Стоянка біля ТРЦ «Мир» стане платною. Вінницька мерія дала дозвіл

Стоянка біля ТРЦ «Мир» стане платною. Вінницька мерія дала дозвіл
ТРЦ «Мир» створили в будівлі колишнього однойменного кінозалу. За проектом на даху мала бути стоянка для близько 100 авто, однак заїзди досі закриті.
  • Компанії «Південний Буг» Юрія Коробкіна дозволили встановити пункт пропуску на автостоянку перед торговим центром «Мир».
  • Виконком міськради зобов’язався не впливати на тарифи, адже власник ділянки «має право контролювати цільове використання здійсненних ним інвестицій».
  • Ідею платної парковки на вулиці вінничани розкритикували ще торік, коли біля торгового центру поставили будку зі шлагбаумом.

Виконком міськради 24 вересня ухвалив договір з торгово-виробничим товариством «Південний Буг» про облаштування платної автостоянки. У предметі договору йдеться про ділянку, що розташована перед ТРЦ «Мир», що на Келецькій, 57.

Міська влада дозволила встановити пункт пропуску та шлагбаум для заїзду-виїзду з території, яка належить товариству «Південний Буг» на правах приватної власності. Установити їх можна протягом наступних шести місяців. Але перед цим виконавчі органи влади мають погодити паспорт розміщення цих споруд.

Виконком мерії зобов’язався, що не буде впливати на тарифи платної стоянки, адже власник ділянки «має право контролювати цільове використання здійсненних ним інвестицій».

Відео дня

Ще сторони договору домовилися, що не менше 10% паркомісць будуть безкоштовними та мають використовуватися для стоянки транспорту водіїв з інвалідністю чи ці водії перевозять людей з інвалідністю.

Минулого року власники торгового центру вже хотіли зробити платний паркінг на території будівлі. Однак тоді від ідеї відмовилися: вочевидь, через відсутність дозволу від міської влади.

Тоді в соцмережах платну стоянку на вулиці назвали «жлобством» та пропонували власникам торгового центру ще й продавати квитки «на вході у будівлю чи до ескалатора».

У 2020 році, після появи новин про платну парковку перед «Миром», вінничани вкотре назвали це «жлобством» і знову нагадали про ідею з «турнікетами» на вході в ТЦ.

ТРЦ «Мир», нагадаємо, зайняв споруду однойменного кінотеатру на Вишеньці. Будівлю та 89 соток землі мерія продала з аукціону компанії «Південний Буг» бізнесмена Юрія Коробкіна. 

У 2014 році почали перебудову кінотеатру, яку завершили у 2017 році. Крім кінозалу створили приміщення під супермаркет, торгові зали та ринок на -1 поверсі. А на даху мали бути місця для стоянки близько 100 автомобілів. На сайті ТРЦ «Мир» досі є візуалізації проекту перебудови будівлі. Проте збудовані заїзди-виїзди на дах досі закриті.

Раніше вінничани писали петицію до міськради, аби влада перевірила «законність дій власника ТРЦ». На візуалізації стоянка перед входом до ТРЦ значно вужча, аніж в реальності; немає тротуару для пішоходів. Проте звернення не набрало 350 підписів, необхідних для розгляду в мерії.

Опитування

Як ставитесь до платної парковки біля «Миру»?

 

Читайте також:

Вінничан обурила сумнівна забудова біля Вишенського озера. Що там зводять?

Забудова біля Замкової гори. Міськрада затвердила нові обов’язки для інвестора

Біля довгобуду на Стрілецькій встановлюють «Ейфелеву вежу». Чи законне це будівництво?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (21)
  • Лидия Зафосная

    Святий боже, коли ці олігархи заповнять всі своі кишені? І чи є ще в Вінниці клаптик землі, який належить простолюдинам???
  • Елена Мельник

    Ну, так и в этом году назовём это «жлобством»!!!
  • Alexey Shytov

    Ну значит не буду в Спар ездить) а так ваще-надо еще туалет там платный сделать и вход в сам трц тоже
  • Оксана

    До Європи нам ще дуже далеко с такими бізнесменами та горе керувателями.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up