відбувалося під процесуальним керівництвом прокуратури. Працювали слідчі на території Донецької області, куди за отриманням пенсії приїжджали з тимчасово окупованої території.

Як зазначено в повідомленні, пенсії отримували навіть учасники терористичної організації «ДНР». Сприяла їм в цьому група осіб, у складі якої були двоє працівників АТ «Ощадбанку».

Трьох учасників групи затримали. Їх звинуватили у порушенні одразу п’яти статей Кримінального Кодексу України. Це — «Незаконні дії з документами», «Створення терористичної групи», Порушення порядку вїзду на тимчасово окуповану територію»,  «Підроблення документів, печаток», «Службове підроблення».

Відео дня

Справу щодо кримінальних дій п’яти осіб розглядав Артемівський міськрайонний суд Донецької області.

Троє визнали провину у скоєному злочині. Зробили це ще під час досудового розслідування. Вони ж сприяли у викритті організатора злочинів та інших його учасників. Їм призначено пом’якшувальні покарання у вигляді позбавлення волі терміном на п’ять років зі звільненням від відбуття покарання з іспитовим строком. Суд взяв до уваги їхнє визнання вини та співпрацю з органами слідства.

У дохід держави конфісковано кошти у сумі понад 570 тисяч гривень, десять тисяч американських доларів та 278 тисяч російських рублів.

У повідомленні прес-служби прокуратури зазначається, що інші підозрювані  перебувають на тимчасово непідконтрольній державі території.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Иван Хмель

    за  що їм виплачують пенсію?в україні солідарна                    система пенсійного забезпечення --той хто працює вносить в пенсійний фонд СКІЛЬКИ ВНЕСЛИ ДО ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ "ШАХТАРІ " І БОЙОВИКИ З ОРДЛО   ?
  • Anatolii Kasyniuk

    Більше питань відповідей)))))
  • Алексей Степанчук

    Помогали пенсионерам??? Или кому???
  • Valerii Rudkov

    Які молодці.  👌
    Пенсіонери терористи .... ну ок.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким play_circle_filled photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up